Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Ouder en KindZwemmen Kardinge

Het zwembad is weer open voor een aantal activiteiten. Er zijn continue wijzigingen door nieuwe inzichten of regels. Houd daarom deze pagina goed in de gaten. De groepslessen gaan ook weer starten. Lees hier meer over hoe we dit doen.

Na twee maanden mag je vanaf 18 mei eindelijk weer bij ons meedoen aan een groepsles. Maar we moeten er wel samen voor zorgen dat dit op een veilige manier kan. 

Vooraf reserveren noodzakelijk (update 5 juni)
Omdat we het aantal zwemmers dat tegelijkertijd in het zwembad is goed in de gaten moeten houden is vooraf reserveren nodig. Dit kan alleen online met de knop op deze pagina. Je reserveert een groepsles.

Na het reserveren krijg je de bevestiging daarvan per mail.  Deze laat je geprint of op je telefoon zien aan de balie. Bij de balie betaal je je kaartje of kun je met je 12-kaart naar binnen. 

Regels
De algemene regels van het RIVM, zoals thuis blijven bij klachten, blijven altijd van kracht. We moeten ons houden aan de 1,5 meter afstand regel en andere hygiëne regels. Daarnaast vragen het we volgende van jou als je weer komt zwemmen.

 • Ga thuis naar het toilet, douche thuis en was je handen voordat je naar het zwembad gaat.
 • Trek thuis je zwemkleding onder je normale kleding aan. De kluisjes kun je niet gebruiken, dus neem een grote tas mee, waar je spullen in kunnen. Je kleedt je uit aan de rand van het bad. Schoenen moet je al eerder uit doen en slippers zijn verplicht.
 • Kom maximaal 5 minuten voor de aanvangstijd die je hebt gereserveerd om te zwemmen. 
 • Volg in het gebouw de aanwijzingen van het personeel, de pijlen, markeringen of lijnen in het zwembad. Raak zo weinig mogelijk aan, neem geen eten of drinken mee en neem je afval weer mee naar huis.
 • Bij het banen zwemmen mag je niet inhalen en er is eenrichtingsverkeer in de banen.
 • Na het zwemmen, kleed je je om in de aangewezen kleedhokjes en ga je zo snel mogelijk weer naar huis. Je kunt je onder de douche kort afspoelen. Je zorgt dat je  weer uit het gebouw bent voordat de volgende periode (tijdblok) begint. 

Ouder en Kind Zwemmen

Als je kind 3 maanden of ouder is, kun je samen meedoen met de lessen Ouder en KindZwemmen. Je kind raakt zo op een ontspannen manier al vroeg vertrouwd met het water. Het Ouder en KindZwemmen is ingedeeld in meerdere leeftijdsgroepen. Ook hebben we combinatielessen met meerdere leeftijdsgroepen. Je hoeft je niet van te voren op te geven. De lessen hebben een vrije inloop.

BabyZwemmen

Bij het zwemmen met je baby ligt het accent op plezier maken en op verschillende manieren door het water bewegen. De lessen bestaan uit spetteren, zwieren, zingen, drijven en onder water gaan. Je baby maakt kennis met het water. Ook is het goed voor de ontwikkeling van de spieren en de coördinatie van armen en benen. Je baby komt op deze manier ook in aanraking met andere baby's en volwassenen wat goed is voor de sociale ontwikkeling. Ook versterkt het de band tussen jou en je baby. De groepslessen worden in warm water van 32 graden gegeven.

Tips voor BabyZwemmen

 • Zorg dat je baby geen volle maag heeft. Snel na het eten zwemmen kan ervoor zorgen dat de baby gaat spugen.
 • Gebruik een zwemluier of een zwembroekje. De zwemluier kan eenmalig gebruikt worden en  gooi je daarna weg.
 • Let op dat je baby niet te koud wordt tijdens het zwemmen.
 • Neem een badcape mee voor na het zwemmen en douchen.
 • Smeer na het zwemmen en douchen de huid van je baby in met crème of olie. Zo voorkom je uitdroging van de huid.

1,2,3 - jarigen

Vanaf het moment dat je kindje kan lopen, kun je mee doen bij de 1- jarigen. Bij de allerkleinsten ligt het accent op plezier maken met de ouder en op verschillende manieren door het water bewegen. De lessen bestaan uit spetteren, zwieren, zingen, drijven en onder water gaan. Bij 2- en 3 jarigen ligt het accent op watervrij worden, waarbij alle basiselementen aan de orde komen, zoals onder water gaan, drijven en voortbewegen.

Kweekvijver

De kweekvijver is voor kinderen vanaf 3 jaar. Samen met de ouder doe je net als bij de ouder en kind lessen opdrachten in het water zoals springen, onder water gaan en voortbewegen.  Het is ook speciaal voor kinderen die al op de wachtlijst staan of voor kinderen die nog net te jong zijn voor de zwemles. Ook kinderen die al op zwemles zitten, maar nog bang zijn, zijn van harte welkom

Kweekvijver Plus

De kweekvijver plus is vergelijkbaar met de kweekvijver. Het verschil is vooral dat de kinderen veel zelfstandiger de oefeningen doen en niet meer zo bang zijn voor water. Als  ouder zit je  zoveel mogelijk in zwemkleding naast het zwembad. Als het nodig is, kan de lesgever je erbij vragen om te helpen. Het is de bedoeling om je kind zelfstandig te maken en te laten wennen aan de zwemles.  Is je kind 4 jaar maar is hij of zij nog te jong voor de echte zwemles of staat het op de wachtlijst? Dan is kweekvijver plus iets voor je kind.

FamilieZwemmen 

Tijdelijk niet ivm met coronamaatregelen

Op donderdag- en vrijdagochtend hebben we FamilieZwemmen. In het instructiebad kun je meedoen met één van de  Ouder en Kind lessen. In het subtropisch bad kun je recreatief zwemmen. Ook opa's en oma's, ooms en tantes kunnen gezellig meedoen met het familiezwemmen. Wil j meedoen met een van de lessen, dan betaal je voor 1 ouder + kind het tarief van de groepsles. Wil je alleen recreatief zwemmen dan koop je een los kaartje recreatief zwemmen. Op zaterdag- en zondagmorgen kun je ook voordelig met de gezinskaart recreatief zwemmen.

Lesrooster

Dag Tijd Les Opmerking
Woensdag 09.00-09.30 2/3-jarigen  
Woensdag 09.30-10.00 1-jarigen  
Woensdag 11.00-11.30 baby's  
Donderdag 09.00-09.30 2/3-jarigen geen familieochtend
Donderdag 09.30-10.00 1-jarigen geen familieochtend
Donderdag 11.15-11.45 baby's geen familieochtend
Vrijdag 09.00-09.30 3-jarigen geen familieochtend
Vrijdag 09.30-10.00 2-jarigen geen familieochtend
Vrijdag 10.00-10.30 1-jarigen geen familieochtend
Vrijdag 10.30-11.00 baby's geen familieochtend
Vrijdag 11.00-11.30 baby's geen familieochtend
Zaterdag 10.15-10.45 kweekvijver  
Zaterdag 10.45-11.15 kweekvijver plus  

Wanneer geen lessen

Tijdens de schoolvakanties en op bijzondere feestdagen ( zie hieronder) zijn er geen lessen.

Maatregelen corona t/m 17 mei
Hemelvaartsdag 21 mei '20
Pinkstermaandag 1 juni '20
Zomervakantie 6 jul - 16 aug '20

Tarieven 

Tijdens de corona maatregelen hebben we  speciale tarieven.

Losse les €6.65
12-kaart € 80,00
borg bandje €7,50

De tarieven zijn geldig van 1 augustus 2019 tot en met 31 juli 2020 en de algemene verkoopvoorwaarden gelden.