Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

SadaSiva

 • Sport, activiteit
 • Yoga/meditatie
 • Leeftijdsgroep
 • 00-04 jaar,
  04-05 jaar,
  06-12 jaar,
  13-17 jaar,
  18-50 jaar,
  51-66 jaar,
  67+
 • Voor wie
 • mannen en vrouwen samen,
  mensen die revalideren,
  mensen met een auditieve beperking,
  mensen met een chronische aandoening,
  mensen met een gedragsstoornis,
  mensen met een geestelijke beperking,
  mensen met een lichamelijke beperking,
  mensen met een visuele beperking,
  mensen met overgewicht

Een van de belangrijkste missies van hatha yoga is om de energie tussen hoofd en lichaam te balanceren: wanneer deze 2 samenwerken ontstaat er flow en beweging, energie kan stromen en we voelen ons energiek en peacefull. De uitdaging is om dit dagelijks te ervaren. Helaas is de realiteit voor vele van ons dat hoofd en lichaam amper samenwerken: ons hoofd is vaak totaal niet bezig met wat het lijf verteld of nodig heeft, laat staan met waar het lijf mee bezig is. 

In een yogales leer en beoefen je verschillende ademhalingstechnieken (pranayama) en lichaamshoudingen (asana's), waaronder de zonnegroet (Surya Namaskar) die de wervelkolom op alle mogelijke manieren beweegt, draait, stretcht en buigt en spieren versterkt. We sluiten af met 10  minuten van volledige stilte en onbeweeglijkheid. Dit zorgt voor diepe ontspanning van het lichaam zodat het alle voordelen van de asana's, pranayama en reinigingsmethoden kan worden geïntegreerd en ervaren.

Saskia Valk is docent reguliere Hatha Yoga en Yoga for the special child therapeut (yoga voor kinderen en volwassenen met een (meervoudige) beperking.