Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Startfestival Samen Spelen

sep
16

Startfestival Samen Spelen


Startfestival Samen Spelen

Op vrijdag 16 september 2022 van 11.00 uur tot 13.30 uur gaat de speeltuin in het Stadspark getest worden door een groep kinderen van de Mytylschool Prins Johan Friso in Haren en de W.A. van Lieflandschool in Groningen.

Het programma in grote lijnen is

11.00  Opening door wethouder Inge Jongman
11.15  Vrij spelen in de speeltuin met opdracht om de plek/speeltoestellen te beoordelen
11.45  Kinderburgermeester sluit de testochtend af en nodigt de kinderen uit om te komen eten en drinken.  
12.00  Verzamelen NDE gebouw voor eten en drinken en evaluatie van hun bevindingen
13.00  Afsluiting

Op dit moment zijn er op diverse speelplekken soms mogelijkheden om te spelen voor kinderen met een beperking. Bij de meeste, vooral op de wat oudere speelplekken, is dit vaak niet het geval. We willen hiervoor dan ook meer aandacht en bewustwording en organiseren daarom dit evenement voor kinderen met een beperking. Door dit te organiseren kijken we of we toegankelijkheid van speelplekken in de gemeente meer kunnen stimuleren.