Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Verkorte cursus Vechtsportpedagoog

mrt
25

Verkorte cursus Vechtsportpedagoog


Verkorte cursus Vechtsportpedagoog

Over deze cursus

Deze cursus is voor iedereen die vechtsporten in wil zetten als pedagogisch middel om de ontwikkeling van jeugdleden en jongeren in alle fasen te bevorderen.
Tijdens de cursus zullen we de effecten van puberteit op het gedrag van jeugdleden tijdens de les onderzoeken. Daarnaast zullen we verschillende soorten gedragsstoornissen in kaart brengen en tips geven over hoe hiermee om te gaan. We zullen ook kijken naar manieren om een veilig leer- en vechtsportklimaat te creëren, evenals de verschillende soorten sportouders en hoe deze het beste begeleid kunnen worden.

VAKKEN

Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod: 

- Ontwikkeling van basisschoolkinderen
- Puberteit
- Aandoeningen, stoornissen en tips
- Veilige leer en sportklimaat
- Sportouders

VOOROPLEIDING EN TOELATING

Om deel te kunnen nemen aan deze cursus dien je in het bezit te zijn van een trainersdiploma of diploma Sport en Bewegen, CIOS of Alo. Indien niet aanwezig, neem dan contact met ons op om te kijken naar de mogelijkheden.

DUUR EN DATA

De verwachte startdatum van deze cursus is 25 maart 2023. Dit is onder voorbehoud van voldoende aanmeldingen. De lessen zullen plaatsvinden op 25 maart, 1, 15 en 22 april van 13:00 tot 17:00 uur. De totale opleidingsduur is 4 lesdagen en 16 lesuren in totaal. Houd rekening met daarnaast nog 8 uur zelfstudie.