Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Instructies zwemles corona

Laatste update; 14 oktober 16.46 uur

De zweminstructeur hoeft in het water niet meer afstand te houden tot de leerling. Lees hier hoe we dat doen. Alle tekst in cursief geeft de wijziging aan. 

Je kunt door het draaihek naar binnen met dezelfde transponder(bandjes). Koop nieuwe lessen zoveel mogelijk online . Je kunt ze ook bij de balie kopen, maar doe dat zoveel mogelijk met PIN.  

We hebben een aantal extra regels zodat iedereen veilig kan zwemmen en werken. Bij het zwembad helpt het personeel je ook met vragen of kan je begeleiden.  

  • We volgen de lijn van de rijksoverheid en adviseren dringend in de openbare ruimtes van de sportaccommodaties  een mondkapje te dragen. Dit geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Naast het dragen van een mondkapje in de openbare ruimte, blijft de 1,5m afstand houden ook nog steeds de basisregel. Tijdens het sporten hoef je geen mondkapje te dragen. 
  • Er mag 1 begeleider mee het gebouw in om mee te helpen omkleden bij jonge kinderen en kinderen met een beperking.
  • Zorg dat je kind de zwemkleding al aan heeft onder de gewone kleding.  Ze kleden zich uit langs het zwembad en wachten totdat ze horen waar ze naar toe mogen voor de zwemles. Gebruik hoesjes voor over de schoenen of doe de schoenen uit. Neem een grote tas mee voor de kleding van je kind.
  • Zorg dat je kind al thuis al naar het toilet is geweest. Er zijn maar een paar toiletten beschikbaar voor nood.
  • Ouders mogen tijdens de zwemles niet meer op de tribune zitten en vragen we het gebouw te verlaten. Ga bijvoorbeeld een rondje wandelen in de buurt.
  • 5 minuten voor het einde van de zwemles,  haal je je kind en mag je naar een aangewezen kleedkamer. Doe dit zo snel mogelijk en ga zo snel mogelijk naar huis. De kinderen kunnen niet meer kort douchen na de les.
  • Zorg dat je 1,5 afstand houdt tot andere ouders en de zweminstructeurs en volg de andere adviezen van de RIVM zoals blijf thuis bij klachten.

Diploma zwemmen

Door de nieuwe maatregelen van 29 september kunnen er helaas geen ouders en ander publiek aanwezig zijn bij het diploma zwemmen dat gepland stond op 7 en 10 oktober. Het diploma zwemmen doen we tijdens de les in de week van 5 tot en met 10 oktober. Kinderen die in groen, B of C zitten en niet mogen afzwemmen zijn die week vrij. Alle andere lessen gaan die week gewoon door. 

Bekijk ook de oefeningen die we op de website hebben staan, om thuis te oefenen.