Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Schoolschaatsen

Schoolschaatsen

Op zoek naar een leuk alternatief voor de gymles of naar een actief schooluitje? Schaatsschool Kardinge organiseert in het schaatsseizoen (17 september 2022 tot en met 19 maart 2023) weer schoolschaatsen voor leerlingen van het (speciaal) basisonderwijs, het voortgezet (speciaal) onderwijs en het mbo. Voor het basisonderwijs kun je kiezen uit een 3-weekse schaatscursus of een keer vrijschaatsen in de ijshockeyhal of op de 400-meterbaan. Voor het voortgezet (speciaal) onderwijs en het mbo kun je kiezen uit een schaats- of ijshockeycursus op maat of een keer vrijschaatsen op de 400 meterbaan. Ervaren schaatsintructeurs geven de lessen. Het seizoen hebben we ingedeeld in 5 blokken van 3 weken. Voor alle periodes geldt dat je je voor de uiterste inschrijfdatum moet aanmelden met uitzondering van het vrijschaatsen op de 400 meterbaan. Zodra de inschrijfdatum verstreken is, maken we een planning en krijg je een bevestigingsmail met data en tijden.

Het dragen van handschoenen is verplicht en vanaf dit seizoen geldt er ook een helmplicht bij de lessen. Bij voorkeur een schaatshelm, maar dit mag ook een fietshelm zijn. 

Periode Weken Uiterlijke inschrijfdatum
1 45,46,47 17 oktober 2022
2 48,49,50 7 november 2022
3 2,3,4 12 december 2022
4 5,6,7 9 januari 2023
5 8,10,11 30 januari 2023

3-weekse schaatscursus basisonderwijs
 

 • Toegang tot de ijsbaan
 • 3 schaatslessen van 45 minuten
 • Schaatshuur
 • Aansluitend 30 minuten vrij schaatsen
 • Schaatscertificaat
 • Voucher voor 1 keer gratis schaatsen
 • Maximaal 40 leerlingen per blok
 • Voor de groepen 5 t/m 8

De 3 weekse schaatscursus bestaat uit 3 lessen van 45 minuten in de ijshockeyhal. Daarna kun je nog vrij schaatsen in de ijshockeyhal. De cursus is bedoeld voor leerlingen van de groepen 5 t/m 8 van het (speciaal) basisonderwijs. Leerlingen moeten zelf schaatsen meenemen of kunnen schaatsen lenen bij de schaatsverhuur binnen Sportcentrum Kardinge. Voor leerlingen van het basisonderwijs is dit gratis! Graag wel vooraf reserveren. De voorraad is beperkt dus maak zoveel mogelijk gebruik van eigen schaatsen. De instructie is ook gratis, je betaalt alleen de toegang tot de baan. Er geldt een maximum van 40 leerlingen per les. Bij meer dan 40 leerlingen ontvangen we graag een tweede aanvraag.

Vrij schaatsen ijshockeyhal basisonderwijs
 

 • Toegang tot de ijsbaan
 • 75 minuten vrij schaatsen in de ijshockeyhal
 • Schaatshuur
 • Gebruik sleetjes en rekjes en eventueel andere materialen
 • Toezichthouder van de schaatsschool (geen instructie)
 • Maximaal 80 leerlingen per blok
 • Voor de groepen 1 t/m 8

Vrijschaatsen in de ijshockeyhal is bedoeld voor leerlingen van groep 1 t/m 8 van het (speciaal) basisonderwijs. Leerlingen moeten zelf schaatsen meenemen of kunnen schaatsen lenen bij de schaatsverhuur binnen Sportcentrum Kardinge. Voor leerlingen van het basisonderwijs is dit gratis! Graag wel vooraf reserveren. De voorraad is beperkt dus maak zoveel mogelijk gebruik van eigen schaatsen. Er is een toezichthouder van de schaatsschool bij. Er geldt een maximum van 80 leerlingen per blok.

Schaats- of ijshockeycursus vo/mbo
 

 • Toegang tot de ijsbaan
 • Lessen van 45 minuten
 • Aantal lessen zelf te bepalen
 • Vrij schaatsen op de 400 meterbaan

De lessen worden gegeven in de ijshockeyhal (ijshockey) en op de 400 meterbaan (schaatsen) en duren 45 minuten. Daarna kun je nog vrij schaatsen op de 400 meterbaan, als deze baan geopend is voor recreatief schaatsen.
De cursus is bedoeld voor leerlingen van het (speciaal) voortgezetonderwijs en het mbo. Leerlingen moeten zelf schaatsen meenemen of huren bij de Sportwinkel AV Sport binnen Sportcentrum Kardinge. Afhankelijk van de groepsgrootte zetten we 1 of meer instructeurs in.

Vrij Schaatsen op de 400 meterbaan voor bo/ vo en mbo

Vrijschaatsen is bedoeld voor leerlingen van groep 5 t/m 8 van het (speciaal) basisonderwijs, het voortgezet (speciaal) onderwijs en het mbo en vindt plaats op de 400 meterbaan. Er is geen instructie. Leerlingen moeten zelf schaatsen meenemen of huren bij de schaatsverhuur binnen Sportcentrum Kardinge. Aanmelden kan tot 2 werkdagen van tevoren via het groepsformulier.

Tarieven

3-weekse schaatscursus basisonderwijs € 12,15
Schaatsles voortgezet onderwijs en mbo exclusief instructie € 4,05
1 instructeur (45 min) bij voortgezet onderwijs en mbo € 25,00
Vrij schaatsen € 4,05
Begeleiders en docenten Gratis

De tarieven zijn geldig van 1 augustus 2022 tot en met 31 juli 2023 en de algemene verkoopvoorwaarden gelden.

Busvervoer

Veilig busvervoer voor schoolschaatsen? Touringcarbedrijf Veenstra Reizen heeft in de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met het uitvoeren van schoolsportvervoer voor het basis- en voortgezet onderwijs. Ook beschikt het over het ISO 9001 certificaat met het Veiligheidsdocument. De garantie voor comfort, kwaliteit en service. Het wagenpark heeft een capaciteit variërend van 20 tot 87 zitplaatsen. Ook heeft Veenstra Reizen de beschikking over een rolstoelbus. Wil je vrijblijvend een offerte aanvragen? Bel  0511-541809 of mail naar busverhuur@veenstrareizen.nl.