Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Nationale Sportweek

Wat is de Nationale Sportweek?

De NOC*NSF Nationale Sportweek is een landelijk sportevenement van de NOC*NSF dat sporten in de etalage zet en laat zien hoe gezond en vooral ook hoe leuk sporten en bewegen is. Sport doet iets met je. Tijdens de sportweek zetten honderden sportverenigingen, sportclubs, sportbonden, bedrijven, het onderwijs en andere sportaanbieders in heel Nederland hun deuren open, organiseren clinics, toernooien en demonstraties. Iedereen, jong en oud, kan deze week kennis maken met (nieuwe) sporten. De Nationale Sportweek in Groningen vindt, zoals het nu staat, plaats van vrijdag 16 tot en met zondag 25 september 2022 en valt samen met de European Week of Sport.

Aftermovie Nationale Sportweek 2021

Nog even nagenieten van de sportweek in Groningen van 2021? Check de aftermovie hieronder.  

Sportaanbod van sportaanbieders

Tijdens de Nationale Sportweek zetten sportclubs in de gemeente Groningen hun deuren open en kun je kennis maken met verschillende sporten. Zwemvereniging Trivia, Team ABC en De Brug deden, samen met 50 sportaanbieders, bijvoorbeeld mee aan de Sportclubactie en daar kon je tijdens de sportweek gratis proeflessen volgen. 

Sportpromotors Nationale Sportweek 

De NOC*NSF heeft een aantal landelijke sportpromotors die zich verbinden aan de Nationale Sportweek. Hier in Groningen zijn wij ontzettend trots op onze lokale sportambassadeurs. Van Arjan Taaij tot Jorinde van Klinken en van Lois Abbingh tot Thomas Koenis. Wij stellen onze sportpromotors hier graag uitgebreid aan je voor.

Sportieve Opening van het Schooljaar

In Groningen vieren we tijdens de Nationale Sportweek, met alle partners, de Sportieve Opening van het Schooljaar. We zetten alle scholen in Groningen letterlijk in beweging op vrijdag 23 september 2022. Het is dan ook European School Sports Day, de grootste schoolsportdag van Europa! 

Meld je sportclub aan!

Tijdens de Nationale Sportweek willen we dat iedereen in Nederland gaat genieten van sport en beweging. Sport is namelijk leuk en sporten met vrienden is nóg leuker! Wij helpen je om jouw sportclub maximaal in de schijnwerpers te zetten tijdens de Nationale Sportweek. We promoten de sportweek via een (online) reclamecampagne en de speciale Sport050 krant die huis aan huis wordt bezorgd. Wil jij jouw sportclub graag in de schijnwerpers zetten in het nieuwe sportseizoen? Je kunt ook in 2022 weer meedoen.

Partners Nationale Sportweek 2021

NOC*NSF, Gemeente Groningen, Huis voor de Sport Groningen, BslimFC GroningenTeam:FitJeugdfonds Sport en Cultuur, JOGG, GGD Groningen, Uniek SportenAlfa College, WIJ Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit GroningenSKSG Kinderopvang, Gronings SportakkoordSportcoach Haren, Erik Brand Fotografie, De Koers NoordThomBon, Noordstaat, CityLegends, DreamCourts en vele sport- en onderwijsaanbieders in Groningen. 

Contact

Heb je als sportaanbieder of onderwijsorganisatie een vraag over de NOC*NSF Nationale Sportweek in Groningen? Stuur ons dan een e-mail.

#NSW2021

#BeActive

#SportiefKapitaal