Sport050
Nieuws
Buiten zwemmen en sporten

Buiten zwemmen en sporten

Begin mei genoten we in Groningen van een paar mooie dagen met veel zon en fijne temperaturen. En meteen was het Stadstrand weer gezellig druk en werd er volop gezwommen en gesport. Overigens niet alleen daar, maar ook in de diverse meren en plassen in onze gemeente. En die zijn niet alleen dichterbij dan je denkt; je kunt er vrijwel iedere watersport doen!

Wil je surfen, waterskiën, wakeboarden, zeilen, suppen, varen of lekker in de natuur zwemmen? In Groningen vind je alles op een halfuurtje fietsen vanaf de Grote Markt. Lekker dichtbij dus.

Woldmeer

Neem bijvoorbeeld het Woldmeer bij Meerstad met de prachtige natuur en twee fijne stranden. Hier kun je naast fietsen, wandelen, zwemmen of zonnen ook suppen en kajakken, zeilen, windsurfen, beachvolleyballen of varen in een bootje. En als je toch op de fiets bent, pak dan ook even een rondje over het nieuwe Mountainbike Skillspark mee.

Prachtig panorama

Voor lekker zwemmen en sporten is ook de Hoornseplas een toplocatie. Daarnaast kun je er ook zeilen, surfen, suppen en waterskiën. Een aanrader is om een rondje om het meer te fietsen. Aan de Hoornsedijk in Haren vind je de bekende molen De Helper. Bij zonsondergang geniet je van een prachtig panorama. Bij Hoogkerk vind je de Ruskenveense Plas. Een populair recreatiegebied met een fijn strand, goed zwemwater en een grote speeltuin. Ook is er een openbare sport- en beweegplek met diverse fitnesstoestellen waar je gratis gebruik van kunt maken.

Woldmeer

Engelbert en Harkstede

In Engelbert is er het prachtige natuurbad de Engelberterplas met de beroemde duiktoren van 5 meter hoog. Een heerlijke plek om te zwemmen. Als je iets verder rijdt, richting Harkstede, kom je bij het Grunopark waar je je een unieke teleskibaan vindt. En als je nog meer actie wilt, ga dan eens billboarden van een metershoge schans.

Kardinge

Een aanrader is ook het Zilvermeer, bij het natuurgebied Kardinge. Daar kun je niet alleen zwemmen, maar ook allerlei activiteiten doen. Van klimmen tot wakeboarden. Bovendien vind je onderaan de Kardingerbult een openbare sporten beweegplek om te skaten, te fitnessen of een andere sport uit te proberen.

Kortom; welke buiten- of watersport je ook wilt doen: het kan in Groningen. Pak je fiets of je wandelschoenen en trek er op uit. En vergeet vooral de Beweeg & Beleef Checklist van Sport050 niet. Daarmee ontdek je nóg meer!

Ruskenveense Plas