Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Swimtag

In Sportcentrum zijn we in mei gestart met het gratis aanbieden van de Swimtag tijdens het banen zwemmen. Het van origine Engelse product Swimtag is een polsband waarmee zwemprestaties worden gemeten en je als zwemmer direct inzicht krijgt in je zwemslagen, tijden en afstanden. Dit kan via de mobiele telefoon, tablet en/of computer. Met de Swimtag is het ook mogelijk om virtuele zwemtochten en uitdagingen te zwemmen tegen vrienden of andere zwemmers. Voor andere sporten zoals hardlopen en fietsen zijn er ook al veel online tools en apps beschikbaar en nu ook voor zwemmen. De Swimtag kan ook weer gesynchroniseerd worden met andere apps zoals Strava en Runkeeper of gedeeld worden op Facebook.

Het gebruik van de Swimtag is voor de vaste klanten met een 12-kaart of abonnement gratis. De eerste keer krijg je een kaartje met persoonlijke identiteit. Je meldt je aan op de computer in het zwembad (vraag de toezichthouder) en gaat zwemmen. Na het zwemmen  maak je een account aan en kun je je gegevens bekijken. De eerste 2 keer moet je je gegevens even controleren en het begin van de slagen even bijstellen als dat nodig is. Zwem de eerste keer niet meer dan 2 banen van dezelfde slag achter elkaar.  Daarna herkent het systeem je beweging en je zwemslagen.

Tijdens het zwemmen zelf kun je de gezwommen afstand controleren op de baandisplay bij het bad.

Challenges

We hebben ook verschillende challenges waar je aan mee kunt doen. Je kunt strijden tegen anderen, maar natuurlijk ook je eigen doelstelling steeds verbeteren. Op de website van de Swimtag kun je je aanmelden voor deze challenges.

Aan de volgende uitdagen kun je meedoen:

competitie afstand slag
1km Competition 1000m Willekeurige slag
500 bc 500m Borstcrawl
AquaTech 100 BC sprint 100m Borstcrawl
Strak in je zwempak 1500m Borstcrawl
Strak in je zwempak 400m Schoolslag
Strak in je zwempak 100m Vlinderslag

Bekijk de ranglijsten via deze link