Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Nationale Sportweek

Nationale Sportweek 2019

De Nationale Sportweek is een landelijk sportevenement dat sporten in de etalage zet en laat zien hoe gezond en vooral ook hoe leuk sporten en bewegen is. Van 20 t/m 29 september 2019 zetten honderden sportverenigingen, sportclubs, sportbonden, bedrijven, het onderwijs en andere sportaanbieders in heel Nederland hun deuren open, organiseren clinics, toernooien en demonstraties. Iedereen, jong en oud, kan deze week kennis maken met (nieuwe) sporten. Groningen was in 2018 één van de vijf hostcities van de Nationale Sportweek.

Sportieve Opening van het Schooljaar

In Groningen vieren we tijdens de Nationale Sportweek, met alle partners, de sportieve opening van het schooljaar. We gaan alle scholen in Groningen letterlijk in beweging zetten op vrijdag 27 september. Het is dan ook European School Sports Day, dus dat wordt één grote schoolsportdag. Meer informatie over de Sportieve Opening van het Schooljaar volgt.

Meld je sportclub aan!

Tijdens de Nationale Sportweek willen we dat iedereen in Nederland gaat genieten van sport en beweging. Sport is namelijk leuk en sporten met vrienden is nóg leuker! NOC*NSF toolkit helpt je om jouw club maximaal in de schijnwerpers te zetten tijdens de Nationale Sportweek. We geven je in een handig stappenplan ideeën voor mogelijke evenementen, handvatten voor de promotie hiervan en hebben nuttige tips voor je samengesteld. Kijk op www.nationalesportweek.nl om je sportclub aan te melden.

Programma in Groningen*

Vrijdag 20 september Kick-off Nationale Sportweek Groningen
Maandag 23 september Sportbrede inspiratiebijeenkomst voor kaderleden
Woensdag 25 september Beweegfestival Beijum en Lewenborg
Vrijdag 27 september Sportieve Opening van het Schooljaar

* Laatst bijgewerkt 21 mei 2019

Sportpromotors Groningen

De NOC*NSF heeft een aantal landelijke sportpromotors die zich verbinden aan de Nationale Sportweek. Hier in Groningen zijn wij ontzettend trots op onze lokale sportpromotors. Hieronder een overzicht van de sportpromotors van 2019:

  • Arjan Taaij, trainer Abiant Lycurgus en docent Hanzehogeschool;
  • Habib Kazemi, oud taekwondo bondscoach en sportdocent Alfa College;
  • Willemijn Bos, oud hockeyinternational en speelster van GHHC Groningen;
  • Jorinde van Klinken, atlete TeamNL en Groningen Atletiek;
  • Sporty, mascotte Sport050;
  • Jouayria, kinderburgemeester Gemeente Groningen;
  • Inge Jongman, wethouder Gemeente Groningen.