Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Pilates Groningen - Studio Nora Knol

  • Sport, activiteit
  • Pilates
  • Leeftijdsgroep
  • 18-50 jaar,
    51-66 jaar,
    67+
  • Voor wie
  • mannen en vrouwen samen

De Pilates lessen gegeven door Nora Knol zijn een mix van klassieke Pilates oefeningen en Slings in Motion oefeningen.

Pilates en Slings in Motion zijn de perfecte combinatie om je spieren en je bindweefsel te trainen. Er ontstaat een gezond evenwicht tussen de tonus (spanning) van de spieren en de spankracht van het bindweefsel. Zo creëer je een soepel, sterk en veerkrachtig lichaam. Een lichaam dat in staat is om adequaat op wisselende en onverwachte omstandigheden te reageren. Er ontstaat bewegingsmoed. En bewegingsmoed brengt je zo wel fysiek als geestelijk en mentaal in optimale conditie. Je kunt de wereld aan op alle fronten. Nora Knol geeft sinds 2007 Pilates en bewegingslessen. Groepslessen, individueel en workshops. De lessen zijn onderverdeeld in niveau’s (basis, midden en gevorderd) zodat iedereen op zijn of haar eigen niveau kan trainen en toch een volledig oefenprogramma doorloopt.

Doelen voor mijn cursisten
Plezier: ik wil via mijn lessen Pilates en Slings in Motion graag overbrengen hoeveel plezier je kunt beleven aan beweging. Je kunt zoveel makkelijker en efficiënter bewegen. En het is eigenlijk altijd mogelijk om vooruitgang te boeken. Ongeacht leeftijd, lichamelijke conditie of omstandigheden.

Vooruitgang: ik kan je in mijn lessen laten ervaren dat je met de juiste techniek in staat bent om oefeningen te doen die je op het eerste gezicht onmogelijk lijken. Al doende wordt je sterker. Dat gaat vrij ongemerkt. Opeens merk je dat je beter loopt of minder rugpijn hebt.

Mentale verbetering: ik hoop je te helpen om beter opgewassen te zijn tegen veel zaken – ook mentaal/ emotioneel. Als je beweegt en lekkerder in je lichaam zit, dan voel je je ook mentaal sterker. Als je je beter voelt in je lichaam, voel je je ook beter in je hoofd.

Ik kan uit eigen ervaring melden dat je via het doen van de Pilates- en Slings in Motion-oefeningen sterker, soepeler en beweeglijker wordt. En dat het nooit te laat is om te beginnen met trainen.