AquaSport Kardinge

Groepslessen voor iedereen

Eens iets anders doen dan ‘gewoon’ zwemmen? Kom dan aquasporten! Je kunt bij ons aquasporten verschillende soorten aquasport doen zoals FiftyFit en Zwanger zwemmen. Aquasporten is een goede én leuke manier om aan je conditie te werken. Er zijn verschillende groepslessen en iedereen kan meedoen; leeftijd of conditie maakt niet uit. In het water ben je gewichtloos en maak je weinig kans op blessures. Maar de weerstand van het water geeft je wel een stevige krachttraining. Heerlijk sporten in het water, op jouw manier.

Bijna alle groepslessen hebben een vrije inloop. Je hoeft je dus niet op te geven. De enige uitzondering is FloatFit. Dit omdat er maar een beperkt aantal AquaBase zijn.

Aqua Bootcampzwangerzwemmen

Tarieven groepslessen

losse kaart
€ 9,05
12-kaart
€ 90,50
De tarieven zijn geldig tot en met 31 juli 2024 en de algemene verkoopvoorwaarden gelden.

Verschillende soorten lessen

Er zijn veel verschillende soorten aquasport groepslessen. Lees hieronder de verschillen en kies wat bij jou past.

AquaDrums

Vanaf woensdag 10 april is er een nieuwe groepsles: AquaDrums. AquaDrums slaat echt alles! Het combineert ritmisch drummen met veel plezier. Het is een stevige workout doordat je met de speciale drumsticks en de weerstand van het water speelt. Je traint zoveel mogelijk alle spiergroepen. Aquadrums is een hoog intensieve training. Hoewel iedereen mee kan doen, is dit door het hoge tempo en de dynamiek een AquaSport die vooral geschikt is voor de gevorderde, energieke sporter. Er is plek voor 25 deelnemers, je kunt gewoon inlopen, maar als je zeker wilt zijn van je plek, geef je dan op via mijn.sport050.nl

Floatfit

FloatFit is een compleet nieuwe, unieke, effectieve en uitdagende manier van bewegen. Het is een low impact, conditie, balans en core stabiliteit training van 30 minuten. Bij FloatFit sta je op een drijvende mat, de Aquabase, die je bewegelijkheid stimuleert. Je wisselt squats, burpees en balansoefeningen met elkaar in hoog tempo af. Voor FloatFit moet je je opgeven via mijn.sport050.nl

Aquarobic

De lessen AquaRobics geven we in borstdiep water. Je verbetert je de conditie en doet spierversterkende oefeningen op leuke muziek. Door de weerstand van het water is de belasting op de gewrichten veel minder dan bij oefening op het land. Je hebt minder snel last van enkels en knieën. In de lessen gebruiken we verschillende materialen zodat de lessen gevarieerd zijn en je op je eigen niveau kan werken.

AquaBootcamp

De lessen AquaBootcamp zijn in en rond het 25 meterbad. Je gebruikt verschillende materialen en door de verschillende dieptes van het bad is het een echte powertraining. Je verbetert zowel je conditie als kracht. Je kunt op je eigen niveau werken, waarbij we proberen het beste in je naar boven te halen. De weerstand van het water versterkt je spieren op een effectieve manier.

FiftyFit

Bij gezond ouder worden, hoort bewegen. Wie regelmatig beweegt, blijft langer mobiel en voelt zich fitter! Door de opwaartse druk van het water is belasting minimaal en de kans op blessures daardoor klein. 

Tijdens de groepslessen geeft een instructeur oefenvormen voor een soepel lichaam en de coördinatie. Er zijn verschillende groepslessen en je kunt zelf bepalen waar je aan mee wilt doen tussen 10.00 en 12.00 uur.  Zo blijf je fit en het is nog gezellig ook! Meestal zijn er 2 groepslessen direct om 10.00 uur en 10.30 uur ( woensdag 15 minuten later) en soms nog rekken en strekken om 11.00

ZwangerFit

Zwemmen is één van de weinige sporten die je gedurende de gehele zwangerschap kunt blijven doen. Het is de ideale manier om aan je conditie te werken. Je traint armen en benen en je hebt geen last van je gewicht. Zwemmen is niet alleen goed voor de conditie, het stimuleert ook de bloedsomloop en ontlast je spieren en gewrichten. Zo kun je eventuele pijn verlichten. Veel vrouwen hebben tijdens de zwangerschap last van de rug. Zwemmen kan hierbij helpen. De groepslessen geven we in warm water van 32 graden. Samen de instructeur doe je verschillende oefeningen.

FloatfitAquavaria