Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Nationale Sportweek

Wat is de Nationale Sportweek?

De Nationale Sportweek is een landelijk sportevenement van de NOC*NSF dat sporten in de etalage zet en laat zien hoe gezond en vooral ook hoe leuk sporten en bewegen is. Sport doet iets met je. Tijdens de sportweek zetten honderden sportverenigingen, sportclubs, sportbonden, bedrijven, het onderwijs en andere sportaanbieders in heel Nederland hun deuren open, organiseren clinics, toernooien en demonstraties. Iedereen, jong en oud, kan deze week kennis maken met (nieuwe) sporten. De Nationale Sportweek in Groningen vindt plaats van vrijdag 15 tot en met zondag 24 september 2023 en valt samen met de European Week of Sport.

Terugblik NSW2022

Bekijk hieronder de aftermovie van de NOC*NSF Nationale Sportweek 2022 in Groningen.

NSW op de sportclub

Tijdens de Nationale Sportweek willen we dat iedereen in Groningen gaat genieten van sport en beweging. Sport is namelijk leuk en sporten met vrienden is nóg leuker! Wij helpen je om jouw sportclub maximaal in de schijnwerpers te zetten tijdens de Nationale Sportweek. Je kunt als sportaanbieder kiezen voor deelname aan de Sportclubactie of je gaat voor een Gezonde Sportkantine, maar beide kan natuurlijk ook. Klik hier voor meer informatie.

NSW op school

Bewegen en gezonde voeding hebben een positief effect op de gezondheid én leerprestaties van kinderen. En samen sporten met je klasgenootjes of zelfs de hele school is het ook nog eens heel leuk! Voor jou als schoolbestuurder en/of vakleerkracht hebben we drie pakketten geselecteerd. Je kunt je als school aanmelden voor de Sportieve Opening van het Schooljaar. Maar je kunt ook kiezen voor een workshop over gezonde voeding tijdens of na de sportweek met leuke workshops over gezonde voeding van FitGaaf! of Stichting Kind en Voeding. Wil jij met jouw school in meedoen met de Nationale Sportweek? Klik hier voor meer informatie.

Sportpromotors 

De NOC*NSF heeft een aantal landelijke sportpromotors die zich verbinden aan de Nationale Sportweek. Hier in Groningen zijn wij ontzettend trots op onze lokale sportambassadeurs. Van Arjan Taaij tot Jorinde van Klinken en van Lois Abbingh tot Roel Boomstra. Wij stellen onze sportpromotors hier graag uitgebreid aan je voor.

Partners 

NOC*NSF, Gemeente Groningen, Huis voor de Sport Groningen, BslimFC GroningenJOGG-TeamfitJeugdfonds Sport en Cultuur, JOGG, GGD Groningen, FC GroningenUniek SportenAlfa-college, WIJ Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit GroningenSKSG Kinderopvang, FitGaaf!Gronings SportakkoordSportcoach Haren, Erik Brand Fotografie, De Koers NoordStichting Kind en VoedingThomBon, Noordstaat, Het Omnium, Alliantie Gelijkspelen, Steenbok Sport, Outdoor Kids gRunn, Beijum BeweegtOpen Gym GroningenACLO Studentensport en vele (top)sport- en onderwijsaanbieders in Groningen. 

Contact

Heb je als sportaanbieder of onderwijsorganisatie een vraag over de NOC*NSF Nationale Sportweek in Groningen? Stuur ons dan een e-mail.

#NSW2022

#BeActive

#SportiefKapitaal