Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Nationale Sportweek

Line-up Nationale Sportweek 2021

*laatst bijgewerkt: 15 september

Datum Evenement
Vrijdag 17 september

 
Kick-off Nationale Sportweek Groningen
Opening Beweegplekken Beijum en Kardingeberg
Wijk in Beweging: Korrewegwijk en De Hoogte
Zaterdag 18 september Urban Event Stadspark
Zondag 19 september Opening DreamCourt Orionpark
Dinsdag 21 september Kick-off Oosterparkwijk
Woensdag 22 september Beweegfestival Inclusief Sporten en Bewegen Haren
Vrijdag 24 september

 
Sportieve Opening van het Schooljaar
Masterclass Sport als Levensles
Opening DreamCourt Noorderplantsoen
Zaterdag 25 september


 
Start OldStars Sportweek
Opening ijsseizoen Sportcentrum Kardinge
KardingeRun voor bikkels
Thaisner DörpsRun 2021
Zondag 26 september KardingeRun voor bikkels

Verder is het de hele week Beachweek op het Raadhuisplein in Haren en zetten sportaanbieders hun deuren wagenwijd open voor gratis proeflessen, trainingen of clinics. Ontdek wat jij allemaal kunt doen tijdens de sportweek. Voor sportbestuurders organiseert de NOC*NSF gratis interactieve webinars tijdens de Sportweek.

Wat is de Nationale Sportweek?

De NOC*NSF Nationale Sportweek is een landelijk sportevenement van de NOC*NSF dat sporten in de etalage zet en laat zien hoe gezond en vooral ook hoe leuk sporten en bewegen is. Sport doet iets met je. Tijdens de sportweek zetten honderden sportverenigingen, sportclubs, sportbonden, bedrijven, het onderwijs en andere sportaanbieders in heel Nederland hun deuren open, organiseren clinics, toernooien en demonstraties. Iedereen, jong en oud, kan deze week kennis maken met (nieuwe) sporten. De Nationale Sportweek in Groningen vindt plaats van vrijdag 17 tot en met zondag 26 september 2021 en valt samen met de European Week of Sport.

Sportaanbod van sportaanbieders

Tijdens de Nationale Sportweek zetten sportclubs in de gemeente Groningen hun deuren open en kun je kennis maken met verschillende sporten. Zwemvereniging Trivia, Team ABC en De Brug doen bijvoorbeeld mee aan de Sportclubactie en daar kun je tijdens de sportweek gratis proeflessen volgen. Weten welke sportaanbieders nog meer meedoen? Klik hier.

Sportpromotors Nationale Sportweek 

De NOC*NSF heeft een aantal landelijke sportpromotors die zich verbinden aan de Nationale Sportweek. Hier in Groningen zijn wij ontzettend trots op onze lokale sportambassadeurs. Van Arjan Taaij tot Jorinde van Klinken en van Lois Abbingh tot Thomas Koenis. Wij stellen onze sportpromotors hier graag uitgebreid aan je voor.

Sportieve Opening van het Schooljaar

In Groningen vieren we tijdens de Nationale Sportweek, met alle partners, de Sportieve Opening van het Schooljaar. We zetten alle scholen in Groningen letterlijk in beweging op vrijdag 24 september 2021. Het is dan ook European School Sports Day, de grootste schoolsportdag van Europa! Wil jij graag met je school meedoen? Meld je je dan snel aan via het aanmeldformulier.

Meld je sportclub aan!

Tijdens de Nationale Sportweek willen we dat iedereen in Nederland gaat genieten van sport en beweging. Sport is namelijk leuk en sporten met vrienden is nóg leuker! Wij helpen je om jouw sportclub maximaal in de schijnwerpers te zetten tijdens de Nationale Sportweek. We promoten de sportweek via een (online) reclamecampagne en de speciale Sport050 krant die huis aan huis wordt bezorgd. Daarnaast is er vanuit het Gronings Sportakkoord een NSW stimuleringsbijdrage van 500 Euro beschikbaar voor sportaanbieders. Wil jij jouw sportclub graag in de schijnwerpers zetten in het nieuwe sportseizoen? Je kunt ook in 2022 weer meedoen.

Aftermovie Nationale Sportweek 2020

Nog even nagenieten van de sportweek in Groningen van vorig jaar? Check de aftermovie hieronder.  

Partners Nationale Sportweek 

NOC*NSF, Gemeente Groningen, Huis voor de Sport Groningen, Team:FitJeugdfonds Sport en Cultuur, Uniek Sporten, Alfa College, Bslim, WIJ Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, SKSG Kinderopvang, Gronings Sportakkoord, Sportcoach Haren, Erik Brand Fotografie, De Koers Noord, Sport- en Cultuurhopper, Fotografie Ronald LowijsRené Keijzer Fotografie, ThomBon en vele sport- en onderwijsaanbieders in Groningen. 

Contact

Heb je als sportaanbieder of onderwijsorganisatie een vraag over de NOC*NSF Nationale Sportweek in Groningen? Stuur ons dan een e-mail.

#NSW2021

#BeActive

#SportiefKapitaal