Sport050
Nieuws
Kinderen Van Lieflandschool zwemmen af

Kinderen Van Lieflandschool zwemmen af

Afgelopen zondag 14 juli was het zover. Er mochten 10 kinderen van de Van Lieflandschool afzwemmen in het Helperzwembad. Helaas zijn de wachtlijsten voor zwemles lang en voor kinderen met een verstandelijke en of lichamelijke beperking is dit zeker het geval. En dat terwijl het juist ook voor deze kinderen ontzettend belangrijk is, dat zij zich in noodsituaties kunnen redden in het water.

Zwempilot
Twee jaar geleden startte Beweegcoach Ellen Wollerich in samenwerking met de Van Lieflandschool, Zwemschool Dorien, het Gronings Sportakkoord en met Herman Rijsdijk van de VSG een zwempilot op. Twee jaar lang konden vijf groepen, met zo'n 60 leerlingen van de Van lieflandschool aan de Paterswoldseweg twee keer per week zwemmen in hun eigen zwembad onder bezielende leiding van zwemjuf Petra. Dit als aanvulling op hun eigen zwemlessen. En afgelopen zondag was het zover dat zelfs 10 kinderen hun zwemdiploma konden halen. Dit is niet altijd mogelijk maar het belangrijkst is dat ze zich in noodsituaties weten te redden in dit waterrijke land.

"Zwemmen en bewegen doet er toe juist ook voor deze groep kinderen!"

Beweegcoach Ellen Wollerich


De Wingerd

Ook met de kinderen van De Wingerd wordt er gezwommen in zwembad Kardinge dit jaar. En ook hier worden grote sprongen gemaakt. Ellen benadrukt nogmaals het belang van de zwemlessen. "Niet alleen het kunnen redden in noodsituaties is van belang, de kinderen zijn ook op fysiek en sociaal gebied gegroeid." Ook leerkrachten die eerst nog beren op de weg zagen zijn overtuigd. "Zwemmen en bewegen doet er toe juist ook voor deze groep kinderen!"

Zwemles
De kinderen zwemmen allemaal nog zeker tot december 2024 door en hopelijk kan het daarna voortgezet worden. Heb je vragen over de mogelijkheden voor zwemlessen voor jouw kind met een beperking? Dan kun je informatie inwinnen bij het WIJ-team of bij Ellen Wollerich.

Zwemles WA Van Lieflandschool

FOTO: Zwemles bij de Van Lieflandschool