Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Wethouder Carine Bloemhoff onthult bord met educatieve wandelroute in Noorderplantsoen

Wethouder Carine Bloemhoff onthult bord met educatieve wandelroute in Noorderplantsoen

Wethouder Carine Bloemhoff van Onderwijs heeft vrijdag 1 juli, in aanwezigheid van leerlingen van de nabijgelegen Nassauschool, een bord met een vernieuwde educatieve wandelroute in het Noorderplantsoen onthuld. De wandelroute bestaat uit 124 paaltjes, waarop een QR- code staat vermeld.

Via deze QR-code worden basisschoolleerlingen geïnformeerd over de natuur en cultuurhistorische zaken in het Noorderplantsoen. Wethouder Carine Bloemhoff: “Al wandelend doen kinderen natuurervaringen op en zijn er speciale opdrachten in de route verwerkt. Daarmee ondersteunt deze route de natuureducatie in het basisonderwijs. Het is een ontzettend leuke route die ik iedereen aanraad om eens te doen”.  Overigens: ook zonder opdrachten is de route geschikt voor volwassenen en kinderen.

Het bord met de wandelroute start bij eetcafé Zondag aan de Kruissingel 1 in het Noorderplantsoen. Bij eetcafé Zondag zijn er tijdens openingstijden voor wandelaars zonder smartphones papieren routes af te halen. Met de vernieuwde educatieve wandelroute is de 30 jaar oude bomenroute gemoderniseerd.

De route is gefinancierd vanuit het nationaal programma onderwijs. Dit zijn gelden van het rijk voor herstel en ontwikkeling van het onderwijs na corona. Naast Groningen krijgen einde van het jaar ook Haren en Ten Boer een educatieve natuurroute.