Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Healthy Ageing Tour

apr
10

Healthy Ageing Tour


Healthy Ageing Tour

De Healthy Ageing Tour is een UCI etappewedstrijd voor vrouwen die in 2020 wordt verreden van Woensdag 8 t/m zondag 12 april. De wedstrijd bestaat uit vier etappes door de provincie Groningen, één etappe op Borkum en één in Fryslân, verspreid over vijf dagen.

Op vrijdag 10 april is de etappe Groningen(Stadspark) - Ten Boer.

De start is in het Stadspark en de route gaat door Haren, Engelbert, Harkstede, Scharmer, Slochteren, Woltersum, Ten Post, Ten Boer, St Annen en Stedum. Er worden drie plaatselijke ronden in Ten Boer gereden. Voor de exacte route kun je kijken op www.healthyageingtour.com

 

•             Topsport: met de UCI wedstrijd voor vrouwen komen de beste rensters van de wereld naar Groningen en Ten Boer.

•             Talentontwikkeling: Met de junior vrouwenwedstrijd als onderdeel van de UCI Nations Cup staan de grootste talenten uit ca. 15 landen aan de start. Deze etappekoers is de belangrijkste wedstrijd voor junior vrouwen in de wereld.

•             Gezondheid: Healthy Ageing Tour is met tal van activiteiten een kapstok voor het bevorderen van een gezonde leefstijl.