Naar boven
Sport050 logo

Hèt platform voor bewegend Groningen

Zoeken
Uitgebreid zoeken

Nationale Sportweek

Wat is de Nationale Sportweek?

De NOC*NSF Nationale Sportweek is een landelijk sportevenement van de NOC*NSF dat sporten in de etalage zet en laat zien hoe gezond en vooral ook hoe leuk sporten en bewegen is. Sport doet iets met je. Tijdens de sportweek zetten honderden sportverenigingen, sportclubs, sportbonden, bedrijven, het onderwijs en andere sportaanbieders in heel Nederland hun deuren open, organiseren clinics, toernooien en demonstraties. Iedereen, jong en oud, kan deze week kennis maken met (nieuwe) sporten. De Nationale Sportweek vindt plaats van vrijdag 18 tot en met zondag 27 september 2020 en valt samen met de European Week of Sport.

Line-up Nationale Sportweek Groningen

Ondanks de maatregelen in verband met het Coronavirus hebben we toch een mooi programma bomvol sportieve activiteiten. Voor veel activiteiten is het nodig om je vooraf aan te melden.

Datum Evenement

Vrijdag 18 september

 

Kick-off NOC*NSF Nationale Sportweek Groningen
MartiniMarathon Atletiekcentrum Stadspark
Opening Beachweek Haren

Zaterdag 19 september
 
Rookvrij Sportpark Corpus den Hoorn
Open dag Tennispark Corpus den Hoorn
Maandag 21 september Lancering Challenge50
Dinsdag 22 september Nationale Buitenlesdag
Woensdag 23 september


 
Opening Sportzaal De Wiardt
Nationale Kraanwaterdag
Sportinstuif SKSG Sportpark Corpus den Hoorn
Collegetour topsport Hanzehogeschool/RUG
Vrijdag 25 september
 
Sportieve Opening van het Schooljaar
Opening Beweegplek Ten Boer
Zaterdag 26 september Thaisner Dörpsrun
Zondag 27 september Vriendinnendag V.V. Helpman
De hele sportweek 

Gratis proeflessen bij diverse sportclubs
Beachweek Haren
Bslim Survivaldagen 
Bslim #BASE on Tour
Gezonde sportkantines met Team:Fit
Webinars voor bestuursleden door NOC*NSF

*Laatst bijgewerkt: 17 september 2020

Sportaanbod van sportaanbieders

Tijdens de Nationale Sportweek zetten sportclubs in de gemeente Groningen hun deuren open en kun je kennis maken met verschillende sporten. Turnstad Groningen, SJO Coendersborg en het Colosseum doen bijvoorbeeld mee aan de Sportclubactie en daar kun je tijdens de sportweek gratis proeflessen volgen. Hier vind je een overzicht van de deelnemende sportaanbieders en het sportaanbod.

Sportpromotors Nationale Sportweek 

De NOC*NSF heeft een aantal landelijke sportpromotors die zich verbinden aan de Nationale Sportweek. Hier in Groningen zijn wij ontzettend trots op onze lokale sportambassadeurs. Van Arjan Taaij tot Jorinde van Klinken en van Lois Abbingh tot Thomas Koenis. Wij stellen onze sportpromotors hier graag uitgebreid aan je voor.

Sportieve Opening van het Schooljaar

In Groningen vieren we tijdens de Nationale Sportweek, met alle partners, de Sportieve Opening van het Schooljaar. We zetten alle scholen in Groningen letterlijk in beweging op vrijdag 25 september. Het is dan ook European School Sports Day, de grootste schoolsportdag van Europa! Wil jij graag met je school meedoen? Meld je je dan snel aan via het aanmeldformulier.

Meld je sportclub aan!

Tijdens de Nationale Sportweek willen we dat iedereen in Nederland gaat genieten van sport en beweging. Sport is namelijk leuk en sporten met vrienden is nóg leuker! Wij helpen je om jouw sportclub maximaal in de schijnwerpers te zetten tijdens de Nationale Sportweek. We promoten de sportweek via een (online) reclamecampagne en de speciale Sport050 krant die huis aan huis wordt bezorgd. Wil jij jouw sportclub graag in de schijnwerpers zetten? Meld je je dan snel aan via het aanmeldformulier.

Gezonde Sportomgeving met Team:Fit

Bij een sportieve week hoort natuurlijk ook een gezonde sportomgeving. Meld je sportclub aan bij Team:Fit. Wij helpen om het aanbod in jullie kantine lekkerder en gezonder te maken. Bespreek jullie ideeën met jullie persoonlijke Team:Fit Coach en zorg er samen voor dat jullie kantine gezonder én nog gezelliger wordt. Daarnaast helpen we je ook met beleid op het gebied van roken en alcohol. Laat ons weten dat je aan de slag wil en Team:Fit stuurt één van hun coaches bij je langs! Meld je aan via het aanmeldformulier.

Partners Nationale Sportweek 

NOC*NSF, Gemeente Groningen, Huis voor de Sport Groningen, FC Groningen, GGD Groningen, Team:FitJeugdfonds Sport en CultuurSport Science Institute Groningen, Alfa College, Bslim, WIJ Groningen, Donar, JOGG, Golazo Noord NederlandStichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis, SKSG Kinderopvang, Healthy Ageing Network Northern Netherlands, Sportcoach Haren, Erik Brand Fotografie, De Koers Noord, Sport- en Cultuurhopper, KNVB, Fotografie Ronald Lowijs, René Keijzer Fotografie, ThomBon en vele sport- en onderwijsaanbieders in Groningen. 

Aftermovie Nationale Sportweek 2019

Nog even nagenieten van de sportweek in Groningen van vorig jaar? Check de aftermovie hieronder.  

#NSW2020

#BeActive

#sportdoetietsmetje