Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Basisschool Karrepad krijgt nieuwe, grotere gymzaal

Basisschool Karrepad krijgt nieuwe, grotere gymzaal

Basisschool Karrepad in de Korrewegwijk krijgt een nieuwe, grotere gymzaal. De oude gymzaal brandde in november 2019 af. De gymzaal moet eind 2022 klaar zijn en komt op een andere plek op het schoolterrein: aan de Korreweg en grenzend aan het Molukkenplantsoen. Dit komt doordat de nieuwe gymzaal volgens de huidige normen groter moet worden dan de oude uit 1950 was. De nieuwe gymzaal krijgt een vloer van 14 bij 21 meter, de oude gymzaal had een vloer van 12 bij 14 meter. De nieuwe gymzaal past daardoor niet op de oude plek.
 
De bouw van de gymzaal kost ruim 3 miljoen euro. Het college vraagt de raad hiermee in te stemmen. Lees ook het raadsvoorstel.