Sport050
Nieuws
Sofie Dokter en Tom Klooster nieuwste sportambassadeurs van Groningen

Sofie Dokter en Tom Klooster nieuwste sportambassadeurs van Groningen

Het is vandaag nog precies 150 dagen tot de NOC*NSF Nationale Sportweek en we zijn ontzettend trots dat we atlete van TeamNL Sofie Dokter én freestyle voetballer Tom Klooster mogen aankondigen als sportambassadeurs van Groningen!

Sofie Dokter
De 21-jarige atlete van TeamNL Sofie Dokter is gespecialiseerd in de meerkamp en heeft inmiddels vier nationale titels op haar naam geschreven. Op de vijfkamp behaalde zij afgelopen maart ook haar eerste grote internationale succes door op de wereld indoorkampioenschappen in Glasgow de bronzen medaille te veroveren. "Sporten is heel belangrijk, in welke vorm dan ook. Het brengt mensen samen en je wordt er gezond en blij van! Daarom ben ik sportpromotor van Groningen", aldus Sofie.

Sofie Dokter

"Ik vind het heel fijn om mezelf mentaal en fysiek uit te dagen en om het beste uit mezelf te halen."

Sofie Dokter, atlete TeamNL

Tom Klooster
Geboren en getogen Stadjer én freestyle voetballer Tom Klooster is 23 jaar oud. Naast voetballer is hij ook nog ondernemer en model. De meest in de oog springende prestatie binnen freestyle voetbal is dat Tom met zijn skills een following op social media, van meer dan 175.000 volgers heeft weten te genereren in de afgelopen jaren: 2015-2018 Futbol.Inside (160k) & TKTekkers 2019-2022 (15k). Tom: "Ik houd van mijn stad en ik wil de mensen hier graag gelukkig en fit zien. Ik geloof dat sport hierin een essentiële rol speelt!"

Tom Klooster

"Sport is voor mij een uitlaatklep; geef mij een bal en ik vermaak me uren."

Tom Klooster, freestyle voetballer

Sportambassadeurs
De gemeente heeft een team vol bekende sporters en coaches bereid gevonden een rol te spelen als sportambassadeur van Groningen. Van Kjeld Zuidema (basketbal) tot aan Lois Abbingh (handbal) en van Daniel Moragues (skateboarden) tot aan Melanie Helweg (handbiken). Allemaal ondersteunen ze de sportweek en de sport in Groningen. Mensen met grote verdiensten voor de sport, nationaal, internationaal én in Groningen.

Kijk op sport050.nl/sportweek voor alle informatie over de NOC*NSF Nationale Sportweek in Groningen.