Recreatief schaatsen

Recreatief schaatsen

In de ijshockeyhal en op de 400 m baan kun je heerlijk recreatief schaatsen. De ijshockeyhal gaat open op 16 september 2023 en de 400-meterbaan volgt later op 14 oktober 2023. Beiden banen sluiten op 24 maart 2024 weer.

Schaatsen op beide banen
Op het moment dat de 400-meterbaan en de ijshockeyhal recreatief open zijn, kun je op beide banen schaatsen. Bekijk regelmatig de data, want er zijn vaak wijzigingen in de openingstijden doordat er schaatswedstrijden zijn.

In de ijshockeyhal wordt er tijdens recreatief schaatsen vaak een gedeelte van de baan gebruikt voor schaatslessen of vrij ijshockey. Dit deel is dan niet beschikbaar voor vrij schaatsen.

Schaatsregels
Je moet verplicht handschoenen dragen op de ijsbanen en voor de veiligheid raden we je ook aan om een muts of helm te dragen tijdens het schaatsen. Bekijk ook de andere ijsbaanregels.

Schaatshuur

Je kunt verschillende soorten schaatsen huren. Je betaalt bij de balie en dan kun je met je bon bij de schaatshuur binnen op de 400m baan je schaatsen halen. Kom je met een groep schaatsen dan moet je van tevoren opgeven hoeveel schaatsen je wilt huren en in welke maten. Speciaal voor mensen met een lichamelijke beperking is het nu ook mogelijk om een schaatsframe te huren. Deze moet je vooraf reserveren en kun je gebruiken in de ijshal op recreatieve uren.

Schaatsers 400m baanGezin ijshal

Tarieven

Individueel

3 t/m 16 jaar17 en ouder65 en ouder
losse kaart€ 6,50€ 8,80€ 6,50
12-kaart€ 65,00€ 88,00€ 65,00
jaarabonnement€ 206,55€ 206,55€ 206,55
begeleiderskaart (incl koffie)-€ 2,25€ 2,25
De tarieven zijn geldig tot en met 31 juli 2024 en de algemene verkoopvoorwaarden gelden.

Verschillende activiteiten

Gezinsochtend en -middag

Op zaterdag en zondag kun je voordelig met het hele gezin schaatsen. De ijshockeyhal en de 400m baan zijn dan geopend. Én als je op zondag voor 13.00 uur of zaterdagmiddag vanaf 13.30 uur naar binnen gaat, kun je de voordelige gezinskaart kopen. De kaart is geldig voor maximaal 5 personen uit één gezin.

Tijdens de gezinsochtend en -middag kun je sleetjes en rekjes op het ijs gebruiken.

Bekijk regelmatig de openingstijden, want er zijn vaak wijzigingen doordat er schaatswedstrijden zijn.

Kindermiddag

Op woensdagmiddag en alle middagen in de schoolvakanties is de ijshockeyhal geopend voor recreatief schaatsen. Op een gedeelte van de baan kun je dan ijshockey spelen. Op deze middagen kun je ook sleetjes en rekjes op het ijs gebruiken.

ijshal moeder met kinderenFrameschaatsen

Groepen

Wil je met een groep schaatsen, dan is er het groepstarief vanaf 10 personen. Je kunt je sportieve uitje uitbreiden met een horeca-arrangement. Om in aanmerking te komen voor dit kortingstarief kun je minimaal 2 werkdagen voor de geplande activiteit een reservering maken via het formulier op de website. Als je schaatsen wilt huren, raden we aan om dit ook vooraf te reserveren. Voor scholen hebben we speciale kortingstarieven. Wil je wel mee naar binnen en niet schaatsen? Dan kun je gebruik maken van een begeleidersbandje. Je krijgt dan gratis een kop koffie of thee.

Mylaps

Wil je jouw rondetijden op de 400-meterbaan bijhouden? Dan kan je deze opslaan met behulp van het systeem van Mylaps in combinatie met de Schaatsapp. Bekijk je tijden of koop een Mylaps transponder