Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Start seizoen

Het sportseizoen begint weer! 

In september start het seizoen weer. Scholen openen de deuren en iedereen begint na de zomervakantie weer met het dagelijkse ritme van school, werk en sport. In Groningen vieren we de start van het nieuwe sportseizoen met o.a. de Nationale Sportweek en de Sport- en Cultuurhopper. Sportaanbieders openen de deuren en Sport050 helpt je met het vinden van de sportclub die bij jou past. Op de website vind je onder het hoofdmenu alle soorten sporten, sportlocaties en sportevenementen.

Bekijk het sportaanbod

In de Groningen kun je heel veel sporten beoefenen en er is voor elk wat wils. Dat kan via een sportvereniging, in groepsverband maar ook gewoon heerlijk in de openbare ruimte. In het hoofdmenu vind je onder sporten alle sporten die je in de gemeente Groningen kunt beoefenen. Er staan ook sporten bij waar je vast nog niet aan gedacht hebt.

Nationale Sportweek

De Nationale Sportweek is een landelijk sportevenement van de NOC*NSF dat sporten in de etalage zet en laat zien hoe gezond en vooral ook hoe leuk sporten en bewegen is. Sport doet wat met je. Van 20 t/m 29 september 2019 zetten honderden sportverenigingen, sportclubs, sportbonden, bedrijven, het onderwijs en andere sportaanbieders in heel Nederland hun deuren open, organiseren clinics, toernooien en demonstraties. Iedereen, jong en oud, kan deze week kennis maken met (nieuwe) sporten. Bekijk het sportaanbod en de evenementen in Groningen tijdens de Nationale Sportweek.

Sport- en Cultuurhopper

De Sport- en Cultuurhopper is een online verzameling sport- en culturele cursussen aangeboden door verschillende sportaanbieders en VRIJDAG, waar kinderen op een laagdrempelige manier gratis of tegen geringe kosten kunnen kennismaken met een sport of activiteit. Op de website worden al deze cursussen verzameld en komt vraag en aanbod bij elkaar. Bekijk het sportaanbod van de Sport- en Cultuurhopper in het najaar.

Zet je sportclub in de spotlight

Ben jij een aanbieder van sport in de gemeente Groningen en wil je ook op het sportplatform komen? Iedere commerciële aanbieder, sportvereniging of ander sportinitiatief is welkom. Meld je hier aan. Heb je een evenement wat je ook graag wil promoten? Meld je hier aan voor de evenementenkalender.