Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

FiftyFit Kardinge

Het zwembad is weer open voor een aantal activiteiten. Er zijn continue wijzigingen door nieuwe inzichten of regels. Houd daarom deze pagina goed in de gaten. De groepslessen gaan ook weer starten. Lees hier meer over hoe we dit doen.

Na twee maanden mag je vanaf 18 mei eindelijk weer bij ons meedoen aan een groepsles. Maar we moeten er wel samen voor zorgen dat dit op een veilige manier kan. 

Vooraf reserveren noodzakelijk (update 5 juni)
Omdat we het aantal zwemmers dat tegelijkertijd in het zwembad is goed in de gaten moeten houden is vooraf reserveren nodig. Dit kan alleen online met de knop op deze pagina. Je reserveert een groepsles.

Na het reserveren krijg je de bevestiging daarvan per mail.  Deze laat je geprint of op je telefoon zien aan de balie. Bij de balie betaal je je kaartje of kun je met je 12-kaart naar binnen. 

Regels
De algemene regels van het RIVM, zoals thuis blijven bij klachten, blijven altijd van kracht. We moeten ons houden aan de 1,5 meter afstand regel en andere hygiëne regels. Daarnaast vragen het we volgende van jou als je weer komt zwemmen.

  • Ga thuis naar het toilet, douche thuis en was je handen voordat je naar het zwembad gaat.
  • Trek thuis je zwemkleding onder je normale kleding aan. De kluisjes kun je niet gebruiken, dus neem een grote tas mee, waar je spullen in kunnen. Je kleedt je uit aan de rand van het bad. Schoenen moet je al eerder uit doen en slippers zijn verplicht.
  • Kom maximaal 5 minuten voor de aanvangstijd die je hebt gereserveerd om te zwemmen. 
  • Volg in het gebouw de aanwijzingen van het personeel, de pijlen, markeringen of lijnen in het zwembad. Raak zo weinig mogelijk aan, neem geen eten of drinken mee en neem je afval weer mee naar huis.
  • Bij het banen zwemmen mag je niet inhalen en er is eenrichtingsverkeer in de banen.
  • Na het zwemmen, kleed je je om in de aangewezen kleedhokjes en ga je zo snel mogelijk weer naar huis. Je kunt je onder de douche kort afspoelen. Je zorgt dat je  weer uit het gebouw bent voordat de volgende periode (tijdblok) begint. 

FiftyFit

Bij gezond ouder worden hoort bewegen. Wie regelmatig beweegt blijft langer mobiel en voelt zich fitter! Een bij uitstek geschikte vorm van bewegen voor ouderen is zwemmen. Door de opwaartse druk van het water is belasting minimaal en de kans op blessures daardoor klein. Bij ons kan je kiezen uit recreatief zwemmen of meedoen met één van de groepslessen speciaal voor senioren.

Tijdens de groepslessen geeft een instructeur oefenvormen ter bevordering van een soepel lichaam en de coördinatie. Er zijn verschillende groepslessen en je kunt zelf bepalen waar je aan mee wilt doen:

Je kunt kiezen uit AquaRobics, AquaJogging, rek- en strekoefeninen en recreatief zwemmen. De groepslessen geven we iedere maandag tot donderdag in de ochtend. Na het zwemmen kun je samen gezellig koffie drinken met leeftijdsgenoten in ons restaurant. Zo blijf je fit en het is nog gezellig ook! De lessen hebben vrije inloop, je hoeft je dus niet op te geven!

Bekijk hier een filmpje van de les.

Lesrooster

! De les ziet er wat anders uit nu met de coronamaatregelen. Het is nu 1 uur in plaats van 2 uur. Binnen dit uur zal er een of meerdere lessen AquaSport gegeven worden. FiftyFit is op maandag tot en met donderdag van 11.00-12.00 uur. 

 

Wanneer geen les?

Tijdens de schoolvakanties en op bijzondere (feest)dagen (zie hieronder) zijn er geen lessen.

maatregelen corona t/m 17 mei
Hemelvaartsdag 21 mei '20
Pinkstermaandag 31 mei '20
Zomervakantie 6 jul - 16 aug '20

Tarieven 

Tijdens de corona maatregelen hebben we  speciale tarieven.

Losse les €6.65
12-kaart € 80,00
borg bandje €7,50

De tarieven zijn geldig van 1 augustus 2019 tot en met 31 juli 2020 en de algemene verkoopvoorwaarden gelden.