Sport050
Nieuws
Drie nieuwe locaties voor Open Gym Groningen

“12 weken lang, maar liefst 13 gratis sportlessen per week!”

Op 22 april starten drie nieuwe locaties van Open Gym: dit keer in Selwerd, Vinkhuizen en Ten Boer (klik op de dorp/wijk om naar het rooster te gaan). Vanaf die datum kunnen inwoners twaalf weken lang gratis sportlessen krijgen van professionele trainers op buitensportplekken in deze gebieden. Een doorslaand succes, zo blijkt uit eerdere versies van Open Gym in Beijum/Kardinge, de Oosterparkwijk en Groningen-Zuid en andere wijken. De inschrijving voor de activiteiten is geopend.

“Wist je dat het gemiddeld 12 weken duurt om je gedrag te veranderen en het sportmoment jouw nieuwe wekelijkse routine wordt.”


Het uitgangspunt van Open Gym is simpel: gratis sportlessen voor iedereen die wil sporten. Onder professionele begeleiding en in je eigen buurt. Als beginnend sporter hoef je dus niet bang te zijn voor blessures, of naar de andere kant van de stad voor een les. Ook zit je na een keer meedoen nergens aan vast. Het is die laagdrempeligheid die van Open Gym een succes maakt.

Bewegen is goed voor je gezondheid, maar ook om even lekker je hoofd leeg te maken. Je hoeft niet meteen een bodybuilder te worden, als je maar beweegt. Gewoon wandelen is al prima. Dat kun je zelf doen, maar ook bijvoorbeeld door de powerwalking-lessen bij Open Gym te volgen. Die kunnen je net dat duwtje in de rug geven om toch naar buiten te gaan.

“9 fantastische trainers geven jou dat duwtje in de rug om iedere week weer terug te komen.”


Er bestaan geen domme vragen. Welke kleren trek ik aan? Wat is Outdoor Training? Ik spreek geen Nederlands, wat nu? Mag mijn vriendin uit Helpman ook mee doen? Wij zijn er voor ál jouw vragen! Iedereen kan mee doen aan Open Gym. Wat daarbij belangrijk is, is dat je kunt sporten op je eigen niveau. Kom je als startende sporter te staan tussen een groep die meerdere keren per week een bootcamp-les volgt, dan motiveert dat natuurlijk niet. Tijdens de lessen van Open Gym wordt echt gekeken naar het niveau van de deelnemer. Om die reden kiezen we bewust voor professionele trainers uit de wijk of het dorp. Bekende gezichten, die een training kunnen geven op maat.

Meld je aan!
De aanmelding voor de Open Gym in Selwerd, Vinkhuizen en Ten Boer is onlangs geopend. (klik op de dorp/wijk om naar het rooster te gaan). Vanaf maandag 22 april twaalf weken lang gratis sporten en bewegen in de buiten lucht onder professionele begeleiding. Voor jong en oud! Meld je snel aan en maak gratis kennis met verschillende sporten.

Open Gym Groningen