Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Ouder en KindZwemmen Kardinge

Ouder en Kind Zwemmen

Als je kind 3 maanden of ouder is, kun je samen meedoen met de lessen Ouder en KindZwemmen. Je kind raakt zo op een ontspannen manier al vroeg vertrouwd met het water. Het Ouder en KindZwemmen is ingedeeld in meerdere leeftijdsgroepen. Ook hebben we combinatielessen met meerdere leeftijdsgroepen. Je hoeft je niet van te voren op te geven. De lessen hebben een vrije inloop.

BabyZwemmen

Bij het zwemmen met je baby ligt het accent op plezier maken en op verschillende manieren door het water bewegen. De lessen bestaan uit spetteren, zwieren, zingen, drijven en onder water gaan. Je baby maakt kennis met het water. Ook is het goed voor de ontwikkeling van de spieren en de coördinatie van armen en benen. Je baby komt op deze manier ook in aanraking met andere baby's en volwassenen wat goed is voor de sociale ontwikkeling. Ook versterkt het de band tussen jou en je baby. De groepslessen worden in warm water van 32 graden gegeven.

Tips voor BabyZwemmen

  • Zorg dat je baby geen volle maag heeft. Snel na het eten zwemmen kan ervoor zorgen dat de baby gaat spugen.
  • Gebruik een zwemluier of een zwembroekje. De zwemluier kan eenmalig gebruikt worden en  gooi je daarna weg.
  • Let op dat je baby niet te koud wordt tijdens het zwemmen.
  • Neem een badcape mee voor na het zwemmen en douchen.
  • Smeer na het zwemmen en douchen de huid van je baby in met crème of olie. Zo voorkom je uitdroging van de huid.

1,2,3 - jarigen

Vanaf het moment dat je kindje kan lopen, kun je mee doen bij de 1- jarigen. Bij de allerkleinsten ligt het accent op plezier maken met de ouder en op verschillende manieren door het water bewegen. De lessen bestaan uit spetteren, zwieren, zingen, drijven en onder water gaan. Bij 2- en 3 jarigen ligt het accent op watervrij worden, waarbij alle basiselementen aan de orde komen, zoals onder water gaan, drijven en voortbewegen.

Kweekvijver

De kweekvijver is voor kinderen vanaf 3 jaar. Samen met de ouder doe je net als bij de ouder en kind lessen opdrachten in het water zoals springen, onder water gaan en voortbewegen.  Het is ook speciaal voor kinderen die al op de wachtlijst staan of voor kinderen die nog net te jong zijn voor de zwemles. Ook kinderen die al op zwemles zitten, maar nog bang zijn, zijn van harte welkom

Kweekvijver Plus

De kweekvijver plus is vergelijkbaar met de kweekvijver. Het verschil is vooral dat de kinderen veel zelfstandiger de oefeningen doen en niet meer zo bang zijn voor water. Als  ouder zit je  zoveel mogelijk in zwemkleding naast het zwembad. Als het nodig is, kan de lesgever je erbij vragen om te helpen. Het is de bedoeling om je kind zelfstandig te maken en te laten wennen aan de zwemles.  Is je kind 4 jaar maar is hij of zij nog te jong voor de echte zwemles of staat het op de wachtlijst? Dan is kweekvijver plus iets voor je kind.

FamilieZwemmen

Op donderdag- en vrijdagochtend hebben we FamilieZwemmen. In het instructiebad kun je meedoen met één van de  Ouder en Kind lessen. In het subtropisch bad kun je recreatief zwemmen. Ook opa's en oma's, ooms en tantes kunnen gezellig meedoen met het familiezwemmen. Wil j meedoen met een van de lessen, dan betaal je voor 1 ouder + kind het tarief van de groepsles. Wil je alleen recreatief zwemmen dan koop je een los kaartje recreatief zwemmen. Op zaterdag- en zondagmorgen kun je ook voordelig met de gezinskaart recreatief zwemmen.

Lesrooster

Dag Tijd Les Opmerking
Woensdag 09.00-09.30 2/3-jarigen  
Woensdag 09.30-10.00 1-jarigen  
Woensdag 11.00-11.30 baby's  
Donderdag 09.00-09.30 2/3-jarigen familieochtend
Donderdag 09.30-10.00 1-jarigen familieochtend
Donderdag 11.15-11.45 baby's familieochtend
Vrijdag 09.00-09.30 3-jarigen familieochtend
Vrijdag 09.30-10.00 2-jarigen familieochtend
Vrijdag 10.00-10.30 1-jarigen familieochtend
Vrijdag 10.30-11.00 baby's familieochtend
Vrijdag 11.00-11.30 baby's familieochtend
Zaterdag 10.15-10.45 kweekvijver  
Zaterdag 10.45-11.15 kweekvijver plus  

Wanneer geen lessen

Tijdens de schoolvakanties en op bijzondere feestdagen ( zie hieronder) zijn er geen lessen.

Krokusvakantie 17-23 feb '20
Goede vrijdag 10 apr '20
Meivakantie 27 apr-3 mei
Bevrijdingsdag 5 mei '20
Hemelvaartsdag 21 mei '20
Pinkstermaandag 1 juni '20
Zomervakantie 6 jul - 16 aug '20

Tarieven

Losse les € 8,00
12-kaart € 80,00
Borg voor polsbandje (bij een 12-kaart) € 7,50

De tarieven zijn geldig van 1 augustus 2019 tot en met 31 juli 2020 en de algemene verkoopvoorwaarden gelden.
De 12-kaarten zijn onbeperkt geldig en je kunt ze gebruiken voor alle groepslessen in de gemeentelijke zwembaden van de gemeente Groningen.