Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

De Stad als playground voor Urban Sports

De gemeente Groningen en City Legends zijn een samenwerking aangegaan om Groningen om te toveren tot playground voor de urban sports. City Legends is al actief in een aantal grote gemeenten, waaronder Rotterdam, Arnhem en Helmond en vanaf nu ook in Groningen.

Urban betekent ‘stedelijk’ en wordt gebruikt om stromingen binnen muziek, dans, kunst en sport aan te duiden. Er hoort een specifieke urban cultuur bij. Urban sports is een verzamelnaam voor sporten die op straat beoefent worden en waar bepaalde sportmotieven (ontspanning, uitdaging), lifestyle en identiteit bij horen. Denk hierbij aan skateboarden, free running, BMX, drie tegen drie basketbal, breakdance en nog veel meer.

City Legends richt zich op de verbinding en activering van Urban sporters, door middel van een community platform voor Urban sporten en cultuur en een eigen Urban app. De app is een mix van social media en game elementen. Het zorgt voor beweegstimulering in de openbare ruimte en is daarnaast ook een on- en offline ontmoetingsplek voor jongeren. Met de app kunnen gemakkelijk interessante spots in Groningen gevonden worden. En deze spots kunnen veroverd worden door de beste trick uit te voeren. Het publiek bepaalt de winnaar!

Gemeenten hebben steeds meer aandacht voor urban sports, met name de grote steden waar de Urban Sports scene relatief het grootst is. Reden hiertoe is dat 12-18-jarigen, waarvan momenteel landelijk slechts 31% aan de beweegrichtlijn voldoet, zich zeer aangetrokken voelt tot deze vorm van sportbeoefening. Gemeente Groningen wil het in beweging krijgen van deze uitdagende doelgroep stimuleren en zal de komende jaren meer investeren in Urban Sports. Ook zal tijdens de Nationale Sportweek van 17 tot en met 26 september veel aandacht hieraan worden besteed.

De nieuwe app van City Legends is op vrijdag 18 juni gelanceerd in Groningen.
Wil je meer lezen over de City Legends? Neem dan een kijkje op hun website.