Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Ouder en KindZwemmen

! Let op ! De zwembaden gaan vanaf 18 mei weer beperkt open voor een aantal activiteiten. Bekijk de specifieke pagina's van ieder zwembad voor de wijzigingen. Er zijn continu wijzigingen door nieuwe inzichten of regels. 

Ouder en Kind Zwemmen

Als je kind 3 maanden of ouder is, kun je samen meedoen met de lessen Ouder en KindZwemmen. Je kind raakt zo op een ontspannen manier al vroeg vertrouwd met het water. Het ouder en kind zwemmen is ingedeeld in meerdere leeftijdsgroepen. Ook hebben we combinatielessen met meerdere leeftijdsgroepen. Je hoeft je niet van te voren op te geven. De lessen hebben een vrije inloop en geven we in verschillende zwembaden in extra warm water.

Babyzwemmen

Bij het zwemmen met je baby ligt het accent op plezier maken en op verschillende manieren door het water bewegen. De lessen bestaan uit spetteren, zwieren, zingen, drijven en onder water gaan. Je baby maakt kennis met het water. Ook is het goed voor de ontwikkeling van de spieren en de coördinatie van armen en benen. Je baby komt op deze manier ook in aanraking met andere baby's en volwassenen wat goed is voor de sociale ontwikkeling. Ook versterkt het de band tussen jou en je baby.

1,2,3-jarigen

Vanaf het moment dat je kindje kan lopen, kun je mee doen bij de 1- jarigen. Bij de allerkleinsten ligt het accent op plezier maken met de ouder en op verschillende manieren door het water bewegen. De lessen bestaan uit spetteren, zwieren, zingen, drijven en onder water gaan. Bij 2- en 3 jarigen ligt het accent op watervrij worden, waarbij alle basiselementen aan de orde komen, zoals onder water gaan, drijven en voortbewegen.

Kweekvijver 3+

De kweekvijver is een groep speciaal voor 3 jarigen waarbij je als ouder samen met je zoon of dochter les krijgt. Als ouder krijg je  opdrachten, die je samen met je kind kan doen. Hierbij moet je denken aan: samen bellen blazen, liedjes zingen, leren drijven, onder water leren gaan, spetters verdragen en zelf leren springen vanaf de kant in het water maar ook survival technieken zoals in het water vallen en op de rug draaien of in en uit een boot klimmen. 

Kweekvijver 4+

Is je kind 4 jaar maar is hij of zij nog te jong voor de echte zwemles? Dan is kweekvijver 4 iets voor je kind. Je kind krijgt les waarbij je als ouder in zwemkleding naast het bad zit. Het is de bedoeling om je kind zelfstandig te maken en te laten wennen aan de zwemles. Als het nodig is, kan de lesgever je erbij vragen om te helpen.
Je kind krijgt opdrachten die variëren van: drijven met hulpmiddel tot los drijven zowel op de buik als de rug. Het trappelen met de benen (crawlslag) met een hulpmiddel. Maar ook de beenslag van de school- en rugslag oefenen we. Vanuit kweekvijver 4 kan je kind doorstromen naar de reguliere zwemlessen.

Locaties

Sportcentrum Kardinge

  • baby's
  • 1, 2 en 3 jarigen
  • kweekvijver 3+ en 4+

Helperzwembad

  • baby's
  • 1,2 en 3 jarigen
  • kweekvijver 3-6 jaar

 Zwembad de Parrel

  • baby's
  • 1,2,3 jarigen

Tarieven

Losse les € 8,00
12-kaart € 80,00
Borg voor polsbandje (bij een 12-kaart) € 7,50

De tarieven zijn geldig van 1 augustus 2019 tot en met 31 juli 2020 en de algemene verkoopvoorwaarden gelden.
De 12-kaarten zijn onbeperkt geldig en te gebruiken voor alle groepslessen in de gemeentelijke zwembaden van de gemeente Groningen.