Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Coronavirus

Laatst bijgewerkt:  22 september  12.43 uur. Alle teksten in cursief zijn de nieuwste coronamaatregelen. 

Corona en Sport050

Lees op deze pagina alles over de corona regels die gelden voor sporten. Wat doet Sport050 en wat doet de gemeente Groningen. Of wie verantwoordelijk is voor het uitvoeren van de regels. Ook vind je hier informatie over de verschillende compensatieregels. 

 • Sport050 geeft de regels voor sporten aan en zorgt dat deze overeenstemmen met de landelijke regels en de regels van de Veiligheidsregio Groningen.
 • De gemeente wil het sporten vooral stimuleren en faciliteren. Maar als het nodig is mogen Sport050, de Boa's of politie een sportactiviteit stoppen. Sport050 en de buitengewoon opsporingsambtenaren (Boa's) van Stadstoezicht controleren via een steekproef of iedereen zich aan de regels houdt. De verantwoordelijkheid van het volgen en controleren van de regels ligt bij de organisator of sportclub.
 • De organisator van de sportactiviteit of sportclub is verantwoordelijk voor de communicatie richting haar leden en kan besluiten om bijvoorbeeld de regels (alleen bij versoepeling) op een later moment in te laten gaan of kiezen voor strengere regels. 

Coronavirus en sport algemeen

Alle sportaccommodaties zijn weer geopend. Er gelden enkele algemene regels vanaf zaterdag 25 september

 • Voor alle sporten blijven de algemene hygiëneregels, zoals handen wassen, thuisblijven bij klachten gelden.
 • Alle sporten mogen: trainen en wedstrijden.
 • Je hoeft geen 1.5 m afstand te houden.
 • Er gelden geen maximum aantal deelnemers
 • Toeschouwers mogen bij trainingen en wedstrijden. Alleen bij professionele wedstrijden en topsport competities is een coronatoegangsbewijs (QR code) verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder. Professionele wedstrijden en topsport competitie zijn alle sporten die in de lockdown van 13 december als uitzondering mochten sporten en wedstrijden houden.
 • Reserveren en registratie zijn niet meer verplicht.
 • Voor sportverenigingen en als je zelf een sport wilt organiseren moet je je houden aan enkele regels. Deze regels kun je vinden op de pagina georganiseerd sporten
 • Sportkantines, clubhuizen en terrassen mogen open volgens de horecaregels. Deze regels kun je vinden op de pagina georganiseerd sporten

Op de website van het NOC*NSF vind je een overzicht van veelgestelde vragen. Alles over het coronavirus in relatie tot sport en bewegen kun je vinden op de websites van  Rijksoverheid,  NOC*NSFRIVM en GGD

Compensatieregelingen en ondersteunende maatregelen

Er is een compensatieregeling vanuit het Rijk voor sportclubs. De gemeente is in overleg met Sportkoepel Groningen gekomen tot een compensatieregeling naar de verenigingen in de gemeente Groningen. Clubs worden hier rechtstreeks over geïnformeerd. 

Als je vereniging in financiële problemen raakt, of dreigt te raken, horen we dit graag. In dat geval gaan we met je in overleg. Heb je behoefte aan overleg met Sport050? Stuur dan een e-mail naar: verhuur@sport050.nl.