Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Zwemles

! Let op ! De zwembaden gemeentelijke gaan vanaf 18 mei weer beperkt open voor een aantal activiteiten. Je kunt op dit moment niet starten met zwemles. We hopen in september dat we nieuwe leerlingen kunnen plaatsen op zwemles. Je kunt je wel opgeven.  Er zijn continu wijzigingen door nieuwe inzichten of regels. Houdt daarom deze pagina in de gaten. 

In de gemeentelijke zwembaden leren wij je kind op een veilige en speelse manier zwemmen. Inschrijven voor de zwemlessen kan vanaf 4 jaar en is gratis. Afhankelijk van de dag of het tijdstip van de zwemlessen kan er een korte wachtlijst zijn. In de tijd dat je kind op de wachtlijst staat kan het gratis bij ons recreatief komen zwemmen om zo al aan het water en het zwembad te wennen.

We geven les volgens de licentie Zwem ABC van de NRZ. Gemiddeld heeft een 6-jarig kind 56 lessen van 45 minuten nodig om het A diploma te halen. Voor zowel het B-, als C diploma zijn gemiddeld 16 lessen van 45 minuten nodig. We beginnen met ondiep water en bouwen dit in 4 fases langzaam uit naar diep water.  De fases hebben verschillende kleuren te herkennen aan de enkel/polsbandjes die de kinderen krijgen. Bij iedere fase horen eindtermen. Zodra een kind hieraan voldoet, gaat hij of zij door naar het volgende niveau. Ze komen dan bij een nieuwe instructeur en krijgen een puzzelstukje van de oktopus (beloningssysteem).  We bieden ook privéles aan of wat dacht je van volwassen zwemles, jongeren zwemles of zwemles alleen voor vrouwen.

  • Geen inschrijfkosten
  • Gecertificeerde instructeurs (Zwem ABC en hebben een VOG-verklaring)
  • Altijd kijken naar zwemles vanaf de tribune
  • Gratis recreatief zwemmen

Locaties

Sportcentrum Kardinge

Helperzwembad

Zwembad de Parrel

Tarieven

De lessen voor de kinderen zijn 45 min. Je kunt kiezen uit meerkaarten of een AB of ABC pakket. Ongeacht het aantal lessen, haal je je zwemdiploma. We hebben de mogelijkheid om de pakketen in 4 opeenvolgende maanden te betalen.  Bij de losse lessen en 12-kaarten betaal je ook los het diploma zwemmen. Bij de pakketten zit het diploma zwemmen bij de prijs inbegrepen.

De gemeente Groningen stelt geld beschikbaar om ouders (waar nodig) te helpen om de zwemlessen te betalen. Dit doen we via Stichting Leergeld Groningen. Je kunt een vergoeding krijgen voor het A en B diploma. De leeftijdseis hiervoor is 6 jaar.

Vraag een vergoeding voor zwemles aan.

Kaart Tarief
Losse les ma t/m vr (45 min) € 12,00
Losse les zaterdag (45 min) € 12,60
Losse les ma t/m vr  (30 min) € 8,00
8-kaart ma t/m vr (45 min) € 80,00
8-kaart zaterdag (45 min) € 84,00
12-kaart ma t/m vr (30 min) € 80,00
4-kaart privéles (30 min) € 144,90
AB pakket ma t/m vr € 725,80
AB pakket zaterdag € 762,10
ABC pakket ma t/m vr € 887,10
ABC pakket zaterdag € 931,40
Diploma zwemmen € 19,10
Borg voor polsbandje (bij meerkaarten) € 7,50

Met het zwemlespakket haalt je kind gegarandeerd zijn/haar diploma, ongeacht het aantal lessen dat je kind hiervoor nodig heeft. De prijs is inclusief 2/3x diploma zwemmen. Dit bedrag mag je in 4 opeenvolgende maanden betalen. Eerder gekochte 8-kaarten kunnen we niet verrekenen met het AB(C)pakket.
De tarieven zijn geldig van 1 augustus 2019 tot en met 31 juli 2020 en de algemene verkoopvoorwaarden gelden.