Ouder en kind lessen

Samen met je baby of kind zwemmen

Als je kind 3 maanden of ouder is, kun je samen meedoen met de lessen Ouder en KindZwemmen. Je kind raakt zo op een ontspannen manier al vroeg vertrouwd met het water. De lessen zijn in warmer water zodat je kindje en jij niet zoveel afkoelt. In het instructiebad zijn ook aankleedkussens voor de allerkleinsten.

Er zijn meerdere leeftijds- en combinatie groepen. Je hoeft je niet vooraf op te geven; de lessen hebben een vrije inloop. Onderaan de pagina vind je meer informatie over de inhoud van de verschillende lessen.

Familie zwemmen in recreatiebad

Op donderdag- en vrijdagochtend kun je naast de groepslessen recreatief zwemmen in het recreatiebad. Ook opa's en oma's, ooms en tantes kunnen gezellig meedoen met het familie zwemmen. Je kunt kiezen uit meedoen met een groeps plus recreatief zwemmen. Dan betaal je voor een ouder plus kind het tarief van de groepsles. Wil je alleen recreatief zwemmen of gaat er nog iemand mee? Dan koop je een los kaartje recreatief zwemmen.

Ouder en kind zwemmenouder en kind zwemmen

Let op: na de kerstvakantie enkele wijzigingen in tijden.

Tarieven

losse kaart
€ 9,05
12-kaart
€ 90,50
<p data-block-key="cvk16">De toegangskaart is voor 2 personen: de ouder en het kind</p>

Indeling van de groepen

Babyzwemmen

Als je kind 3 maanden of ouder is, kun je samen meedoen tot dat je kind je gaat lopen. Je baby komt op deze manier in aanraking met andere baby's en volwassenen wat goed is voor de sociale ontwikkeling. Ook versterkt het de band tussen jou en je baby.

Je gaat vooral plezier maken en op verschillende manieren door het water bewegen. Denk aan spetteren, zwieren, zingen, drijven en onder water gaan. Je baby maakt kennis met het water. Ook is het goed voor de ontwikkeling van de spieren en de coördinatie van armen en benen.

Tips voor babyzwemmen

  • Zorg dat je baby geen volle maag heeft. Als de direct na het eten gaat zwemmen, kan je baby gaan spugen.
  • Gebruik een zwemluier of een zwembroekje.
  • Let op dat je baby niet te koud wordt tijdens het zwemmen, het water is 32 graden.
  • Neem een badcape mee voor na het zwemmen of douchen of kleed om bij het bad.

Dreumes en Peuter (voorheen 1,2,3 jarigen)

Vanaf ongeveer 15 maanden, kun je mee doen bij dreumeslessen. In deze groep ga je samen door het water bewegen op verschillend manieren. Samen plezier maken met spetteren, zwieren, zingen, drijven en onder water gaan. Vanaf ongeveer 2,5 jaar kun je doorgaan in de Peuterlessen. In deze groepen ga je oefenen met basiselementen die later in de zwemles terug komen. Je kind je leert onder water gaan, drijven en vooruit bewegen in het water.

Watergewennig 1 (voorheen kweekvijver)

De watergewenning is voor kinderen vanaf ongeveer 4 jaar. Samen met de ouder doe je net als bij de ouder en kind lessen opdrachten in het water zoals springen, onder water gaan en voortbewegen.  Deze lessen zijn ook voor kinderen die al op de wachtlijst staan voor de zwemles. Ook kinderen die al op zwemles zitten, maar nog bang zijn, zijn van harte welkom.

Watergewenning 2 (voorheen kweekvijver plus)

Watergewenning 2 is een vervolg op watergewenning 1. Het verschil is vooral dat de kinderen veel zelfstandiger de oefeningen doen en niet meer zo bang zijn voor water. Als ouder zit je zoveel mogelijk in zwemkleding (met bijvoorbeeld badjas) naast het zwembad. Als het nodig is, kan de lesgever je erbij vragen om te helpen. Je kind wordt zelfstandiger en kan wennen aan de zwemles. Deze lessen zijn ook geschikt als je kind al 4 jaar, maar nog wat 'jong' voor de echte zwemles is. Of als je op de wachtlijst staat voor de zwemles.