Sport050
Nieuws
Zwemmen, spetteren en plezier

Zwemmen, spetteren en plezier

Genieten. Dat is het belangrijkste tijdens de zwempilot op de W.A. van Lieflandschool. De zwempilot die kinderen met een beperking de kans geeft om te leren zwemmen. Naast het ontwikkelen van de zwemvaardigheid is tijdens deze zwemlessen vooral het plezier en actief bezig zijn erg belangrijk.

Ellen Wollerich, beweegcoach inclusief sporten, is nauw betrokken bij de zwempilot, die mogelijk is gemaakt met een bijdrage van het Gronings Sportakkoord. “Zwemles is voor veel kinderen met een beperking helaas onhaalbaar door lange wachtrijen en hoge kosten. Met de zwempilot maken we een start om deze kinderen ook de kans te bieden om te leren zwemmen. En dat gaat verder dan de zwemles alleen. We merken dat de kinderen zich buiten de les nu ook opener en actiever opstellen.”

“Ik ben blij als ik weer mag zwemmen!”- Bella


“De kinderen zijn allemaal super enthousiast als ze weer mogen zwemmen.” Vertelt zwemlesinstructeur Emy Guikema. “Je ziet ze genieten, dat is het belangrijkste.”

Inventarisatie zwemvaardigheid
Onder kinderen met een beperking in de gemeente Groningen heeft een relatief hoog percentage geen ervaring met zwemmen of is nog niet zwemvaardig genoeg. Beweegcoach Ellen Wollerich is op dit moment bezig met een inventarisatie rondom de zwemvaardigheid van kinderen met een beperking die op het speciaal basisonderwijs zitten, dit in opdracht van de gemeente Groningen. Mocht je als ouder, schoolleiding of zwemschool (aanbieder) hier meer informatie over willen hebben of hier een idee voor willen aandragen dan kunt u contact opnemen met Ellen via: e.wollerich@hvdsg.nl of 06-26975208.

Vind meer info over het Gronings Sportakkoord op Sport050

Zwemles WA Van Lieflandschool