Ouder en kind lessen

Ouder en kindzwemmen Helperzwembad

Als je kind 3 maanden of ouder is, kunnen jullie samen meedoen met de lessen Ouder en KindZwemmen. Je kind raakt zo op een ontspannen manier al vroeg vertrouwd met het water. Het Ouder en KindZwemmen is ingedeeld in verschillende groepen. Je hoeft je niet vooraf op te geven. De lessen hebben een vrije inloop.

In de kleedkamer en bij het instructiebad zijn speciale aankleedkussens en het water is extra warm.

Ouder en kindzwemmenOuder en kind zwemmen HZB

Tarieven groepsles

losse kaart
€ 9,05
12-kaart
€ 90,50
De tarieven zijn geldig tot en met 31 juli 2024 en de algemene verkoopvoorwaarden gelden.

Groepsindeling

Babyzwemmen

Bij het zwemmen met je baby ligt het accent op plezier maken en op verschillende manieren door het water bewegen. De lessen bestaan uit spetteren, zwieren, zingen, drijven en onder water gaan. Je baby maakt kennis met het water. Ook is het goed voor de ontwikkeling van de spieren en de coördinatie van armen en benen. Je baby komt op deze manier ook in aanraking met andere baby's en volwassenen wat goed is voor de sociale ontwikkeling. Ook versterkt het de band tussen jou en je baby. De groepslessen worden in het instructiebad met warm water van 32 graden gegeven.

Tips voor babyzwemmen

  • Zorg dat je baby geen volle maag heeft. Snel na het eten zwemmen kan ervoor zorgen dat de baby gaat spugen.
  • Gebruik een zwemluier of een zwembroekje. De zwemluier kan eenmalig gebruikt worden en gooi je daarna weg.
  • Let op dat je baby niet te koud wordt tijdens het zwemmen.
  • Neem een badcape mee voor na het zwemmen en douchen.
  • Smeer na het zwemmen en douchen de huid van je baby in met crème of olie. Zo voorkom je uitdroging van de huid.

Dreumes en Peuter (voorheen 1,2,3 jarigen)

Vanaf het moment ongeveer 15 maanden kun je mee doen bij dreumeslessen Bij de allerkleinsten ligt het accent op plezier maken met de ouder en op verschillende manieren door het water bewegen. De lessen bestaan uit spetteren, zwieren, zingen, drijven en onder water gaan. Vanaf ongeveer 2,5 jaar kun je doorstromen naar de peuterlessen. Bij deze groep ligt het accent op watervrij worden, waarbij alle basiselementen aan de orde komen, zoals onder water gaan, drijven en voortbewegen. De kinderen kunnen, nadat ze een aantal oefeningen met succes voltooien, ook een diploma behalen. We hebben verschillende diploma's: Guppy 1, 2 en 3. De oefen-/ en leerstof is aangepast aan de leeftijden en doe je samen met papa of mama.

Watergewenning (voorheen kweekvijver)

Watergewenning is voor kinderen vanaf 3,5/4 jaar jaar. Samen met de ouder doe je net als bij de ouder en kind lessen opdrachten in het water zoals springen, onder water gaan en voortbewegen.  Het is ook speciaal voor kinderen die al op de wachtlijst staan of voor kinderen die nog net te jong zijn voor de zwemles. Ook kinderen die al op zwemles zitten, maar nog bang zijn, zijn van harte welkom.