Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Ouder en KindZwemmen De Parrel

Ouder en Kind Zwemmen  

Als je kind 3 maanden of ouder is, kun je samen meedoen met de lessen Ouder en KindZwemmen. Je kind raakt zo op een ontspannen manier al vroeg vertrouwd met het water. Het ouder en kind zwemmen is ingedeeld in meerdere leeftijdsgroepen. Je hoeft je niet van te voren op te geven. De lessen hebben een vrije inloop.

Babyzwemmen 

Bij het zwemmen met je baby ligt het accent op plezier maken en op verschillende manieren door het water bewegen. De lessen bestaan uit spetteren, zwieren, zingen, drijven en onder water gaan. Je baby maakt kennis met het water. Ook is het goed voor de ontwikkeling van de spieren en de coördinatie van armen en benen. Je baby komt op deze manier ook in aanraking met andere baby's en volwassenen wat goed is voor de sociale ontwikkeling. Ook versterkt het de band tussen jou en je baby. De groepslessen worden in het instructiebad met warm water van 32 graden gegeven.

Tips voor Babyzwemmen

  • Zorg dat je baby geen volle maag heeft. Snel na het eten zwemmen kan ervoor zorgen dat de baby gaat spugen.
  • Gebruik een zwemluier of een zwembroekje. De zwemluier kan eenmalig gebruikt worden en  gooi je daarna weg.
  • Let op dat je baby niet te koud wordt tijdens het zwemmen.
  • Neem een badcape mee voor na het zwemmen en douchen.
  • Smeer na het zwemmen en douchen de huid van je baby in met crème of olie. Zo voorkom je uitdroging van de huid.

1,2,3-jarigen 

Vanaf het moment dat je kindje kan lopen, kun je mee doen bij de 1- jarigen. Bij de allerkleinsten ligt het accent op plezier maken met de ouder en op verschillende manieren door het water bewegen. De lessen bestaan uit spetteren, zwieren, zingen, drijven en onder water gaan. Bij 2- en 3 jarigen ligt het accent op watervrij worden, waarbij alle basiselementen aan de orde komen, zoals onder water gaan, drijven en voortbewegen. De  kinderen kunnen, nadat zij een aantal oefeningen met succes voltooien, ook een diploma behalen. We hebben verschillende diploma's: Guppy 1, 2 en 3. De oefen-/ en leerstof is aangepast aan de leeftijden en doe je samen met papa of mama.

Kweekvijver

De kweekvijver is een groep speciaal vanaf 3 jarigen waarbij je als ouder samen met je zoon of dochter les krijgt. Als ouder krijg je  opdrachten, die je samen met je kind kan doen. Hierbij moet je denken aan: samen bellen blazen, liedjes zingen, leren drijven, onder water leren gaan, spetters verdragen en zelf leren springen vanaf de kant in het water maar ook survival technieken zoals in het water vallen en op de rug draaien of in en uit een boot klimmen. Deze les is ook erg geschikt voor bange kinderen die al op zwemles zitten.

Lesrooster

Maandag 14.15-14.45 kweekvijver
Donderdag 08-45-09.15 baby's
Donderdag 09.30-10.00 1-2 jarigen
Donderdag 10.15-10.45 2-3 jarigen
Donderdag 14.15-14.45 kweekvijver

Wanneer geen lessen 

Tijdens de schoolvakanties en op bijzondere feestdagen (zie hieronder) zijn er geen lessen.

Meivakantie 29 apr '19 - 5 mei '19
Hemelvaartsdag 30 mei '19
Pinkstermaandag 10 juni '19
Zomervakantie 15 jul '19 -25 aug '19

Tarieven 

Losse les € 7,80
12-kaart € 78,00
Borg voor polsbandje (bij een 12-kaart) € 7,50

De tarieven zijn geldig van 1 augustus 2018 tot en met 31 juli 2019 en de algemene verkoopvoorwaarden gelden.
De 12-kaarten zijn onbeperkt geldig.
De 12-kaarten kun je ook online kopen.