Schoolsport

Van activiteit tot hele sportdag

Samen met de hele klas of met de hele school sporten? Dat kun je doen bij Sportcentrum Kardinge. Dankzij de unieke ligging is het sportcentrum bij uitstek geschikt voor sportdagen. Door de multifunctionele mogelijkheden en de natuurlijke omgeving kun je zowel buiten als binnen sporten. Je kunt hier zwemmen, tennissen, squashen, dansen en yoga, zaal- en vechtsporten beoefenen. Van oktober tot en met maart zijn de ijsbanen beschikbaar voor schaatsen, ijshockey en curling. De 400m ijsbaan en de ijshockeyhal zijn van april tot en met september naar eigen wens te gebruiken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een megastormbaan, springkussenspektakel, atletiek- of trampolinezaal. Kies voor een zelf samengestelde sportcarrousel of ga voor clinics met professionele begeleiding.

Zwemmen

Tijdens de recreatieve uren kun je met een grote groep of klas, heerlijk recreatief zwemmen in het recreatiebad met golven en glijbaan.

Schaatsen of ijshockey

Tijdens het winterseizoen kun je kiezen voor schaatsen of ijshockey. Je hebt keuze uit een drieweekse schaats- of ijshockeycursus, een eenmalige schaats- of ijshockeyles of een keer vrijschaatsen op de 400-meterbaan. Ervaren schaatsinstructeurs geven de lessen. Het minimum aantal leerlingen is 10. Leerlingen kunnen zelf schaatsen meenemen of huren in de schaatswinkel. De lessen duren 45 min en afhankelijk van de groepsgrootte zetten we 1 of meer instructeurs in.  Wil je alleen schoolschaatsen, kijk dan op de pagina schoolschaatsen.

Curling

Het is de sportsensatie van de laatste Olympische Winterspelen. Curling is een precisiesport en geschikt voor jong en oud. Zorg dat jouw curlingsteen het dichtst bij “het huis” komt! Curling speel je in teams. Het is de enige sport op het ijs zonder schaatsen. Je kunt curling spelen gedurende het ijsseizoen. Je kunt het met maximaal 32 personen tegelijk spelen. Het minimum aantal is 10 personen. De lessen duren 45 min en afhankelijk van de groepsgrootte zetten we 1 of meer instructeurs in. 

Inline skaten

In het zomerseizoen kun je kiezen voor vrij skaten in de ijshal of op de 400m baan. Daarnaast kun je kiezen voor een clinic of lessenreeks. Kies je voor een clinic of lessenreeks, dan zijn deze inclusief instructeur, skates, helmen en beschermers. Voor vrij skaten moet je zelf voor materiaal zorgen.

Tennis

In de winter  (oktober tot en met maart) kun je tennissen op de binnenbanen op het middenterrein van de ijsbaan. In de zomer (april tot en met september) zijn de gravelbanen buiten beschikbaar. Je kunt kiezen uit vrij tennissen en daarnaast hebben we verschillende mogelijkheden voor clinics en lessen. Bij het vrij tennissen moet je zelf voor het materiaal zorgen of huren bij de sportwinkel binnen Sportcentrum Kardinge. De clinics en lessenreeksen zijn inclusief materiaal. Afhankelijk van de groepsgrootte zetten we 1 of meer instructeurs in. Er kunnen maximaal 25 leerlingen meedoen per clinic.

Squash

Het hele seizoen kun je squashen op de 9 squashbanen. Je kunt kiezen uit vrij squashen of een lessenreeks of clinic. Bij het vrij squashen moet je zelf voor het materiaal zorgen of huren binnen Sportcentrum Kardinge. De clinics en lessenreeksen zijn inclusief materiaal. Afhankelijk van de groepsgrootte zetten we 1 of meer instructeurs in. Er kunnen maximaal 30 leerlingen meedoen per clinic.

Soccersquash

Nieuw in Sportcentrum Kardinge, soccersquash! De nieuwe sensatie binnen de (voet)balsporten. Deze sport is te spelen op 4 squashbanen inclusief een echte soccersquashbal. Je krijgt de spelregels en kunt dan lekker vrij spelen.

Rollersoccer

Rollersoccer is voetbal op skates waarbij het spel een energieke mix is van regels uit zaalvoetbal en ijshockey. Van april tot en met augustus kun je Rollersoccer in de ijshal spelen. De clinic is inclusief instructeur, skates, helmen en beschermers.

Sportruimte huren

De ijsbanen zijn van april tot en met september te gebruiken. Zo is ijshal 1800 m2 groot, de 400m baan samen met het middenterrein 12.000 m2. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een megastormbaan, springkussenspektakel, atletiek- of trampolinehal. Op het middenterrein van de 400m baan ligt ook nog een groot indoor sportveld met 20x40 met een Snapsport vloer. Deze is gebruiken voor hockey, voetbal of andere sporten. Verder hebben we mogelijkheden voor het huren van de dojo of sporthal of vergaderruimtes. De zalen kun je gebruiken voor vergaderen, cursussen, workshops, spelletjes en sportieve activiteiten.

Tarieven

Voor schoolsport geven we korting op de normale tarieven.

Busvervoer

Veilig busvervoer voor de schoolsport? Touringcarbedrijf Veenstra Reizen heeft in de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met het uitvoeren van schoolsportvervoer voor het basis- en voortgezet onderwijs. Ook beschikt het over het ISO 9001 certificaat met het Veiligheidsdocument. De garantie voor comfort, kwaliteit en service. Het wagenpark heeft een capaciteit variërend van 20 tot 87 zitplaatsen. Ook heeft Veenstra Reizen de beschikking over een rolstoelbus. Wil je vrijblijvend een offerte aanvragen? Bel 0511-541809 of busverhuur@veenstrareizen.nl.  

schoolschaatsen 400mBswim