Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Nieuwe community ‘Vrouwen die Sporten’ brengt sportieve vrouwen samen

Vragen stellen aan sportexperts, meedoen aan activiteiten, eigen avonturen delen, geïnspireerd worden door andere vrouwen én het vinden van een sportmaatje in de buurt: vanaf vandaag is het voor vrouwen binnen handbereik dankzij de lancering van Vrouwen die Sporten. Een gratis community die als doel heeft om álle vrouwen aan het sporten te krijgen.

Oprichtster Jansien van Dijk vond het hoog tijd voor een community zoals deze. “Toen ik in 2020 van Groningen naar Gouda verhuisde, ging ik opnieuw op zoek naar sportmaatjes, maar dat bleek nog niet zo makkelijk. Ik was ervan overtuigd dat er in mijn buurt vrouwen van mijn leeftijd wonen die ook wielrennen, hardlopen en zwemmen, maar vind ze maar eens! Een soort Tinder voor vrouwen om een sportmaatje te vinden, dat leek me een goede oplossing. Daarnaast was ik op zoek naar een community voor vrouwen die sporten. En dan niet gericht op één sport, maar op alle sporten. Een inspiratiebron en vraagbaak. En daarnaast gewoon een gezellige plek om over sport en alles daaromheen te praten. Waar het draait om persoonlijke verhalen en niet om prestaties. Het bleek er nog niet te zijn, dus heb ik het zelf gemaakt: Vrouwen die Sporten.”

Vrouwen die Sporten inspireert om (meer) te sporten en brengt vrouwen online maar vooral ook offline samen. Want als corona één ding bewezen heeft, dan is het wel dat sociale contacten met gelijkgestemden voor bijna iedereen onmisbaar zijn.
Achter Van Dijk staat een team van sportieve vrouwen en sportexperts, zoals Titia van der Stelt (sportdiëtiste), Renate Hensen (sportpsycholoog), Arjen de Boer (vitaliteitscoach) en Amanda Romijn (fysiotherapeut). Zij staan te trappelen om workshops te geven en vragen van de vrouwen te beantwoorden, bijvoorbeeld over het voorkomen van blessures, de juiste voeding voor en na een training en het stellen van sportieve doelen.

Inmiddels is de community open voor alle vrouwen en staan de eerste workshops en activiteiten gepland. Zo geeft sportdiëtist Titia van der Stelt op woensdagavond 23 juni een online workshop over de kracht van voeding en kunnen vrouwen op 8 juli meedoen aan een online sportquiz, waarbij ze op basis van hun woonplaats ingedeeld worden in teams en op een laagdrempelige, gezellige manier nieuwe vrouwen leren kennen. Maar ook offline staat er al een hoop op de agenda, zoals: workshops powerwalken, sup yoga, tennis, kanoën en obstaclerun. Daarnaast is de eerste aflevering van de Vrouwen die Sporten: de Podcast ook een feit. Vanaf nu komt er om de week een nieuwe aflevering online, om op die manier nog meer vrouwen te inspireren met sportverhalen en sporttips.

Het doel van Van Dijk? “Samen met de ambassadeurs en experts zoveel mogelijk vrouwen inspireren en enthousiasmeren voor sport. Vrouwen samenbrengen en vrouwen alles leren over hun lichaam. We reiken alle handvatten aan om op een gezonde en leuke manier te sporten.”


Wil je meer weten over Vrouwen die Sporten? Kijk dan op hun website