Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

H.S.V. Basketball

 • Sport, activiteit
 • Basketball
 • Leeftijdsgroep
 • 06-12 jaar,
  13-17 jaar,
  18-50 jaar,
  51-66 jaar,
  67+
 • Voor wie
 • alleen mannen (niet gemengd),
  alleen vrouwen (niet gemengd),
  mensen met een lichamelijke beperking,
  sporthopper

HSVB staat voor Harener Sport Vereniging Basketball. De vereniging telt ruim 150 leden, waarvan 70 % jonger dan 18 jaar is. Er zijn drie soorten teams: de rolstoelbasketballers, de recreanten en de competitiespelende teams.

HSVB wil zo breed mogelijk en op een zo hoog mogelijk niveau de basketbalsport beoefenen, waarbij de continuïteit zowel op sportief als bestuurlijk niveau voor een lange termijn wordt gewaarborgd. Sportief, sociaal, familiaal, respect en samenwerking zijn de kernbegrippen die centraal staan. Aan de hand van deze kernbegrippen moet HSVB een sportief anker in de regio worden dat als voorbeeldfunctie voor deze regio kan dienen. HSVB wil een gecoördineerde doorstroming creëren vanuit de jeugd, tot en met de senioren voor alle niveaus.

Onze jongste leden zijn de peanuts (jongens en meisjes van 7-11 jaar). Bij hen ligt de nadruk op het al spelenderwijs de goede technieken op het gebied van bewegen en omgaan met de bal onder de knie te krijgen. Deze groep traint gemengd, meisjes en jongens samen. Voor de competitie hebben we jongens- en meisjesteams in alle leeftijdscategorieën (U12, U14, U16 en U18). De meeste teams spelen regionaal, maar het Vrouwen U20-1 team speelt in de landelijke eredivisie. HSVB heeft een rolstoelteam van senioren. Het team speelt in de Regionalliga West van de Duitse competitie.