Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Oosterparkwijk in Beweging

Oosterparkwijk in Beweging

Zaterdag 30 oktober 2021 gaven de wethouders Carine Bloemhoff en Inge Jongman het startsein voor ‘Oosterparkwijk in Beweging’ aan de Oliemuldersweg. Het programma bestaat uit de Oranje wandelroute, de nieuwe sportplek op het Annie Tak Belevingsveld, de Kwiek Beweegroute en de Open Gym.

Het idee is een initiatief van buurtbewoners en lokale ondernemers. Doel is om Oosterparkers laagdrempelig dicht bij huis in beweging te krijgen. Onder meer door wandelroutes in de wijk te maken en een sportondergrond op het Annie Takveld. De gemeente heeft dit samen met de initiatiefnemers opgepakt. Als gemeente vinden we het belangrijk om bewonersinitiatieven te faciliteren en het past goed in de ambitie van de bewegende stad. Daarnaast biedt het mogelijkheden om elkaar in de wijk te ontmoeten.

Open Gym
De pilot Open Gym sluit aan bij een groot aantal waarden waar de gemeente voor staat: iedereen doet mee, gezonde leefstijl, kansrijke generatie, ouder worden in de wijk en sociaal ontmoeten. Hiervoor worden allerlei beweegactiviteiten gratis aangeboden in de openbare ruimte. En start vanaf 8 november.

De Kwiek Beweegroute
De Kwiek Beweegroute maakt gebruik van straatmeubilair in de buurt. Deze route is zeer geschikt voor ouderen. Stoeptegels met beweegopdrachten wijzen de weg. Zo worden tijdens het lopen balans, kracht en uithoudingsvermogen getraind.

De Oranjeroute
De wijk beter leren kennen en in beweging zijn. Dat kan met vier wandelroutes. Alle routes zijn door de initiatiefgroep bedacht en in de vorm van een routekaartje in het begin van de coronatijd in grote oplage verspreid. Een periode waarin veel door de wijk gewandeld werd. De oranje route is nu ook bewegwijzerd (met stoeptegels met een herkenbaar ontwerp). Gedurende de route zijn er plekken waar extra beweegoefeningen uitgevoerd kunnen worden.

Beweegplek met belijning Annie Tak belevingsveld
Op het Annie Tak belevingsveld is een plek ingericht met belijning waar verschillende oefeningen kunnen worden uitgevoerd. De lokale fysiotherapeuten, bootcampclubs, de WIJ Beweeggroep en meer aanbieders kunnen zich hier uitleven.

Klik hier voor een overzicht van de openbare beweegplekken in de gemeente.