Sport050
Nieuws
De kracht van 30 minuten bewegen per dag!

De kracht van 30 minuten bewegen per dag!

In onze artikelen geven wij (Eyelien diëtist en Merel leefstijlexpert) je tips voor een gezondere leefstijl. Sta in je kracht is ons thema in maart. Vaak denken we als ik 5 kilo ben afgevallen stap ik de sportschool binnen, na de vakantie ga ik minder alcohol drinken. In slechts 30 minuten per dag zet jij de stap naar jouw nieuwe, krachtige mindset en jouw gezondere versie. Stop met uitstellen en start met één van onderstaande tips:

  • Maak iedere dag een ommetje van 30 minuten. Een wandeling voor je eerste afspraak, tijdens je lunch met een bammetje in de hand of na het avondeten. Wandelen is een activiteit die je gemakkelijk kan inpassen in je dag. Het is gratis en kan bovendien overal!
  • Pak de fiets naar je werk of voor een boodschap. Is dat iets te ver? Misschien kan je je fiets achterop de auto mee nemen en op de ene dag terug fietsen en de volgende ochtend heen.
  • Start je dag met 30 minuten mindfulness of meditatie. Een enorme verrijking voor je mentale (veerkracht). Of ga slapen met een avond meditatie voor een betere nachtrust. Je brengt je meer innerlijke rust en positieve energie.
  • 30 minuten thuis workout. Je hoeft de deur niet uit en er niet gestyled voor de sportschool uit te zien. Op YouTube staan tal van thuis workouts. Zoek er één uit van 30 minuten en start je dag energiek. Of direct als de kinderen op bed leggen. De kracht zit hem in een vast moment afspreken met jezelf zodat je niet op de bank ploft.
  • Wil je iets meer uitdaging en houd je wel van een krachtig avontuur? Plons eens in het open water. Een van de nieuwere trends. Het koude water geeft je lichaam én geest een boost.


Heb je na het lezen van dit artikel vragen of wil je graag begeleiding van één van ons voor net dat duwtje in je rug naar een gezonder eetpatroon of afvallen? Wacht niet en start nu! Voor een gratis kennismaking of voor meer informatie stuur dan een mail naar info@sport050.nl.

Sportieve groet,
Eyelien (dietist) en Merel (leefstijlexpert)

Fietsen naar je werk