Naar boven
Sport050 logo
Hèt platform voor bewegend Groningen
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Succesvolle Kick-off Urban Sports Agenda

Succesvolle Kick-off Urban Sports Agenda

Vrijdag 3 februari was de kick-off van de Urban Sports Agenda in de Wolkenfabriek op het Suikerunieterrein. Die middag kwamen tien kartrekkers van de Urban Sports Community en de gemeente bij elkaar om samen de eerste stap te zetten voor een Urban Sports Agenda.

Bij deze middag waren skaten, BMX-en, inlinen, mountainboarden, freerunnen, breakdancen, 3x3 Basketbal en straatvoetbal aanwezig.

Tijdens de bijeenkomst is besproken wat ieders behoeften en wensen zijn. Bijvoorbeeld op het gebied van voorzieningen, activiteiten en contact. En ook wat nodig is om de gezamenlijke Urban Sports Community in Groningen te versterken. De komende maanden worden deze ideeën verder uitgewerkt in de Urban Sports Agenda.

Urban Sports Agenda
Urban Sports is een verzamelnaam voor sporten die hoofdzakelijk op straat worden beoefend en waar bepaalde sportmotieven (zoals ontspanning/uitdaging), lifestyle en identiteit bij horen. Voorbeelden hiervan zijn skaten, freerunning en BMX.

Uniek hierbij is dat het niet alleen om sport gaat, maar om manier van leven, bewegen en ontmoeten die een nieuwe jonge doelgroep aanspreekt die anders buiten beeld blijft. Urban Sports draagt zo bij aan het in beweging krijgen van een uitdagende doelgroep. Ongeacht leeftijd, achtergrond, etniciteit en inkomen stimuleert Urban Sports bovendien ontmoeting en verbinding.

De laatste jaren zet de gemeente Groningen steeds meer in op Urban Sports. Door betere voorzieningen te realiseren, activiteiten te organiseren en regelmatig met de verschillende Urban Sports communities om tafel te gaan.

Tijdens het festival Let’s Gro afgelopen november in het Forum zijn allerlei activiteiten rondom Urban Sports georganiseerd. Hierbij waren ook verschillende Urban Sports-vertegenwoordigers aanwezig. Tijdens een workshop over de toekomst van Urban Sports in de stad is samen met Inge Jongman (Wethouder sport) afgesproken om gezamenlijk een Urban Sports Agenda te maken. Het doel hiervan is om Urban Sports in Groningen nog beter op de kaart te zetten en de concrete acties die hiervoor nodig zijn met elkaar uit te werken. Met de kick-off is hiervoor nu de eerste stap gezet.

Lees meer over het (sport)beleid van de gemeente Groningen.