Sport050
Nieuws
Toekenningen stimuleringsregelingen Gezonde school 2024-2025

Toekenningen stimuleringsregelingen Gezonde school 2024-2025

Scholen in het primair, voortgezet en gespecialiseerd onderwijs en mbo vroegen in het voorjaar van 2024 één of meerdere stimuleringsregelingen van het landelijke programma Gezonde School aan. Ook in de gemeente Groningen is hieraan dit jaar (wederom) groot gehoor gegeven. Maar liefst 62 scholen in de gemeente Groningen hebben één of meerdere stimuleringsregelingen aangevraagd.

Scholen konden hun belangstelling voor de Gezonde School kenbaar maken voor drie verschillende subsidieregelingen.

  • het Ondersteuningsaanbod 2024-2025
  • de stimuleringsregeling Relaties en Seksualiteit ronde 8
  • en de stimuleringsregeling Gezond en Veilig Werken (deze laatste is specifiek voor het MBO).


Omdat er voor alle regelingen meer aanvragen zijn gedaan dan het budget toelaat, zijn er selectiecriteria toegepast. In de gemeente Groningen hebben in totaal 32 scholen (PO, VO en MBO) een toekenning ontvangen, waarvan:

  • 16 scholen het Ondersteuningsaanbod (OA)
  • 11 scholen de Stimuleringsregeling Relaties en Seksualiteit (R&S ronde 8)
  • 5 scholen de stimuleringsregeling Gezond en Veilig Werken (MBO)


Het Ondersteuningsaanbod is de meest aangevraagde regeling van Gezonde School. De thema’s Voeding, Bewegen en sport en Welbevinden blijven de meest gekozen thema’s, maar ook voor Roken, alcohol- en drugspreventie en Medawijsheid zien we toenemende belangstelling.

Scholen gaan in schooljaar 2024-2025 aan de slag met deze subsidies. Scholen kunnen hierbij gebruik maken van ondersteuning vanuit de GGD bij de implementatie en uitvoering. De Gezonde School Adviseurs (GSA’s) van GGD Groningen werken op de thema’s Bewegen en Sport, Voeding en Welbevinden in het primair onderwijs samen met Sport050.

Meer weten over de aanpak van de Gezonde School? Kijk op de website, of neem contact op met de Gezonde School adviseurs (GSA’s)

Anita Rolfes / Elsbeth Schipper
GGD Groningen
gezondheidsbevordering@ggd.groningen.nl
050 367 4000

Sportieve opening van het Schooljaar