Schoolschaatsen

Schoolschaatsen

Ben je op zoek naar een leuk alternatief voor de gymles of naar een actief schooluitje? Kom schaatsen met je school tijdens het schaatsseizoen. Dit is voor leerlingen van het (speciaal) basisonderwijs, het voortgezet (speciaal) onderwijs en het mbo. Ervaren schaatsinstructeurs geven de lessen.

Je moet verplicht handschoenen dragen en bij de lessen is een helm verplicht. Bij voorkeur een schaatshelm, maar een fietshelm mag ook.

(Speciaal) basisonderwijs

  • 3-weekse schaatscursus
  • een keer vrijschaatsen in de ijshockeyhal of op de 400-meterbaan.

Voorgezet (speciaal) onderwijs en MBO

  • schaats- of ijshockeycursus op maat
  • een keer vrijschaatsen op de 400 meterbaan.

Het seizoen hebben we ingedeeld in 5 blokken van 3 weken. Voor alle periodes geldt dat je je voor de uiterste inschrijfdatum moet aanmelden met uitzondering van het vrijschaatsen op de 400 meterbaan. Zodra de inschrijfdatum verstreken is, maken we een planning en krijg je een bevestigingsmail met data en tijden.

schoolschaatsen ijshalschoolschaatsen 400m

Aanmelden

Het seizoen hebben we ingedeeld in 5 blokken van 3 weken. Elke met een uiterste inschrijfdatum. Als de inschrijfdatum voorbij is, maken we een planning en krijg je een bevestigingsmail met data en tijden.

Deze uiterste inschrijfdatum geldt niet voor vrijschaatsen op de 400m baan. Je kunt je aanmelden via deze link. Dit kan tot 2 werkdagen van te voren.

Tarieven

prijs
Losse entree
€ 4,25
Instructeur per 45 minuten
€ 25,00
De tarieven zijn geldig tot en met 31 juli 2024 en de algemene verkoopvoorwaarden gelden.

periode

weken
uiterste inschrijfdatum
1
45, 46, 47
16 oktober 2023
2
48, 49 ,50
6 november 2023
3
2, 3, 4
11 december 2023
4
6, 7,9
15 januari 2024
5
10,11,12
12 februari 2024

Meer informatie

3-weekse schaatscursus of eenmalige les (speciaal) basisonderwijs

De schaatscursus bestaat uit 3 lessen van 45 minuten in de ijshockeyhal. Ook kun je kiezen voor een eenmalige les. Daarna kun je nog vrij schaatsen in de ijshockeyhal. De cursus is voor leerlingen van de groepen 5 t/m 8 van het (speciaal) basisonderwijs. Laat je leerlingen zo veel mogelijk zelf schaatsen meenemen. Als ze geen schaatsen hebben dan kunnen ze die gratis lenen bij de schaatsverhuur binnen Sportcentrum Kardinge. Graag wel vooraf reserveren. De voorraad is beperkt dus maak zoveel mogelijk gebruik van eigen schaatsen. De instructie is gratis, je betaalt alleen de toegang. We kunnen maximaal 40 leerlingen lesgeven. Heb je meer leerlingen doe dan nog een tweede aanvraag.

Vrij schaatsen ijshockeyhal (speciaal) basisonderwijs

Vrijschaatsen (75 minuten) in de ijshockeyhal is voor leerlingen van groep 1 t/m 8 van het (speciaal) basisonderwijs. Er kunnen maximaal 80 leerlingen tegelijk schaatsen. Je mag sleetjes, rekjes en ander materiaal gebruiken. Er is een toezichthouder van de schaatsschool bij.

Leerlingen moeten zelf schaatsen meenemen of kunnen gratis schaatsen lenen bij de schaatsverhuur binnen Sportcentrum Kardinge. Graag wel vooraf reserveren. De voorraad is beperkt dus maak zoveel mogelijk gebruik van eigen schaatsen. 

Vrijschaatsen 400m baan

Vrijschaatsen op de 400m baan is voor leerlingen van groep 5 t/m 8 van het (speciaal) basisonderwijs en leerlingen van het voortgezet (speciaal) onderwijs of MBO. Er is geen instructie. Leerlingen moeten zelf schaatsen meenemen of huren bij de schaatsverhuur binnen Sportcentrum Kardinge.

Schaats- of ijshockeycursus voortgezet onderwijs en MBO

In overleg bepalen we het aantal lessen. Afhankelijk van de groepsgrootte zetten we 1 of meer instructeurs in. De lessen (45 min) geven we in de ijshockeyhal (ijshockey) en op de 400 meterbaan (schaatsen). Daarna kun je nog vrij schaatsen op de 400 meterbaan, als deze baan geopend is voor recreatief schaatsen. Leerlingen moeten zelf schaatsen meenemen of huren bij de schaatsverhuur binnen Sportcentrum Kardinge.