Sport050
Nieuws
Chocolade, pure power!

Chocolade, pure power!

In onze artikelen geven wij (Eyelien diëtist en Merel leefstijlexpert) je tips voor een gezondere leefstijl. Voor dit artikel zijn we op zoek gegaan naar pure krachtvoer. Als chocolade jouw guilty pleasure is, je er van droomt om elke dag chocolade te eten, dan heb je nu 5 excuses.

Wil je gezond genieten? Dan zit je goed met een stukje pure chocola. Let op sommige producten worden puur genoemd wanneer het voor 35% cacao bestaat. Deze producten bevatten nog steeds veel suikers en zijn niet zo “puur” als gezegd wordt. Ga daarom voor pure chocolade dat minimaal 70% uit cacao bestaat.

De 5 gezondheidsvoordelen van pure chocola (70%> cacao).

  1. Volop gezonde mineralen en voedingsstoffen. Pure chocolade zit bomvol gezonde mineralen, denk aan magnesium (goed voor je spierherstel), kalium, zink en seleen.
  2. Boordevol antioxidanten. Antioxidanten helpen je om ziekten in je lichaam tegen te gaan. Cacao bevat veel antioxidanten (namelijk flavanolen). Zo is een stukje pure chocolade gunstig voor je hart- en bloedvaten.
  3. Goed voor een lagere bloeddruk. Uit onderzoek blijkt dat het eten van pure chocolade de bloedomloop bevordert. Hierdoor stroomt je bloed beter, wat zorgt voor het verlagen van je bloeddruk.
  4. Een boost voor je hersenen. Het eten van chocola met een hoog gehalte aan flavanolen (dat worden stofje in chocola doet veel goeds) zorgt voor een betere bloedtoevoer naar je hersenen. Je kan je beter concentreren en het geeft je hersens een boost!
  5. Veel magnesium! Veel Nederlandsers hebben een magnesium tekort. In pure chocolade zit veel magnesium. Een belangrijk mineraal dat betrokken is bij de opbouw van spieren en botten, aanmaak van hormonen en de ontspanning van spieren (o.a. ook je spierherstel na een lekkere training). Ga voor dat stukje pure (70% of meer) chocolade en trakteer je lichaam op een blokje pure power!


Heb je na het lezen van dit artikel vragen of wil je graag begeleiding van één van ons voor net dat duwtje in je rug naar een gezonder eetpatroon of afvallen? Wacht niet en start nu! Voor een gratis kennismaking of voor meer informatie stuur dan een mail naar info@sport050.nl.

Sportieve groet,
Eyelien (dietist) en Merel (leefstijlexpert)

Chocolade