Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Ouder en Kindzwemmen Helperzwembad

Veilig zwemmen tijdens Corona

We hebben speciaal een pagina gemaakt met alle informatie over veilig zwemmen tijdens corona. Vind hier de informatie over het verplicht online reserveren en andere regels. Blijf altijd de pijlen en de aanwijzingen van het personeel volgen. 

Ouder en Kind Zwemmen

Als Je kind 3 maanden of ouder is, kun je samen meedoen met de lessen Ouder en Kind. Je kind raakt zo op een ontspannen manier al vroeg vertrouwd met het water. Het zwembad hebben we speciaal voor de allerkleinsten verwarmd tot 32 graden. Het ouder en kind zwemmen is ingedeeld in meerdere leeftijdsgroepen. Je hoeft je van te voren niet op te geven. De lessen hebben een vrije inloop. Lees verder op de pagina meer over de verschillende groepen. 

Lesrooster Ouder en Kindzwemmen

dinsdag 18 mei t/m Datum aanpassen
Vandaag (dinsdag 18 mei)
Gesloten
Morgen (woensdag 19 mei)
Gesloten
donderdag (20 mei)
Gesloten
vrijdag (21 mei)
Gesloten
zaterdag (22 mei)
Gesloten
zondag (23 mei)
Gesloten
maandag (24 mei)
Gesloten

Tarieven

Losse les

€ 8,25

12-kaart

€ 82,50

borg bandje

€7,50

De tarieven zijn geldig van 1 augustus 2020 tot en met 31 juli 2021 en de algemene verkoopvoorwaarden gelden.

Babyzwemmen

Bij het zwemmen met je baby ligt het accent op plezier maken  en op verschillende manieren door het water bewegen. De lessen bestaan uit spetteren, zwieren, zingen, drijven en onder water gaan. Je baby maakt kennis met het water. Ook is het goed voor de ontwikkeling van de spieren en de coördinatie van armen en benen. Je baby komt op deze manier ook in aanraking met andere baby's en volwassenen wat goed is voor de sociale ontwikkeling.Het versterkt  de band tussen jou en je baby.

Tips voor Babyzwemmen

  • Zorg dat je baby geen volle maag heeft. Snel na het eten zwemmen kan ervoor zorgen dat de baby gaat spugen.
  • Gebruik een zwemluier of een zwembroekje. De zwemluier kan eenmalig gebruikt worden en wordt na het zwemmen weggegooid.
  • Let op dat je baby niet te koud wordt tijdens het zwemmen.
  • Neem een badcape mee voor na het zwemmen en douchen.
  • Smeer na het zwemmen en douchen de huid van je baby in met crème of olie. Zo voorkom je uitdroging van de huid.

1,2,3- jarigen

Vanaf het moment dat je kindje kan lopen, kun je mee doen bij de 1- jarigen. Bij de allerkleinsten ligt het accent op plezier maken met de ouder en op verschillende manieren door het water bewegen. De lessen bestaan uit spetteren, zwieren, zingen, drijven en onder water gaan. Bij 2- en 3 jarigen ligt het accent op watervrij worden, waarbij alle basiselementen aan de orde komen, zoals onder water gaan, drijven en voortbewegen.

Kweekvijver

De kweekvijver is een groep speciaal vanaf 3 jarigen waarbij je als ouder samen met je zoon of dochter les krijgt. Als ouder krijg je  opdrachten, die je samen met je kind kan doen. Hierbij moet je denken aan: samen bellen blazen, liedjes zingen, leren drijven, onder water leren gaan, spetters verdragen en zelf leren springen vanaf de kant in het water maar ook survival technieken zoals in het water vallen en op de rug draaien of in en uit een boot klimmen. Deze les is ook erg geschikt voor bange kinderen die al op zwemles zitten.