Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Cream Crackers: Padel en tennis bij één vereniging

In het voorjaar van 2022 is Cream Crackers één van de eerste tennisverenigingen in Groningen die Padel integreert in het aanbod. Padel heeft de laatste jaren snel aan populariteit gewonnen. Omdat het goed aansluit bij de tennis sport wil Cream Crackers een vaste plek bieden voor deze variant op tennis. Met de aanleg van de eerste 3 padelvelden is de eerste stap gezet.

Sido Nijholt: “Padel is een sport dat veel weg heeft van tennis. Je speelt twee tegen twee met een padelracket (zonder snaren) en het speelveld heeft wanden. De bal mag via de wand gespeeld worden waardoor je de bal langer in het spel kan houden. Mensen vergelijken het dan al snel met squash, maar via de wanden spelen is niet een doel op zich. Je bent uiteindelijk bezig om de tegenstander te sturen en ze zo laten bewegen dat je de weg naar en punt vind. Het is tactisch en je moet altijd in beweging blijven om positioneel zo goed mogelijk te staan. Het is een dynamische sport en het leuke is dat je het relatief snel kan leren. De opslag is onderhands het veld is wat kleiner dan een tennisveld en daardoor ervaar je vrij snel dat je controle hebt”.

“Ik zie padel maar als een combinatie van tennis en schaken”

Sido Nijholt

Mieke Zijl: “We zijn nu de eerste in de stad die padel in verenigingsband aanbied. Het is een van de snelst groeiende sporten. Maar voordat we definitief hebben besloten om de padelvelden aan te leggen, hebben we onderzocht onder de leden of er genoeg interesse was, vervolgens hebben we bij andere verenigingen gekeken hoe zij het hebben aangepakt om daar lering uit te trekken en zo hebben we het plan doorgezet. We vonden het belangrijk dat padel bij ons een volwaardig onderdeel moest worden van de vereniging. Als je lid wordt bij ons, heb je automatisch toegang tot zowel tennis als padel. De padelvelden zijn heel bewust tussen de tennisvelden geplaatst, op deze manier kom je elkaar vaker tegen waarmee we het padel ook zichtbaar willen verenigen binnen Cream Crackers. We hebben er bijvoorbeeld voor gekozen om onze trainers in vaste dienst te nemen. Op deze manier kunnen we als geheel aan onze doelen werken en dat is om naast het tennis ook een volwaardige padelvereniging te zijn waarbij we onze leden goed kunnen bedienen”.

Sido Nijholt: “Wij hebben nu de open dag gehad en verschillende proeflessen gegeven. Je merkt dat na een korte workshop mensen die het nog nooit gespeeld hebben al vrij snel als beginner het spel aan het spelen zijn. Je kan bij ons eigenlijk voor alle niveaus terecht. Van gezellig recreatief spelen tot je willen door ontwikkelen naar de nationale of internationale top. Nu de tennisbond en de padelbond samen zijn gegaan, zijn er georganiseerde padelcompetities en daarnaast toernooien door heel Nederland. We hebben een vast team van trainers die op niveau hebben gespeeld en bij zowel de vrouwen als de mannen zitten er spelers die een ranking hebben in de top 20 van Nederland. Dat is geweldig en werkt inspirerend. Maar op welk niveau je ook wil spelen, bij Cream Crackers zijn we vooral ook een verenging waar we het samen doen, dat je maatjes kan vinden om mee te spelen en waar we vooral willen zorgen dat iedereen, spelers, vrijwilligers, aanhang en bezoekers een leuke tijd heeft binnen de club. Als er bijvoorbeeld een toernooi georganiseerd moet worden, dat we het samen oppakken en er een leuk evenement van maken”.

TEKST EN FOTO'S: PATRICK VAN DER WEERD