Zwemmen Parrel

Zwemmen in de Parrel

Heerlijk ontspannen en toch actief bezig zijn? Ga dan recreatief zwemmen! Of je nu alleen baantjes wilt trekken of een dagje uit wilt met je gezin: zwemmen is leuk voor iedereen.

Voor wie is recreatief zwemmen geschikt?

Het mooiste aan recreatief zwemmen is dat iedereen (met een zwemdiploma) het kan doen. Je leeftijd of niveau van fitheid maakt niet uit. Ook mensen met een beperking, mensen met overgewicht, mensen die zwanger zijn of revalideren. In het water ben je gewichtloos. Je kunt dus bewegen zonder te veel druk op je gewrichten. De weerstand van het water geeft je wel een goede krachttraining. En dat alles terwijl je plezier hebt in het water. Ideaal, toch?

Zwembad de Parrel heeft een 25-meter wedstrijdbad (28 graden) met beweegbare bodem. Het bad heeft een springplank en is ook toegankelijk voor mensen met een handicap. Er is ook een klein instructiebad (30 graden) met glijbaan aanwezig: perfect voor kinderen. Bij het zwembad zijn ook kleedhokjes en een kantine.

Ook heeft het zwembad 4 bubbelbaden, voor als je heerlijk wilt ontspannen. In de vakanties en in het weekend ligt er speelmateriaal in het water. Laat het waterfestijn maar beginnen!

Zwembad de Parrel 25m badinstructiebad zwembad de parrel

Tarieven

Tarieven individuele kaarten

t/m 2 jaart/m 16 jaar17 en ouder65 en ouder
losse kaartgratis€ 4,95€ 5,85€ 4,95
12-kaart€ 49,50€ 58,50€ 49,50
kindermiddag€ 3,20
De tarieven zijn geldig tot en met 31 juli 2024 en de algemene verkoopvoorwaarden gelden.

Recreatief en banen zwemmen soorten

Banen zwemmen

Op verschillende momenten is het 25 meter bad gereserveerd voor banenzwemmen. Tijdens de schoolvakanties vervallen enkele tijden in verband met de activiteiten voor kinderen.

Recreatief zwemmen

Bijna altijd als er banen zwemmen is, is het instructiebad ook open voor (kleine) kinderen om recreatief te zwemmen en te spelen in het water.

Gezinsochtend

Op zondagochtend tussen 10.00 en 12.00 is er de gezinsochtend. De bodem van het 25 meter bad staat dan minder diep, zodat de kleinere kinderen hier ook mogen en kunnen zwemmen. Voor de veiligheid moeten kinderen zonder diploma zwemvleugels dragen. Er is ook verschillend spelmateriaal aanwezig om mee te spelen. Het voordelige gezinstarief is dan geldig.

Kindermiddag

In de kleine kindervakanties is er elke middag kindermiddag. Kinderen kunnen zich helemaal uitleven in het zwembad samen met al hun vriendjes en vriendinnetjes. Kinderen krijgen deze middag korting. Soms zijn er in de vakantie ook nog extra activiteiten

Senioren zwemmen

Op vrijdagmorgen van 10.30 - 11.00 uur hebben we het zwembad gereserveerd voor senioren. Bij gezond ouder worden, hoort bewegen. Wie regelmatig beweegt, blijft langer mobiel. Zwemmen is erg geschikt. Door de opwaartse druk van het water is belasting minimaal en de kans op blessures daardoor klein. Zo blijft je fit en het is nog gezellig ook! Ook zijn er voor senioren speciale groepslessen FiftyFit