Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Ouder en KindZwemmen De Parrel

Ouder en Kind Zwemmen  

Als je kind 3 maanden of ouder is, kun je samen meedoen met de lessen Ouder en KindZwemmen. Je kind raakt zo op een ontspannen manier al vroeg vertrouwd met het water. Het ouder en kind zwemmen is ingedeeld in meerdere leeftijdsgroepen. Je hoeft je niet van te voren op te geven. De lessen hebben een vrije inloop.

Babyzwemmen 

Bij het zwemmen met je baby ligt het accent op plezier maken en op verschillende manieren door het water bewegen. De lessen bestaan uit spetteren, zwieren, zingen, drijven en onder water gaan. Je baby maakt kennis met het water. Ook is het goed voor de ontwikkeling van de spieren en de coördinatie van armen en benen. Je baby komt op deze manier ook in aanraking met andere baby's en volwassenen wat goed is voor de sociale ontwikkeling. Ook versterkt het de band tussen jou en je baby. De groepslessen worden in het instructiebad met warm water van 32 graden gegeven.

Tips voor Babyzwemmen

  • Zorg dat je baby geen volle maag heeft. Snel na het eten zwemmen kan ervoor zorgen dat de baby gaat spugen.
  • Gebruik een zwemluier of een zwembroekje. De zwemluier kan eenmalig gebruikt worden en  gooi je daarna weg.
  • Let op dat je baby niet te koud wordt tijdens het zwemmen.
  • Neem een badcape mee voor na het zwemmen en douchen.
  • Smeer na het zwemmen en douchen de huid van je baby in met crème of olie. Zo voorkom je uitdroging van de huid.

1,2,3-jarigen 

Vanaf het moment dat je kindje kan lopen, kun je mee doen bij de 1- jarigen. Bij de allerkleinsten ligt het accent op plezier maken met de ouder en op verschillende manieren door het water bewegen. De lessen bestaan uit spetteren, zwieren, zingen, drijven en onder water gaan. Bij 2- en 3 jarigen ligt het accent op watervrij worden, waarbij alle basiselementen aan de orde komen, zoals onder water gaan, drijven en voortbewegen. De  kinderen kunnen, nadat zij een aantal oefeningen met succes voltooien, ook een diploma behalen. We hebben verschillende diploma's: Guppy 1, 2 en 3. De oefen-/ en leerstof is aangepast aan de leeftijden en doe je samen met papa of mama.

Kweekvijver

De kweekvijver is voor kinderen vanaf 3 jaar. Samen met de ouder doe je net als bij de ouder en kind lessen opdrachten in het water zoals springen, onder water gaan en voortbewegen.  Het is ook speciaal voor kinderen die al op de wachtlijst staan of voor kinderen die nog net te jong zijn voor de zwemles. Ook kinderen die al op zwemles zitten, maar nog bang zijn, zijn van harte welkom.

Lesrooster

Maandag 14.15-14.45 kweekvijver
Donderdag 08-45-09.15 baby's
Donderdag 09.30-10.00 1-2 jarigen
Donderdag 10.15-10.45 2-3 jarigen
Donderdag 14.15-14.45 kweekvijver

Wanneer geen lessen 

Tijdens de schoolvakanties en op bijzondere feestdagen (zie hieronder) zijn er geen lessen.

ma 17 -24 feb Krokusvakantie
ma 13 apr 2de Paasdag
ma 27 apr- 3 mei Meivakantie
do 21 mei Hemelvaartsdag
ma 1 juni 2de Pinksterdag
ma 6 juli-16 aug Zomervakantie

Tarieven 

Losse les € 8,00
12-kaart € 80,00
Borg voor polsbandje (bij een 12-kaart) € 7,50

De tarieven zijn geldig van 1 augustus 2019 tot en met 31 juli 2020 en de algemene verkoopvoorwaarden gelden.
De 12-kaarten zijn onbeperkt geldig en je kunt ze gebruiken voor alle groepslessen in de gemeentelijke zwembaden in de gemeente Groningen.