Bslim van start met veel activiteiten

Sport050
Nieuws
Bslim van start met veel activiteiten

Bslim van start met veel activiteiten

Op heel veel pleintjes, sportplekken, schoolpleinen en sportlocaties in Groningen is er de komende maanden van alles te doen. Want met de start van het nieuwe sportseizoen gaat ook Bslim weer helemaal los. Hét sportieve leefstijlprogramma van de gemeente Groningen dat de jeugd met leuke sporten beweegactiviteiten in beweging zet. En dat betekent ook in de wijk Vinkhuizen weer volop actie.

Hoewel de programma’s van Bslim het hele jaar doordraaien is de start van het nieuwe seizoen altijd een bijzonder moment. Dit begint na de zomervakantie met de introductiedagen en sportdagen die op de VO-scholen worden georganiseerd. Maar in de NOC*NSF Nationale Sportweek gaat het écht beginnen. Met wekelijkse activiteiten in de wijken en dorpen, sporten en bewegen op schoolpleinen en vooral veel plezier.

Vinkhuizen

In Vinkhuizen is buurtsportcoach Renieta Huizenga er helemaal klaar voor. “En niet alleen ik hoor,” haakt zij meteen in. “We hebben namelijk een nieuw team en gaan met frisse moed en veel activiteiten iedereen weer in beweging brengen.”

Wekelijkse activiteiten

Renieta is ruim vier jaar actief als buursportcoach in Vinkhuizen. Zij kent de wijk dan ook goed, evenals veel jongeren voor wie wekelijks activiteiten worden georganiseerd. “Bijvoorbeeld voetbal op de woensdag voor jeugd van 12-16 jaar. Dat is hier heel populair, vooral bij jongens,” legt Renieta uit. “Voor de jongere doelgroep, uit groep 6-8, is er een apart voetbaluurtje.” Ook de meiden worden niet vergeten.“Voor de zomer zijn we gestart met een dansclubje. Dat wordt nu voortgezet en in december komt ook de dancebattle er weer aan. Hiervoor gaan we meiden selecteren op verschillende scholen. Zij gaan 8 weken trainen en uiteindelijk hun moves laten zien op de eindshow in MartiniPlaza.”

Urbandag

Naast de wijkprogramma’s worden ook stedelijke activiteiten aangeboden. “Dat kan van alles zijn. Zoals boulderen, padellen of een clinic jiujitsu van een vereniging uit Vinkhuizen. Ook is er in de wijk met verschillende partners een Urbandag georganiseerd. Met BMX’en, graffiti-art, een workshop DJ en je eigen Tshirts maken.”

Pleinspelen

In de Sportweek start Bslim ook weer met de Pleinspelen. Bijvoorbeeld op de Simon van Hasseltschool, Leon van Gelder, Kamerlingh Onnes en het Montessori College. “Daar doen we activiteiten in de schoolpauzes en komen dan met toffe sportspullen op de pleinen om lekker te bewegen.”

Extra zetje

Met de programma’s en activiteiten probeert Bslim jongeren te stimuleren om in beweging te komen. Op allerlei manieren. “Een mooi voorbeeld is dat wij op de Simon van Hasselt ook een naschools Bslim-spreekuur houden. Tijdens de mentoruren gaan we in gesprek met jongeren die nog niet op een sport zitten. We kijken wat ze leuk vinden en geven advies over clubs waar ze bijvoorbeeld kunnen voetballen, boksen of een andere sport kunnen doen.”

“Op die manier geven wij hen een duwtje in de rug. Ook daar zijn wij voor. En vooral door te laten zien hoe leuk het is om te sporten en te bewegen. Dit geldt voor mezelf ook. Ik krijg er heel veel energie van.” Meer informatie en het sportaanbod vind je op www.bslim.nl.

Zaalvoetbal