Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Coronaloket voor sportclubs weer geopend

Coronaloket voor sportclubs weer geopend

Het sportseizoen is weer gestart. Op naar een hopelijk mooi sportjaar zonder coronamaatregelen. Gelukkig mochten we alweer bijna volop sporten, maar na de laatste persconferentie van 13 september jl. krijgen we nog meer ruimte. Voor het sporten is de 1,5 meter regel een advies geworden en alleen in de sportkantines gelden nog strikte coronaregels. De basisregels blijven uiteraard nog wel van kracht, zoals handen wassen, geen handen schudden, hoesten en niezen in de elleboog, thuisblijven en testen bij klachten.

Zoals bekend zijn er landelijke en lokale steunmaatregelen (geweest) om organisaties te helpen door Coronatijd, ook voor de sport. Wij kunnen ons voorstellen dat, ondanks dat kantines en sportaccommodaties weer open zijn, het voor sportclubs nog steeds lastig is om de eindjes aan elkaar te knopen. Financieel, of omdat ze te maken hebben met een grote terugloop in leden. In onze sportnieuwsbrieven, mailings en op de website van Sport050 besteden we hier regelmatig aandacht aan. Hierbij willen wij nogmaals een oproep doen en aandacht vragen voor het volgende:

Sport050 Coronaloket
Mocht jouw sportclub in financiële problemen zijn geraakt, of dreigt te gaan raken, dan horen we dat graag en gaan we met je in gesprek. Je kunt je tussen 27 september en 15 oktober melden bij Sport050, het sportloket van de Gemeente Groningen, via verhuur@sport050.nl.

Meer informatie over het Coronavirus en sport vindt u op Sport050.