Zwemles kinderen

Zwemles de Parrel

Wij leren je kind op een veilige en speelse manier zwemmen. Inschrijven voor de zwemlessen kan vanaf 4 jaar en is gratis. We hebben een wachtlijst. Sommige dagen en tijden is deze langer of juist korter.

Gratis zwemmen

In de tijd dat je kind op de wachtlijst staat kan het gratis* bij ons recreatief komen zwemmen om zo al aan het water en het zwembad te wennen. Dus waar wacht je op? Schrijf je kind nu in!

Heeft je kind al ergens anders zwemles gehad? Dan kun je een afspraak maken om te kijken waar je kind kan instromen. Je komt dan niet op de wachtlijst te staan. Heeft je kind in zwembad van Sportcentrum Kardinge of het Helperzwembad zwemles gehad van Sport050 dan kunnen we hem of haar meestal gelijk plaatsen!

* je betaalt 25 euro, die we verrekenen met de eerste zwemleskaart

zweminstructeur en 2 kinderen in zwembad de parrelZwemles

Leren zwemmen

We geven les volgens de licentie Zwem ABC van de NRZ. Gemiddeld heeft een 6-jarig kind 56 lessen van 45 minuten nodig om het A diploma te halen. Voor zowel het B-, als C diploma zijn gemiddeld 16 lessen van 45 minuten nodig. In de praktijk ben je dus ongeveer 1,5 jaar bezig voor het A-diploma.

Opbouw lessen

We beginnen met ondiep water en bouwen dit in 4 fases langzaam uit naar diep water.  De fases hebben verschillende kleuren te herkennen aan de enkel/polsbandjes die de kinderen krijgen. Bij iedere fase horen eindtermen. Zodra een kind hieraan voldoet, gaat hij of zij door naar het volgende niveau. Ze komen dan bij een nieuwe instructeur. Bij het overgaan naar de volgende fase krijgen de kinderen als beloning een sticker met een kledingstuk waarmee ze Sporty verder kunnen aankleden. Je kunt de vorderingen volgen in het leerlingvolgsysteem.

  • Geen inschrijf- en diplomakosten.
  • Gecertificeerde instructeurs (met VOG-verklaring).
  • Gratis Oefenhalfuurtje samen met ouders.
  • Altijd kijken vanaf de tribune.
  • Gratis recreatief zwemmen in alle zwembaden Sport050
  • Digitaal leerling volgsysteem
  • Prive les is mogelijk
zwemdiploma's

Tarieven zwemles

prijs
opmerking
losse les
€ 13,60
8-kaart
€ 90,50
prive zwemles 4x
€ 164,15
AB pakket
€ 822,55
kan in 10 termijnen
ABC pakket
€ 1005,30
kan in 10 termijnen

Geen geld voor zwemles?

Zwemles is erg belangrijk, zodat je kind veilig kan spelen in en rond het water. Heb je geen geld voor de zwemles? Maak dan gebruik van Stichting Leergeld. Zij kunnen onder voorwaarden zorgen dat je kind wel mee kan doen.