Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Nationale Sportweek

Leuk dat je de pagina van de NOC*NSF Nationale Sportweek in Groningen bezoekt. Dit jaar is alweer de 20e editie van de Nationale Sportweek. Ben jij (vak)leerkracht, bestuurder of eigenaar van een sportclub of sportaanbieder, en wil jij met jouw school of sportclub meedoen aan de Nationale Sportweek in Groningen? Dan zijn wij er voor jou. Op deze pagina vind je alle informatie hoe jij mee kan doen in de Nationale Sportweek in Groningen en/of de omliggende dorpen. We hebben een pagina “NSW op school” voor (vak)leerkrachten en/of schooldirecties en een pagina “NSW op de club” voor alle sportaanbieders.

Wat is de Nationale Sportweek?

De Nationale Sportweek is een landelijk sportevenement van de NOC*NSF dat sporten in de etalage zet en laat zien hoe gezond en vooral ook hoe leuk sporten en bewegen is. Sport doet iets met je. Tijdens de sportweek zetten honderden sportverenigingen, sportclubs, sportbonden, bedrijven, het onderwijs en andere sportaanbieders in heel Nederland hun deuren open, organiseren clinics, toernooien en demonstraties. Iedereen, jong en oud, kan deze week kennis maken met (nieuwe) sporten. De Nationale Sportweek in Groningen vindt plaats van vrijdag 15 tot en met zondag 24 september 2023 en valt samen met de European Week of Sport.

NSW op de sportclub

Tijdens de Nationale Sportweek willen we dat iedereen in Groningen gaat genieten van sport en bewegen. Sport is namelijk leuk en sporten met vrienden is nóg leuker! Wij helpen je om jouw sportclub maximaal in de schijnwerpers te zetten tijdens de Nationale Sportweek. Je kunt als sportaanbieder kiezen voor deelname aan de Sportmatch met een basisschool of je gaat voor een Gezonde Sportkantine, maar beide kan natuurlijk ook. Klik hier voor meer informatie.

NSW op school

Bewegen en gezonde voeding hebben een positief effect op de gezondheid én leerprestaties van kinderen. Onze ambassadeur Habib weet hier alles van. Klik hier voor zijn persoonlijke verhaal. Bovendien is samen sporten met je klasgenootjes of zelfs de hele school ook nog eens heel leuk! Voor jou als schoolbestuurder en/of vakleerkracht hebben we twee pakketten geselecteerd. Je kunt je als school aanmelden voor een Sportmatch met een sportaanbieder. Maar je kunt ook kiezen voor één van de workshop van de Gezonde School, zoals leuke workshops over gezonde voeding van FitGaaf! of Stichting Kind en Voeding of doe met jouw school mee aan de Daily Mile. Wil jij met jouw school in meedoen met de Nationale Sportweek? Klik hier voor meer informatie.

NSW in de buurt

Organiseer je een sportevenement, open dag, kennissessie, beweegfestival of ander sportief festijn in de Nationale Sportweek? Wij helpen je mee in de promotie en zorgen dat jouw evenement optimaal zichtbaar is. Je kunt je evenement hier aanmelden voor de evenementenkalender van Sport050.NL. Voor sommige (sport)evenementen is een vergunning nodig. Hier heeft de gemeente een evenementencheck voor ontwikkeld. 

Sportambassadeurs 

Wij zijn ontzettend trots dat we kunnen melden dat dertien Groningse sportambassadeurs zich verbinden aan de Nationale Sportweek in Groningen. Zij doen dit niet alleen deze 10 dagen in de sportweek. Maar een jaar lang, want zij weten als geen ander dat sport, bewegen en een gezonde leefstijl elke dag belangrijk is. Onze lokale sportambassadeurs Van Arjan Taaij tot Jorinde van Klinken en van Lois Abbingh tot Jeffrey Klok. Wij stellen onze sportambassadeurs graag aan je voor. Zij delen hun persoonlijke verhaal en welke rol sport en bewegen daarin heeft. 

Terugblik NSW2022

Bekijk hieronder de aftermovie van de NOC*NSF Nationale Sportweek 2022 in Groningen.

Partners 

NOC*NSF, Gemeente Groningen, Huis voor de Sport Groningen, BslimFC GroningenJOGG-TeamfitJeugdfonds Sport en Cultuur, JOGG, GGD Groningen, FC GroningenUniek SportenAlfa-college, WIJ Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit GroningenSKSG Kinderopvang, FitGaaf!Gronings SportakkoordStichting Kind en Voeding, Noordstaat, Het Omnium, Alliantie Gelijkspelen, Steenbok Sport, Outdoor Kids gRunn, Beijum BeweegtACLO Studentensport en vele (top)sport- en onderwijsaanbieders in Groningen. 

Contact

Heb je als sportaanbieder of onderwijsorganisatie vragen, suggesties of tips voor de NOC*NSF Nationale Sportweek in Groningen? Stuur ons dan een e-mail.

#NSW2023

#BeActive

#SportiefKapitaal