Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Nationale Sportweek

Wat is de Nationale Sportweek?

De NOC*NSF Nationale Sportweek is een landelijk sportevenement van de NOC*NSF dat sporten in de etalage zet en laat zien hoe gezond en vooral ook hoe leuk sporten en bewegen is. Sport doet iets met je. Tijdens de sportweek zetten honderden sportverenigingen, sportclubs, sportbonden, bedrijven, het onderwijs en andere sportaanbieders in heel Nederland hun deuren open, organiseren clinics, toernooien en demonstraties. Iedereen, jong en oud, kan deze week kennis maken met (nieuwe) sporten. De Nationale Sportweek vindt plaats van vrijdag 18 tot en met zondag 27 september 2020 en valt samen met de European Week of Sport.

Aftermovie Nationale Sportweek 2019

Nog even nagenieten van de sportweek in Groningen van vorig jaar? Check de aftermovie hieronder.  

Line-up Nationale Sportweek Groningen

Ondanks de maatregelen in verband met het Coronavirus hopen we toch op een mooi programma bomvol sportieve activiteiten. 

Datum Evenement
Vrijdag 18 september Opening NOC*NSF Nationale Sportweek Groningen
Zondag 20 september Hondsrun Noordlaren
Dinsdag 22 september
 
Nationale Buitenlesdag
Lezing Sport Science & Innovation Groningen
Vrijdag 25 september Sportieve Opening van het Schooljaar
Zaterdag 26 september Thaisner Dörpsrun
De hele sportweek 
Sportclubactie
Beachweek Haren
Bslim Survivaldagen 
Bslim #BASE on Tour
Gezonde sportkantines met Team:Fit

*Laatst bijgewerkt: 27 mei 2020

Sportaanbod van sportaanbieders

Tijdens de Nationale Sportweek zetten sportclubs in de gemeente Groningen hun deuren open en kun je kennis maken met verschillende sporten. Vele sportclubs in Groningen doen bijvoorbeeld mee aan de Sportclubactie en daar kun je tijdens de sportweek gratis proeflessen volgen. Hier vind je een overzicht van de deelnemende sportaanbieders en het sportaanbod.

Sportpromotors Nationale Sportweek 

De NOC*NSF heeft een aantal landelijke sportpromotors die zich verbinden aan de Nationale Sportweek. Hier in Groningen zijn wij ontzettend trots op onze lokale sportambassadeurs. Van Arjan Taaij tot Jorinde van Klinken en van Lois Abbingh tot Thomas Koenis. Wij stellen onze sportpromotors hier graag uitgebreid aan je voor.

Sportieve Opening van het Schooljaar

In Groningen vieren we tijdens de Nationale Sportweek, met alle partners, de Sportieve Opening van het Schooljaar. We zetten alle scholen in Groningen letterlijk in beweging op vrijdag 25 september. Het is dan ook European School Sports Day, de grootste schoolsportdag van Europa! Wil jij graag met je school meedoen? Meld je je dan snel aan via het aanmeldformulier.

Meld je sportclub aan!

Tijdens de Nationale Sportweek willen we dat iedereen in Nederland gaat genieten van sport en beweging. Sport is namelijk leuk en sporten met vrienden is nóg leuker! Wij helpen je om jouw sportclub maximaal in de schijnwerpers te zetten tijdens de Nationale Sportweek. We promoten de sportweek via een (online) reclamecampagne en de speciale Sport050 krant die huis aan huis wordt bezorgd. Wil jij jouw sportclub graag in de schijnwerpers zetten? Meld je je dan snel aan via het aanmeldformulier.

Partners Nationale Sportweek 

NOC*NSF, Gemeente Groningen, Huis voor de Sport Groningen, FC Groningen, GGD Groningen, Jeugdfonds Sport en CultuurSport Science Institute Groningen, Alfa College, Bslim, WIJ Groningen, Donar, JOGG, Golazo Noord NederlandStichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis, SKSG Kinderopvang, Healthy Ageing Network Northern Netherlands, Sportcoach Haren, Erik Brand Fotografie, De Koers Noord, Sport- en Cultuurhopper, KNVB, Fotografie Ronald Lowijs, René Keijzer Fotografie, ThomBon en vele sport- en onderwijsaanbieders in Groningen. 

#NSW2020

#BeActive

#sportdoetietsmetje