Zwemmen Helperzwembad

Zwemmen in het Helperzwembad

Heerlijk ontspannen en toch actief bezig zijn? Ga dan recreatief zwemmen! Of je nu alleen baantjes wilt trekken of een dagje uit wilt met je gezin: zwemmen is leuk voor iedereen.

Voor wie is recreatief zwemmen geschikt?

Het mooiste aan recreatief zwemmen is dat iedereen (met een zwemdiploma) het kan doen. Je leeftijd of niveau van fitheid maakt niet uit. Ook mensen met een beperking, mensen met overgewicht, mensen die zwanger zijn of revalideren. In het water ben je gewichtloos. Je kunt dus bewegen zonder teveel druk op je gewrichten. De weerstand van het water geeft je wel een goede krachttraining. En dat alles terwijl je plezier hebt in het water. Ideaal, toch?

Het Helperzwembad heeft twee 25-meter baden: het Ranomibad (wedstrijdbad) en het Oude bad in authentieke sfeer. Op sommige dagen is het water in het Oude bad extra warm. Het zwembad is ook toegankelijk voor mensen met een handicap. Bij het zwembad zijn ook kleedhokjes en een kantine.

In de vakanties en in het weekend ligt er speelmateriaal in het water. Laat het waterfestijn maar beginnen!

Zwemmer helperzwembadZwemmer Helperzwembad

Tarieven recreatief/banen zwemmen

Individueel

t/m 2 jaart/m 16 jaar17 en ouder65 en ouder
losse kaartgratis€ 4,95€ 5,85€ 4,95
12-kaart€ 49,50€ 58,50€ 49,50
kindermiddag€ 3,20
De tarieven zijn geldig tot en met 31 juli 2024 en de algemene verkoopvoorwaarden gelden.

Banen en recreatief zwemmen

Banen zwemmen

Op verschillende momenten is in één van de twee baden voor banen zwemmen. Tijdens de schoolvakanties vervallen enkele tijden in verband met de activiteiten voor kinderen. Je kunt ook één van de trainingsschema's volgen.

Gezinsochtend

Op zondagochtend is er de gezinsochtend en dan geldt er de voordelige gezinskaart. In het wedstrijdbad staat de bodem omhoog, zodat de kleine kinderen ook kunnen staan. Er zijn ook verschillende materialen om mee te spelen.

Kindermiddag/recreatief zwemmen

Op woensdagmiddag en op en van maandag- tot en met vrijdagmiddag in de kleine schoolvakanties is het zwembad voor de kinderen. Tijdens de kindermiddag kunnen de kinderen zich helemaal uitleven in het zwembad samen met al hun vriendjes en vriendinnetjes. Kinderen krijgen deze middag korting. Op deze middag kun je ook je kinderfeestje houden. Eerst heerlijk spelen en daarna wat eten in de kantine boven het recreatiebad.

Warm water zwemmen

Zwemmen in warm water is heerlijk ontspannen en kan ook aanbevolen zijn vanuit een medisch oogpunt. De temperatuur van het Oude bad is op donderdag en vrijdag 32 graden.

Vrouwen

Wil je niet samen met mannen zwemmen? Dat kan bij ons. Tijdens het zwemmen voor vrouwen laten we geen mannen toe en zijn er alleen vrouwelijke toezichthouders aanwezig.

Senioren zwemmen

Bij gezond ouder worden, hoort bewegen. Wie regelmatig beweegt, blijft langer mobiel. Zwemmer is een geschikte vorm. Door de opwaartse druk van het water is belasting minimaal en de kans op blessures daardoor klein. Voor senioren hebben we speciaal enkele urenr gereserveerd. Voor senioren zijn er ook speciale groeplessen FiftyFit