Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

WerelddansverenigingTeu

 • Sport, activiteit
 • Volksdansen
 • Leeftijdsgroep
 • 18-50 jaar,
  51-66 jaar,
  67+
 • Voor wie
 • mannen en vrouwen samen,
  mensen die revalideren,
  mensen met overgewicht,
  sporthopper,
  stadjerspas

Bij Teu maak je kennis met dansen uit de hele wereld. Dansen uit het Midden-Oosten, de Balkan, Israël, oost en west Europa. Maar ook dansen uit Amerika een Azië komen aan bod. We kennen zelfs een Turkse dans op een Groningse tekst. Je leert individuele dansen, maar ook rij-, kring- en parendansen. Deze grote verscheidenheid maakt werelddansen zo leuk.We beginnen het dansseizoen meestal in de eerste volle week van september.

Een seizoen bestaat uit 32 lessen die zo mogelijk buiten de schoolvakanties vallen. In de weken dat er geen lessen zijn, is er de mogelijkheid om door te dansen. Dit betekent dat iedereen, ook niet-leden, op woensdagavond in het gebouw van Santelli tegen betaling van €3 kunnen dansen. Het programma bestaat uit verzoekjes die vooraf of ter plaatse kunnen worden opgegeven. Dit betekent dat je het hele jaar door kunt dansen als je dat wilt. Een unicum in de danswereld. Verder zijn er een aantal leden van Teu, die buiten de vereniging om op vrijdagmiddag en in de zomervakantie buiten bij elkaar komen om te dansen. Ook daar ben je als Teu-lid van harte welkom.

Je hebt geen vaste partner nodig om mee te kunnen doen. Bij Teu dans je niet om op te treden maar puur voor je plezier. Speciale kleding is niet nodig. Zorg voor kleding die lekker en soepel zit. Draag laagjes, zodat je je kleding kunt aanpassen aan de temperatuur. Schoenen met een lage hak of platte schoenen bevallen waarschijnlijk het beste. Een te stroeve zool is vaak niet handig voor het draaien.

Lijkt werelddansen jou leuk om te doen, kom dan eens bij Teu langs. Je kunt 3 keer gratis met ons meedansen, voordat je besluit of je lid wordt. Word je lid dan is de contributie 170 euro per jaar. Als nieuw lid mag je ook eerst een half jaar lid worden. We hebben een jongerentarief en houders van een stadjespas krijgen korting.