Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

G.S.V.B. De Groene Uilen-Moestasj

  • Sport, activiteit
  • Basketball
  • Leeftijdsgroep
  • 18-50 jaar
  • Voor wie
  • alleen mannen (niet gemengd),
    alleen studenten,
    alleen vrouwen (niet gemengd)

De Groene Uilen-Moestasj is dé studenten basketbalvereniging in Groningen. De gefuseerde vereniging bestaat sinds 2018, maar de geschiedenis van De Groene Uilen en Moestasj als aparte verenigingen rijkt veel verder terug, tot in 1957. De Groene Uilen-Moestasj staat voor sportiviteit, leuke activiteiten en veel gezelligheid. De tien heren- en acht damesteams zijn op vrijwel alle niveaus actief, van de laagste regionale klasse tot en met de landelijke promotiedivisie.

De Groene Uilen-Moestasj wil iedereen een passende plek bieden binnen de vereniging, op het juiste niveau. Hierbij streeft zij naar een goede balans tussen topsport en recreatief basketbal. Het karakter van de studentenvereniging mag hierbij niet verloren gaan en daarom organiseren we als vereniging veel activiteiten in en buiten de sporthal. Dit draagt bij aan de sfeer, waardoor het voor nieuwe leden aantrekkelijk is om lid te worden en voor huidige leden aantrekkelijk is om betrokken te zijn, iets wat onmisbaar is voor het draaiende houden van de club.

De Groene Uilen is opgericht in 1957 en is voor een zeer lange tijd de grootste studenten basketbal vereniging van Groningen geweest, met Moestasj aan haar zijde. Moestasj, vroeger het derde team van het professionele Donar, is afgesplitst in 1976 en is daarmee toen ook volledig ‘studenten’ basketbalvereniging geworden. Vanaf 2018 zijn de verenigingen non-statutair gefuseerd. Dus ja, het kan zijn dat je het ene seizoen in het zwart speelt en het volgende in het groen, maar in feite sta je ’s avonds weer op dezelfde borrel en maken alle teams deel uit van De Groene Uilen-Moestasj. De reden voor de fusie is onder andere het verhelpen van continuïteitsproblemen en tegelijkertijd het zo goed mogelijk blijven faciliteren van het studentenbasketbal in Groningen.