Sport050
Informatie
NOC*NSF Nationale Sportweek

NOC*NSF Nationale Sportweek

Leuk dat je de pagina van de NOC*NSF Nationale Sportweek in Groningen bezoekt. Van 20 tot en met 29 september 2024 is het alweer de 21ste editie van de Nationale Sportweek. Ben jij (vak)leerkracht, bestuurder of eigenaar van een sportclub of sport aanbieder, en wil jij met jouw school of club mee doen in de Nationale Sportweek in Groningen? Dan zijn wij er voor jou.

Op deze pagina vind je alle informatie hoe jij mee kan doen in de Nationale Sportweek in Groningen en/of de omliggende dorpen. We hebben een pagina “NSW op school” voor (vak)leerkrachten en/of schooldirecties en een pagina “NSW op de club” voor alle sportaanbieders.

Wat is de Nationale Sportweek?
De Nationale Sportweek is een landelijk sportevenement van de NOC*NSF dat sporten in de etalage zet en laat zien hoe gezond en vooral ook hoe leuk sporten en bewegen is. Sport geeft je een boost. Tijdens de sportweek zetten honderden sportverenigingen, sportclubs, sportbonden, bedrijven, het onderwijs en andere sportaanbieders in heel Nederland hun deuren open, organiseren clinics, toernooien en demonstraties. Iedereen, jong en oud, kan deze week kennis maken met (nieuwe) sporten. De Nationale Sportweek in Groningen vindt plaats van vrijdag 20 tot en met zondag 29 september 2024 en valt samen met de European Week of Sport.

Nationale Sportweek

NSW op de sportclub
Tijdens de Nationale Sportweek willen we dat iedereen in Groningen gaat genieten van sport en bewegen. Sport is namelijk leuk en sporten met vrienden is nóg leuker! Wij helpen je om jouw sportclub maximaal in de schijnwerpers te zetten tijdens de Nationale Sportweek. Je kunt als sportaanbieder kiezen voor deelname aan de Sportmatch met een basisschool of je gaat voor een Gezonde Sportkantine, maar beide kan natuurlijk ook. Klik hier voor meer informatie.

Sungzang taekwondo

NSW op school
Bewegen en gezonde voeding hebben een positief effect op de gezondheid én leerprestaties van kinderen. Onze ambassadeur Habib Kazemi weet hier alles van, klik hier voor zijn persoonlijke verhaal. Bovendien is samen sporten met je klasgenootjes of zelfs de hele school ook nog eens heel leuk! Voor jou als schoolbestuurder en/of vakleerkracht hebben we twee pakketten geselecteerd. Je kunt je als school aanmelden voor een Sportmatch met een sportaanbieder. Maar je kunt ook kiezen voor leuke workshops over gezonde voeding van FitGaaf! of Stichting Kind en Voeding of doe met jouw school mee aan de Daily Mile. Deelname aan de Nationale Sportweek maakt deel uit van de Gezonde School-aanpak. Klik hier voor meer informatie.

Sportieve opening van het Schooljaar

NSW in de buurt
Organiseer je een sportevenement, open dag, kennissessie, beweegfestival of ander sportief festijn in de Nationale Sportweek? Wij helpen je mee in de promotie en zorgen dat jouw evenement optimaal zichtbaar is. Je kunt je evenement hier aanmelden voor de evenementenkalender van Sport050.NL. Voor sommige (sport)evenementen is een vergunning nodig. Hier heeft de gemeente een evenementencheck voor ontwikkeld.

Inspiratiesessie Sportweek

Sportambassadeurs
Wij zijn ontzettend trots dat we kunnen delen dat een team van Groningse sportambassadeurs zich verbindt aan de Nationale Sportweek in Groningen. Zij doen dit niet alleen deze 10 dagen in de sportweek. Maar een jaar lang, want zij weten als geen ander dat sport, bewegen en een gezonde leefstijl elke dag belangrijk is.

Onze lokale sportambassadeurs Van Arjan Taaij tot Jorinde van Klinken en van Lois Abbingh tot Jeffrey Klok. Wij stellen onze sportambassadeurs graag aan je voor. Zij delen hun persoonlijke verhaal en welke rol sport en bewegen daarin heeft.

Sportambassadeurs

Partners
NOC*NSF, Gemeente Groningen, Huis voor de Sport Groningen, BslimFC GroningenJOGG-TeamfitJeugdfonds Sport en Cultuur, JOGG, GGD Groningen, FC GroningenUniek SportenAlfa-college, WIJ Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit GroningenSKSG KinderopvangGronings SportakkoordStichting Kind en Voeding, NoordstaatACLO Studentensport en vele (top)sport- en onderwijsaanbieders in Groningen. 

Contact
Heb je als sportaanbieder, onderwijs- of evenementenorganisatie vragen, suggesties of tips? Of wil je aanhaken bij de NOC*NSF Nationale Sportweek in Groningen? Stuur ons dan een e-mail.

#NSW2024

#BeActive

#sportgeeftjeeenboost