Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Nationale Sportweek

Line-up Nationale Sportweek

Hieronder vind je een overzicht* van de grotere events tijdens de 20ste editie van de NOC*NSF Nationale Sportweek 2023 in de gemeente Groningen.

* Laatst bijgewerkt: 19-09-2023

Datum Evenement
Vrijdag 15 september Start NOC*NSF Nationale Sportweek Groningen
Vrijdag 15 september 10@10 Challenge 
Vrijdag 15 september Campus Trail
Vrijdag 15 september Opening MTB Skillspark Meerstad
Maandag 18 september Bijeenkomst Sociale Veiligheid in de sport
Woensdag 20 september Cursus ‘Tools voor trainers’
Vrijdag 22 september Groepsfietstocht Doortrappen
Vrijdag 22 september  Fakkelrun Hoogkerk
Zaterdag 23 september Start cursus Rowing Blind
Zaterdag 23 september Urban Sports Event 2023
Zaterdag 23 september Thaisner Dörpsrun
Zondag 24 september Straatvoetbaltoernooi Groningen
Zondag 24 september Waterwolf Roeimarathon
Zondag 24 september Harlem Globetrotters

Daarnaast stellen sportaanbieders in de gemeente hun deuren en organiseren proeflessen en open trainingen. Dat kan bij onder andere Smash and Block, DijkmansportChairWorkout, SungzangGronical DizzinesDe Dolfijn, DIVA'83Keepersschool Groningen en via de Sportrecreade in Ten Boer. Vanaf 11 september kun je je weer inschrijven voor de kennismakingscursussen van de Sport- en Cultuurhopper.

Wat is de Nationale Sportweek?

De Nationale Sportweek is een landelijk sportevenement van de NOC*NSF dat sporten in de etalage zet en laat zien hoe gezond en vooral ook hoe leuk sporten en bewegen is. Sport doet iets met je. Tijdens de sportweek zetten honderden sportverenigingen, sportclubs, sportbonden, bedrijven, het onderwijs en andere sportaanbieders in heel Nederland hun deuren open, organiseren clinics, toernooien en demonstraties. Iedereen, jong en oud, kan deze week kennis maken met (nieuwe) sporten. De Nationale Sportweek in Groningen vindt plaats van vrijdag 15 tot en met zondag 24 september 2023 en valt samen met de European Week of Sport.

Sportambassadeurs 

Wij zijn ontzettend trots dat we kunnen melden dat dertien Groningse sportambassadeurs zich verbinden aan de Nationale Sportweek in Groningen. Zij doen dit niet alleen deze 10 dagen in de sportweek. Maar een jaar lang, want zij weten als geen ander dat sport, bewegen en een gezonde leefstijl elke dag belangrijk is. Onze lokale sportambassadeurs Van Arjan Taaij tot Jorinde van Klinken en van Lois Abbingh tot Jeffrey Klok. Wij stellen onze sportambassadeurs graag aan je voor. Zij delen hun persoonlijke verhaal en welke rol sport en bewegen daarin heeft. 

NSW op de sportclub

Tijdens de Nationale Sportweek willen we dat iedereen in Groningen gaat genieten van sport en bewegen. Sport is namelijk leuk en sporten met vrienden is nóg leuker! Wij helpen je om jouw sportclub maximaal in de schijnwerpers te zetten tijdens de Nationale Sportweek. Je kunt als sportaanbieder kiezen voor deelname aan de Sportmatch (inschrijving gesloten) met een basisschool of je gaat voor een Gezonde Sportkantine, maar beide kan natuurlijk ook. Je kunt ook proeflessen of open trainingen bij je sportclub organiseren. Klik hier voor meer informatie. 

NSW op school

Bewegen en gezonde voeding hebben een positief effect op de gezondheid én leerprestaties van kinderen. Onze ambassadeur Habib weet hier alles van. Klik hier voor zijn persoonlijke verhaal. Bovendien is samen sporten met je klasgenootjes of zelfs de hele school ook nog eens heel leuk! Voor jou als schoolbestuurder en/of vakleerkracht hebben we twee pakketten geselecteerd. Je kunt je als school aanmelden voor een Sportmatch met een sportaanbieder. Maar je kunt ook kiezen voor één van de workshop van de Gezonde School, zoals leuke workshops over gezonde voeding van FitGaaf! of Stichting Kind en Voeding of doe met jouw school mee aan de Daily Mile. Je kunt ook kiezen om als school mee te doen aan de 10@10 Challenge. Wil jij met jouw school in meedoen met de Nationale Sportweek? Klik hier voor meer informatie.

NSW in de buurt

Organiseer je een sportevenement, een open dag van je sportclub, kennissessie, beweegfestival of ander sportief festijn in de Nationale Sportweek? Wij helpen je mee in de promotie en zorgen dat jouw evenement optimaal zichtbaar is. Je kunt je evenement hier aanmelden voor de evenementenkalender van Sport050.NL. Voor sommige (sport)evenementen is een vergunning nodig. Hier heeft de gemeente een evenementencheck voor ontwikkeld. 

Terugblik NSW2022

Bekijk hieronder de aftermovie van de NOC*NSF Nationale Sportweek 2022 in Groningen.

Partners 

NOC*NSF, Gemeente Groningen, Huis voor de Sport Groningen, BslimFC GroningenJOGG-TeamfitJeugdfonds Sport en Cultuur, JOGG, GGD Groningen, FC GroningenUniek SportenAlfa-college, WIJ Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit GroningenSKSG Kinderopvang, FitGaaf!Gronings SportakkoordStichting Kind en Voeding, Noordstaat, Het Omnium, Alliantie Gelijkspelen, Steenbok Sport, Outdoor Kids gRunn, Beijum BeweegtACLO Studentensport en vele (top)sport- en onderwijsaanbieders in Groningen. 

Contact

Heb je als sportaanbieder of onderwijsorganisatie vragen, suggesties of tips voor de NOC*NSF Nationale Sportweek in Groningen? Stuur ons dan een e-mail.

#NSW2023

#BeActive

#sportgeeftjeeenboost