Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Update 12/3: Verscherpte maatregelen tegen verspreiding coronavirus

Update 12/3: Verscherpte maatregelen tegen verspreiding coronavirus

De gemeente Groningen volgt de adviezen van het RIVM op met betrekking tot het Corona virus. Dit betekent dat locaties waar meer dan 100 personen zich tegelijk bevinden, met uitzondering van onderwijs, niet voor publiek geopend zijn.

De verschillende sportbonden adviseren sportclubs om geen wedstrijden en trainingen te organiseren. De verwachting is dat vele sportclubs hier gehoor aan gaan geven en niet of minder gebruik gaan maken van de verschillende sportaccommodaties. Zij kunnen dit aangeven bij verhuur@sport050.nl.

Voor onze verschillende sportlocaties is het volgende van toepassing.

Sportcentrum Kardinge en Sportcentrum Europapark
Sportcentrum Kardinge en Sportcentrum Europapark zijn locaties die gedeeld worden met scholen. Het onderwijs zowel op basis- voorgezet- en middelonderwijs blijft doorgaan. Het Noorderpoort en het Alfa College hebben aangegeven door te gaan met de les. Hiervoor blijft Sportcentrum Kardinge en Sportcentrum Europapark beschikbaar.

Voor alle andere activiteiten voor recreatieve sporters en lessen (zwemmen, zwemles, aquasporten, schaatsen, schaatsles, kinderfeestjes, tennis, squash) en verenigingen worden Kardinge en Europapark gesloten. Het ijsseizoen in Sportcentrum Kardinge komt hierbij aan een eind. 

Gymzalen en Dojo’s
Deze locaties blijven open en beschikbaar voor onderwijs en gebruik voor verenigingen met uitzondering de dojo van Sportcentrum Kardinge. Dit omdat de verwachting is dat er niet meer dan 100 personen tegelijk aanwezig zijn.

Sporthallen
De locaties blijven open en beschikbaar voor onderwijs en gebruik voor verenigingen omdat de verwachting is dat er niet meer dan 100 personen tegelijk aanwezig zullen zijn. Uitzondering hierop zijn de sporthal van Sportcentrum Kardinge en de sporthal van Sportcentrum Europapark. Deze zijn alleen beschikbaar voor onderwijs.  

Sportparken
De sportparken blijven beschikbaar voor onderwijs en verenigingen.

Zwembad de Parrel en Helperzwembad
Deze beide zwembaden blijven open omdat na verwachting de grens van 100 personen tegelijk niet wordt overschreden bij zowel recreatief gebruik, zwemlessen, aquasporten, als bij verenigingsgebruik. Kijk voor meer informatie op de website van je zwemvereniging, want sommige verenigingen gelasten hun trainingen, wedstrijden en lessen wel af. 

De maatregelen duren in ieder geval tot en met eind van deze maand (31 maart). We houden nauwlettend de adviezen van het RIVM in de gaten en mocht hierin iets veranderen communiceren we dit via social media en via de website van Sport050.

Lees meer in ons speciale dossier over het Coronavirus.