Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Nationale Sportweek

Wat is de Nationale Sportweek?

De NOC*NSF Nationale Sportweek is een landelijk sportevenement van de NOC*NSF dat sporten in de etalage zet en laat zien hoe gezond en vooral ook hoe leuk sporten en bewegen is. Sport doet wat met je. Tijdens de sportweek zetten honderden sportverenigingen, sportclubs, sportbonden, bedrijven, het onderwijs en andere sportaanbieders in heel Nederland hun deuren open, organiseren clinics, toernooien en demonstraties. Iedereen, jong en oud, kan deze week kennis maken met (nieuwe) sporten. De Nationale Sportweek vindt plaats van vrijdag 18 tot en met zondag 27 september 2020 en valt samen met de European Week of Sport.

Aftermovie Nationale Sportweek 2019

Nog even nagenieten van de sportweek in Groningen van vorig jaar? Check de aftermovie hieronder.  

Line-up Nationale Sportweek Groningen
 

Datum Evenement
Vrijdag 16 september Opening NOC*NSF Nationale Sportweek Groningen
Zaterdag 26 september
 
Thaisner Dörpsrun
KardingeRun voor Bikkels
Zondag 27 september KardingeRun voor Bikkels

*Laatst bijgewerkt: 24 februari 2020

Sportaanbod van sportaanbieders

Tijdens de Nationale Sportweek zetten sportclubs in de gemeente Groningen hun deuren open en kun je kennis maken met verschillende sporten. Korfbalvereniging Nic., Kazemi Taekwondo Academie en badmintonclub GO! doen bijvoorbeeld mee aan de sportclubactie en daar kun je tijdens de sportweek een gratis proefles volgen. Hier vind je een overzicht van de deelnemende sportaanbieders en het sportaanbod.

Sportpromotors Nationale Sportweek 

De NOC*NSF heeft een aantal landelijke sportpromotors die zich verbinden aan de Nationale Sportweek. Hier in Groningen zijn wij ontzettend trots op onze lokale sportambassadeurs. Wij stellen onze sportpromotors graag aan je voor (klik op de naam om kennis te maken).

Sportieve Opening van het Schooljaar

In Groningen vierden we tijdens de Nationale Sportweek, met alle partners, o.a. de Sportieve Opening van het Schooljaar. We hebben alle scholen in Groningen letterlijk in beweging gezet op vrijdag 27 september. Het was ook European School Sports Day, de grootste schoolsportdag van Europa! De groepen 7 en 8 hebben een sportieve ochtend beleefd op Sportpark Corpus den Hoorn. Maar liefst 500 leerlingen deden hier aan mee. Klik hier voor de aftermovie. 

Meld je sportclub aan!

Tijdens de Nationale Sportweek willen we dat iedereen in Nederland gaat genieten van sport en beweging. Sport is namelijk leuk en sporten met vrienden is nóg leuker! Wij helpen je om jouw club maximaal in de schijnwerpers te zetten tijdens de Nationale Sportweek. We promoten de sportweek via een (online) reclamecampagne en de speciale Sport050 krant die huis aan huis wordt bezorgd. Wil jij jouw sportclub graag in de schijnwerpers zetten? Meld je je dan snel aan via het aanmeldformulier.

Partners Nationale Sportweek 

NOC*NSF, Gemeente Groningen, Huis voor de Sport Groningen, FC Groningen, GGD Groningen, Jeugdfonds Sport en CultuurSport Science Institute Groningen, Alfa College, Bslim, WIJ Groningen, Donar, JOGG, Golazo Noord NederlandStichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis, SKSG Kinderopvang, Healthy Ageing Network Northern Netherlands, Sportcoach Haren, Erik Brand Fotografie, De Koers Noord, Sport- en Cultuurhopper, KNVB, Fotografie Ronald Lowijs, René Keijzer Fotografie, ThomBon en vele sport- en onderwijsaanbieders in Groningen. 

#NSW2020

#BeActive

#sportdoetietsmetje