Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Ouder en KindZwemmen Kardinge

Ouder en Kind Zwemmen

Als je kind 3 maanden of ouder is, kun je samen meedoen met de lessen Ouder en KindZwemmen. Je kind raakt zo op een ontspannen manier al vroeg vertrouwd met het water. Het Ouder en KindZwemmen is ingedeeld in meerdere leeftijdsgroepen. Ook hebben we combinatielessen met meerdere leeftijdsgroepen. Je hoeft je niet vooraf op te geven (tijdens corona wel). De lessen hebben een vrije inloop. Onderaan de pagina vind je meer informaie over de inhoud van de verschillende lessen. 

Als onder in het rooster 'gesloten'staat, betekent dat er die dag geen lessen zijn.

Lesrooster Ouder en Kindzwemmen

zondag 26 maart t/m Datum aanpassen
Vandaag (zondag 26 maart)
Geen activiteiten
Morgen (maandag 27 maart)
Geen activiteiten
dinsdag (28 maart)
Geen activiteiten
woensdag (29 maart)
09:00 - 09:30 3-jarigen
09:30 - 10:00 1- jarigen
11:00 - 11:30 Baby's
donderdag (30 maart)
09:00 - 09:30 3-jarigen (familie zwemmen)
09:30 - 10:00 1- jarigen (familie zwemmen)
11:15 - 11:45 Baby's (familie zwemmen)
vrijdag (31 maart)
09:00 - 09:30 3-jarigen (familie zwemmen)
09:30 - 10:00 2-jarigen (familie zwemmen)
10:00 - 10:30 1- jarigen (familie zwemmen)
10:30 - 11:00 Baby's (familie zwemmen)
11:00 - 11:30 Baby's (familie zwemmen)
zaterdag (01 april)
10:15 - 10:45 Kweekvijver
10:45 - 11:15 Kweekvijver (plus)

Tarieven 

Losse les € 8,70
12-kaart € 87,00
borg bandje € 7,50

De tarieven zijn geldig van 1 augustus 2022 tot en met 31 juli 2023 en de algemene verkoopvoorwaarden gelden.

BabyZwemmen

Bij het zwemmen met je baby ligt het accent op plezier maken en op verschillende manieren door het water bewegen. De lessen bestaan uit spetteren, zwieren, zingen, drijven en onder water gaan. Je baby maakt kennis met het water. Ook is het goed voor de ontwikkeling van de spieren en de coördinatie van armen en benen. Je baby komt op deze manier ook in aanraking met andere baby's en volwassenen wat goed is voor de sociale ontwikkeling. Ook versterkt het de band tussen jou en je baby. De groepslessen worden in warm water van 32 graden gegeven.

Tips voor BabyZwemmen

  • Zorg dat je baby geen volle maag heeft. Snel na het eten zwemmen kan ervoor zorgen dat de baby gaat spugen.
  • Gebruik een zwemluier of een zwembroekje. De zwemluier kan eenmalig gebruikt worden en  gooi je daarna weg.
  • Let op dat je baby niet te koud wordt tijdens het zwemmen.
  • Neem een badcape mee voor na het zwemmen en douchen.
  • Smeer na het zwemmen en douchen de huid van je baby in met crème of olie. Zo voorkom je uitdroging van de huid.

1,2,3 - jarigen

Vanaf het moment dat je kindje kan lopen, kun je mee doen bij de 1- jarigen. Bij de allerkleinsten ligt het accent op plezier maken met de ouder en op verschillende manieren door het water bewegen. De lessen bestaan uit spetteren, zwieren, zingen, drijven en onder water gaan. Bij 2- en 3 jarigen ligt het accent op watervrij worden, waarbij alle basiselementen aan de orde komen, zoals onder water gaan, drijven en voortbewegen.

Kweekvijver

De kweekvijver is voor kinderen vanaf 3 jaar. Samen met de ouder doe je net als bij de ouder en kind lessen opdrachten in het water zoals springen, onder water gaan en voortbewegen.  Het is ook speciaal voor kinderen die al op de wachtlijst staan of voor kinderen die nog net te jong zijn voor de zwemles. Ook kinderen die al op zwemles zitten, maar nog bang zijn, zijn van harte welkom

Kweekvijver Plus

De kweekvijver plus is vergelijkbaar met de kweekvijver. Het verschil is vooral dat de kinderen veel zelfstandiger de oefeningen doen en niet meer zo bang zijn voor water. Als  ouder zit je  zoveel mogelijk in zwemkleding naast het zwembad. Als het nodig is, kan de lesgever je erbij vragen om te helpen. Het is de bedoeling om je kind zelfstandig te maken en te laten wennen aan de zwemles.  Is je kind 4 jaar, maar is hij of zij nog te jong voor de echte zwemles of staat het op de wachtlijst? Dan is kweekvijver plus iets voor je kind.

FamilieZwemmen 

Op donderdag- en vrijdagochtend hebben we FamilieZwemmen. In het instructiebad kun je meedoen met één van de  Ouder en Kind lessen. In het subtropisch bad kun je recreatief zwemmen. Ook opa's en oma's, ooms en tantes kunnen gezellig meedoen met het familiezwemmen. Wil j meedoen met een van de lessen, dan betaal je voor 1 ouder + kind het tarief van de groepsles. Wil je alleen recreatief zwemmen dan koop je een los kaartje recreatief zwemmen. Op zaterdag- en zondagmorgen kun je ook voordelig met de gezinskaart recreatief zwemmen.