Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Instructies zwemles corona

De zwembaden mogen weer open en dat betekent dat we na twee maanden eindelijk weer kunnen gaan starten met activiteiten in de zwembaden. Naar dit moment hebben we lang uitgekeken. We werken nu hard om de zwemlessen en andere activiteiten in Zwembad Kardinge, Zwembad de Parrel en het Helperzwembad vanaf 18 mei volgens de voorgeschreven regels “Verantwoord Zwemmen” in stappen weer op te starten.

De zwemlessen voor diploma A (alleen de groepen fase 3 Rood, fase 4 Groen), diploma B en C kunnen weer starten. De zweminstructeur geeft vanaf de kant les met een afstand van 1,5 meter tot de kinderen. De groepen fase 1 Wit en fase 2 Blauw voor diploma A en privézwemles starten nog niet omdat de zwemonderwijzer 1,5 m afstand moeten houden en bij deze groepen dan niet veilig zwemles kunnen geven. We hopen dat deze kinderen weer zwemles kunnen krijgen na de zomervakantie.

De kinderen zwemmen op dezelfde tijd en in hetzelfde zwembad, je kunt door het draaihek naar binnen met dezelfde transponder. We hebben de geldigheid van de lessen die er nog op stonden automatisch verlengd. Als het tegoed aan lessen op is, kun je online nieuwe lessen kopen. Er zijn vanaf 2 juni ook balie medewerkers aanwezig op de tijden dat er zwemles is. Je kunt dan je kaart opwaarderen, losse lessen kopen en het eventuele diplomageld betalen. Dit kun je alleen met PIN betalen.  

We hebben een aantal extra regels zodat iedereen veilig kan zwemmen en werken. Bij het zwembad helpt het personeel je ook met vragen of kan je begeleiden.  

  • Er mag 1 ouder/begeleider mee het gebouw in om mee te helpen omkleden.
  • Zorg dat je kind de zwemkleding al aan heeft onder de gewone kleding.  Ze kleden zich uit langs het zwembad en wachten totdat ze horen waar ze naar toe mogen voor de zwemles. Gebruik  hoesjes voor over de schoenen of doe de schoenen uit. Neem een grote tas mee voor de kleding van je kind.
  • Zorg dat je kind al thuis al naar het toilet is geweest. Er zijn maar een paar toiletten beschikbaar voor nood.
  • Ouders zitten tijdens de zwemles op de tribune.
  • 5 minuten voor het einde van de les ga je naar beneden en  haal je je kind en mag je naar een aangewezen kleedkamer. Doe dit zo snel mogelijk en ga zo snel mogelijk naar huis. De kinderen kunnen niet douchen voor of na de les.
  • Zorg dat je 1,5 afstand houdt tot andere ouders en de zweminstructeurs en volg de andere adviezen van de RIVM zoals blijf thuis bij klachten.

Mag je helaas nog niet naar zwemles doe dan de oefeningen die we op de website hebben staan.