Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Coronavirus

Corona en Sport050

Naar aanleiding van de persconferentie van 15 maart en de extra maatregelen tegen verspreiding van het Corona virus zijn alle gemeentelijke sportvoorzieningen (zwembaden, sportcentra, sporthallen, gymzalen, dojos en sportparken) voorlopig gesloten tot en met 6 april 2020.

Meest gestelde vragen

Verhuur
We merken dat we veel vragen krijgen over de gehuurde sportruimte die op dit moment niet beschikbaar is en daardoor ook niet kan worden gebruikt.e
We beraden ons over een gemeente brede regeling met betrekking tot de huur van gemeentelijke accommodaties die op dit moment vanwege het Corona virus gesloten zijn. In afwachting van een besluit over kwijtschelding versturen wij vanaf het moment van sluiting van de sportaccommodaties tot nader orde geen facturen. Voorlopig tot en met 6 april.

Recreatief zwemmen en groepslessen
Alle jaarbonnementen zwemmen zullen we op dit moment verlengen met 2 maanden. Je hoeft hiervoor niet zelf iets te doen. Alle 12-kaarten van recreatief zwemmen en groepslessen zijn al onbeperkt geldig, deze blijven ongewijzigd.

Zwemlessen
Alle zwemlessen vervallen in ieder geval tot en met 6 april. Eventuele leskaarten en zwemles pakketten verlengen we daarom automatisch met twee maanden. Hiervoor hoef je zelf geen actie te ondernemen.

Openbare sportplekken
Door de sluiting van alle sportaccommodaties maken nu veel mensen gebruik van de sportplekken in de openbare ruimte. Dat is mooi! Maar zorg er wel voor dat je de RIVM richtlijnen goed volgt: Sport dus niet in een groep, maximaal 3 mensen bij elkaar, houd altijd afstand van anderen (minimaal 1,5 meter). 

Evenementen en bijeenkomsten
Voor samenkomsten zoals congressen, (bij)scholingen, festivals, evenementen en toernooien geldt dat die tot 1 juni zijn verboden. Organisatoren van (sport)evenementen in de gemeente Groningen krijgen ondersteunende maatregelen aangeboden.

Contact

Voor vragen kun je een e-mail sturen naar: info@sport050.nl.
Heb je specifieke vragen over de verhuur? Stuur die het liefst via e-mail naar: verhuur@sport050.nl.

In verband met de hoeveelheid e-mailberichten die we binnenkrijgen kan een antwoord langer duren dan dat je gewend bent.

De kantoormedewerkers van Sport050 proberen zo goed mogelijk (telefonisch en per e-mail) bereikbaar te zijn en werken voornamelijk vanuit huis.

Coronavirus en Sport

Heb je vragen en wil je meer weten over het virus als het gaat over sport? Alles over het coronavirus in relatie tot sport en bewegen kun je vinden op de websites van NOC*NSFRIVM en GGD.