Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Instructies zwemles corona

Laatste update; 23 juni 14.31

Vanaf 16 maart mogen we weer zwemles geven. Vanaf 26 april zijn we gestart met extra zwemles voor kinderen die al op zwemles zitten. Deze tijden kun je vinden in het zwemles rooster en moet je per keer reserveren.

Regels

We hebben een aantal extra regels zodat iedereen veilig kan zwemmen en werken. Bij het zwembad helpt het personeel je ook met vragen of kan je begeleiden.  

  • Vanaf 26 juni is er geen mondkapjesplicht meer, tenzij je geen 1,5 m afstand kunt houden. 
  • Er mag 1 ouder/begeleider mee naar binnen om te helpen omkleden en weer kijken op de tribune bij de zwemles vanaf 26 juni.

Voor de zwemles

  • Doe de zwemkleding thuis aan onder de normale kleding.
  • Neem een handdoek en een grote tas mee, zodat de kleding daar in kan.
  • Doe het toegangsbandje en enkelbandje ( wit, blauw, rood, groen) alvast om de pols en enkel.

Na de zwemles

  • Kinderen kunnen weer douchen vanaf 5 juni.
  • We begeleiden kinderen vanuit het zwembad naar de kleedkamer.
  • De kinderen kleden zich zelf om, eventueel met hulp van ouders.

Extra zwemlessen

Vanaf maandag 26 april bieden we extra zwemlessen aan voor de ouders van kinderen die dat willen. Vanaf woensdag 19 mei zijn er minder mogelijkheden in het rooster voor de extra lessen. Als er toch meer vraag is, gaan we kijken naar meer mogelijkheden. Door een personeels tekort kunnen we in de zomervakantie geen extra zwemlessen aanbieden.

Flexibele keuze
De lessen zijn voor en na de bestaande lessen gepland. Je bent flexibel in het kiezen van een tijd, dag of zelfs locatie. De tijden kun je vinden op de website ( KardingeHelperzwembadParrel) en op de reserveringswebsite

Lesgevers geven op verschillende dagen en soms in verschillende zwembaden les, daardoor kunnen we niet garanderen dat je dezelfde instructeur krijgt als op je reguliere zwemles. De instructeurs communiceren onderling over de voortgang van de kinderen.

Reserveren
Voor extra zwemlessen moet je reserveren. De eerste keer moet je een account aanmaken op de naam van je kind. Daarna kun je maximaal 3 dagen van te voren een zwemles reserveren. Je kies een locatie en daarna een tijd + niveau groep. Voor iedere extra zwemles moet je je opnieuw aanmelden. Als je toch niet kunt, kun je je ook weer afmelden via mijn reserveringen. Kinderen die op de wachtlijst staan kunnen niet reserveren.

Toegang
Je hebt gewoon toegang met je normale lesbandje ( 8-kaart of zwemlespakket). Omdat we deze lessen tijdelijk aanbieden hoef je niet extra te betalen als je een keertje op zaterdag komt zwemmen en krijg je ook geen geld terug als je door de week extra komt, als normaal zaterdag les hebt.

Bekijk ook de oefeningen die we op de website hebben staan, om thuis te oefenen.

Diploma zwemmen
Bij het diploma zwemmen op 3 juli (Kardinge) en 7 juli (Helperzwembad en de Parrel) mogen er 2 personen per kind kijken.

Deze begeleiders mogen  op de tribune zitten en moeten zelf 1,5 m afstand houden tot anderen. Vanwege de beperkte ruimte in de looproute, waarbij de 1,5 meter niet direct kan worden gegarandeerd, adviseren we deze ouders/begeleiders om een mondkapje mee te brengen.