Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Schaatsvereniging "Hardrijdersvereniging Oost-Groningen"

 • Sport, activiteit
 • Schaatsen,
  Wielrennen
 • Leeftijdsgroep
 • 18-50 jaar,
  51-66 jaar,
  67+
 • Voor wie
 • mannen en vrouwen samen

Hardrijdersvereniging Oost-Groningen is ontstaan uit allerlei Oost-Groninger natuurijsverenigingen. Vlak nadat de ijsbaan in het Stadspark geopend werd in onze vereniging opgericht. De huidige leden komen nog steeds voornamelijk uit de regio 'Oost-Groningen'. Echter, we trainen in de winter uitsluitend in Sportcentrum Kardinge. Leden uit Stad zijn daarom ook van harte welkom bij onze vereniging.

We hebben op het trim-uur (dinsdagavond) drie recreantengroepen (beginners - er tussenin - gevorderden). Ieder groepje heeft zijn eigen trainer. Juist voor de beginners hebben we een relatief klein groepje waardoor er veel ruimte is voor individuele aandacht. Op de KNSB-uren, maandag- en vrijdagavond hebben we een groep van circa 7 licentiehouders. Deze nemen zo nu een dan deel aan wedstrijden.

In de zomer trainen we ook. We bieden op de dinsdagavond een fietstraining aan. We fietsen vanuit Scheemda wekelijks met een relatief grote groep. We werken dan met meerdere wegkapiteins en verdelen de groepen op niveau in.

Als er natuurijs is kunnen onze leden schaatsen op de prachtige natuurijsbaan in Midwolda. Van oudsher hebben we een nauwe band met deze vereniging.

Mocht je interesse hebben om een keer mee te trainen, bel (06-41363611) of mail (hvog1970@gmail.com) gerust! Drie keer vrijblijvend meetrainen kan altijd! We hebben overigens een goed beeld van alle ijsverenigingen in Groningen/Drenthe. Mocht u een algemene vraag m.b.t. schaatstraining in Groningen hebben mag u ook contact met ons opnemen.