Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Nationale Sportweek

Wat is de Nationale Sportweek?

De NOC*NSF Nationale Sportweek is een landelijk sportevenement van de NOC*NSF dat sporten in de etalage zet en laat zien hoe gezond en vooral ook hoe leuk sporten en bewegen is. Sport doet iets met je. Tijdens de sportweek zetten honderden sportverenigingen, sportclubs, sportbonden, bedrijven, het onderwijs en andere sportaanbieders in heel Nederland hun deuren open, organiseren clinics, toernooien en demonstraties. Iedereen, jong en oud, kan deze week kennis maken met (nieuwe) sporten. De Nationale Sportweek in Groningen vindt, zoals het nu staat, plaats van vrijdag 17 tot en met zondag 26 september 2021 en valt samen met de European Week of Sport.

Aftermovie Nationale Sportweek 2020

Nog even nagenieten van de sportweek in Groningen? Check de aftermovie hieronder.  

Sportaanbod van sportaanbieders

Tijdens de Nationale Sportweek zetten sportclubs in de gemeente Groningen hun deuren open en kun je kennis maken met verschillende sporten. Turnstad Groningen, SJO Coendersborg en het Colosseum deden bijvoorbeeld mee aan de Sportclubactie en daar kon je tijdens de afgelopen sportweek gratis proeflessen volgen. Hier vind je een overzicht van de deelnemende sportaanbieders en het sportaanbod tijdens de sportweek in 2020.

Sportpromotors Nationale Sportweek 

De NOC*NSF heeft een aantal landelijke sportpromotors die zich verbinden aan de Nationale Sportweek. Hier in Groningen zijn wij ontzettend trots op onze lokale sportambassadeurs. Van Arjan Taaij tot Jorinde van Klinken en van Lois Abbingh tot Thomas Koenis. Wij stellen onze sportpromotors hier graag uitgebreid aan je voor.

Sportieve Opening van het Schooljaar

In Groningen vieren we tijdens de Nationale Sportweek, met alle partners, de Sportieve Opening van het Schooljaar. We zetten alle scholen in Groningen letterlijk in beweging op vrijdag 24 september. Het is dan ook European School Sports Day, de grootste schoolsportdag van Europa! Wil jij graag met je school meedoen? Meld je je dan snel aan via het aanmeldformulier.

Meld je sportclub aan!

Tijdens de Nationale Sportweek willen we dat iedereen in Nederland gaat genieten van sport en beweging. Sport is namelijk leuk en sporten met vrienden is nóg leuker! Wij helpen je om jouw sportclub maximaal in de schijnwerpers te zetten tijdens de Nationale Sportweek. We promoten de sportweek via een (online) reclamecampagne en de speciale Sport050 krant die huis aan huis wordt bezorgd. Wil jij jouw sportclub graag in de schijnwerpers zetten? Meld je je dan snel aan via het aanmeldformulier.

Gezonde Sportomgeving met Team:Fit

Bij een sportieve week hoort natuurlijk ook een gezonde sportomgeving. Meld je sportclub aan bij Team:Fit. Wij helpen om het aanbod in jullie kantine lekkerder en gezonder te maken. Bespreek jullie ideeën met jullie persoonlijke Team:Fit Coach en zorg er samen voor dat jullie kantine gezonder én nog gezelliger wordt. Daarnaast helpen we je ook met beleid op het gebied van roken en alcohol. Laat ons weten dat je aan de slag wil en Team:Fit stuurt één van hun coaches bij je langs! Meld je aan via het aanmeldformulier.

Partners Nationale Sportweek 

NOC*NSF, Gemeente Groningen, Huis voor de Sport Groningen, Team:FitJeugdfonds Sport en Cultuur, Uniek Sporten, Alfa College, Bslim, WIJ Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, SKSG Kinderopvang, Gronings Sportakkoord, Sportcoach Haren, Erik Brand Fotografie, De Koers Noord, Sport- en Cultuurhopper, Fotografie Ronald LowijsRené Keijzer Fotografie, ThomBon en vele sport- en onderwijsaanbieders in Groningen. 

#NSW2020

#BeActive

#sportdoetietsmetje