Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Nationale Sportweek

Wat is de Nationale Sportweek?

De Nationale Sportweek is een landelijk sportevenement van de NOC*NSF dat sporten in de etalage zet en laat zien hoe gezond en vooral ook hoe leuk sporten en bewegen is. Sport doet wat met je. Van 20 t/m 29 september 2019 zetten honderden sportverenigingen, sportclubs, sportbonden, bedrijven, het onderwijs en andere sportaanbieders in heel Nederland hun deuren open, organiseren clinics, toernooien en demonstraties. Iedereen, jong en oud, kan deze week kennis maken met (nieuwe) sporten. Groningen was in 2018 hostcity van de Nationale Sportweek. Net als vorig jaar is het thema in Groningen weer jeugdsport, dat betekent dat we initiatieven gericht op het activeren van jeugd in Groningen extra promotioneel ondersteunen.

Sportieve Opening van het Schooljaar

In Groningen vieren we tijdens de Nationale Sportweek, met alle partners, o.a. de Sportieve Opening van het Schooljaar. We gaan alle scholen in Groningen letterlijk in beweging zetten op vrijdag 27 september. Het is dan ook European School Sports Day, dus dat wordt één grote schoolsportdag. De groepen 7 en 8 kunnen een sportieve ochtend beleven op Sportpark Corpus den Hoorn. Meld jouw school snel aan voor de Sportieve Opening van het Schooljaar! Klik hier voor aanmelden en meer informatie. 

Meld je sportclub aan!

Tijdens de Nationale Sportweek willen we dat iedereen in Nederland gaat genieten van sport en beweging. Sport is namelijk leuk en sporten met vrienden is nóg leuker! Wij helpen je om jouw club maximaal in de schijnwerpers te zetten tijdens de Nationale Sportweek. We promoten de sportweek via een (online) reclamecampagne en de speciale Sport050 krant die huis aan huis wordt bezorgd. Wil jij jouw sportclub graag in de schijnwerpers zetten? Meld je je dan snel aan via het aanmeldformulier.

Programma in Groningen

Hieronder vind je de line-up* van de Nationale Sportweek in de gemeente Groningen.

Vrijdag 20 september

 
Kick-off Nationale Sportweek Grote Markt
Campus Trail op Zernike
Donar - SL Benfica (Champions League)
Zaterdag 21 september
 
Open instuif SKSG Break-Out en SKSG Kardinge
FC Groningen - PEC Zwolle
Zondag 22 september Hondsrun Noordlaren
Maandag 23 september
 
Start Daily Mile
Sport inspiratiebijeenkomst Hitachi Stadion
Dinsdag 24 september

 
Beweegfestival Oosterparkwijk
Sportmiddag SKSG Corpus den Hoorn
Mini symposium Sport Science Institute Groningen
Woensdag 25 september

 
Voetbalarena Kardinge
Open Manegedag in Glimmen
Voetjebal Groningen
Vrijdag 27 september

 
Sportieve Opening v/h Schooljaar Corpus den Hoorn
Opening Disc Golf Course Stadspark
Opening Beweegpark Hoornsemeer
Zaterdag 28 september
 
Thaisner Dörpsrun Thesinge met kidsrun
Familiewandeling Mikkelhorst Haren
Zondag 29 september Recordpoging Pasapas dansen Ossenmarkt
De hele sportweek Bslim on Tour en lancering Bslim App
De hele sportweek Schoolschaatsen Cool on Ice Kardinge
De hele sportweek Swimfun Kardinge
De hele sportweek Check050
De hele sportweek Uniek Sporten on Tour
De hele sportweek Sport en Spel Haren

* Laatst bijgewerkt 2 september 2019

Sportaanbod van sportaanbieders

Tijdens de Nationale Sportweek zetten sportclubs in de gemeente Groningen hun deuren open en kun je kennis maken met verschillende sporten. Korfbalvereniging Nic., Kazemi Taekwondo Academie en badmintonclub GO! doen bijvoorbeeld mee aan de sportclubactie en daar kun je tijdens de sportweek een gratis proefles volgen. Hier vind je een overzicht van de deelnemende sportaanbieders en het sportaanbod.

Sportpromotors Nationale Sportweek 

De NOC*NSF heeft een aantal landelijke sportpromotors die zich verbinden aan de Nationale Sportweek. Hier in Groningen zijn wij ontzettend trots op onze lokale sportambassadeurs. Wij stellen onze sportpromotors graag aan je voor (klik op de naam om kennis te maken).

Partners Nationale Sportweek 

NOC*NSF, Gemeente Groningen, Huis voor de Sport Groningen, FC Groningen, GGD Groningen, Jeugdfonds Sport en CultuurSport Science Institute Groningen, Alfa College, Bslim, WIJ Groningen, Donar, JOGG, Golazo Noord NederlandStichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis, SKSG Kinderopvang, Healthy Ageing Network Northern Netherlands, Sportcoach Haren, Erik Brand Fotografie, De Koers Noord, Sport- en Cultuurhopper, KNVB en vele sport- en onderwijsaanbieders in Groningen. 

#NSW2019

#BeActive

#sportdoetietsmetje