Met 10.000 stappen per dag een fitter leven

Sport050
Nieuws
Met 10.000 stappen per dag een fitter leven

Met 10.000 stappen per dag een fitter leven

We willen zo lang mogelijk een actief en vitaal leven leiden. Het zijn vaker de kleine aanpassingen die zorgen voor een vitaler leven. Daar is de 10.000 stappen een mooi voorbeeld van. Hieronder 4 tips voor meer vitaliteit in je leven. Die je alleen of samen kunt doen. Soms is het namelijk heel fijn om een stok-achter-de-deur te hebben en bovendien is het ook nog een stuk gezelliger.

  • 10.000 stappen per dag of maak een avond- ommetje met je buurman/ vrouw, vriendin of de hond.
  • Start de dag met een gezond (langzame koolhydraten en eiwitrijk) ontbijt. De ene dag verras jij je partner of huisgenoot met een gezonde en lekkere start van de dag, de volgende dag kan jij 10 minuten langer in bed blijven liggen en wordt jij verrast. Hoe leuk is dat? En ook nog eens gezond!
  • Woon je alleen? Spreek dan eens af met een fijne buur dat jij de ene dag 2 porties kookt en hij of zij een andere dag 2 porties kookt. Zo fijn om ook iets voor een ander te doen en bovendien scheelt het je tijd. En misschien vinden jullie het ook wel leuk om eens per week samen te eten. Oh ja, wie kookt hoeft niet af te wassen.
  • Doe mee met een groepsles. Je kan op je eigen tijd lekker sporten én toch de voordelen van de gezelligheid en stok-achter-de-deur van een groep en instructeur.


Heb je vragen na het lezen van dit artikel? Of zoek je begeleiding voor die paar kilootjes kwijt? Wij kunnen jou helpen om gezondere keuzes te maken, gewicht te verliezen en/of fitter te worden. Op een manier die past bij jou en jouw leven. Neem voor een gratis kennismaking of voor meer informatie contact met ons op. Je kan jouw vragen mailen naar info@sport050.nl.

Sportieve groet,
Merel (leefstijlexpert)

wandelen.jpg